שותפים להצלחה

לא מקבלים הצעות עבודה בלינקדאין? אלה 9 הטעויות שאתם כנראה עושים

נכתב ע"י יניב בן ישי, סמנכ"ל שיווק, Gotfriends

מתי לאחרונה ביקרו בפרופיל שלכם בלינקדין מנהלי גיוס, הד-האנטרים או מנהלי השמה? ו...מתי לאחרונה קיבלתם שם הצעה מפתה - כזו שמציעה לכם משרה בהייטק מבלי שבכלל הנדתם עפעף?

כשפתחתם את פרופיל הלינקדאין שלכם חלמתם להפוך לשיחת היום של המגייסים, להגיע בסוף כל יום לעשרות הצעות עבודה מפתות ולמצוא את עצמכם במצב שבו אתם רק צריכים לבחור. היום, כשהתפכחתם מהפנטזיה, אתם בטוחים שתופעת הגיוסים בלינקדאין מתרחשת ביקום מקביל ומרגישים שנשארתם מחוץ למשחק. החדשות הטובות הן שאפשר לשנות את המצב ממש בקלות.

תפקידים רלוונטים:
משרות הייטק מבוקשות:

באמצעות 9 צעדים פשוטים אתם יכולים לתקן את הפרופיל שלכם עוד היום ולראות איך הצעות העבודה מתחילות לזרום לאינבוקס שלכם. אם אין לכם עדיין פרופיל, צעדים אלו יסייעו לכם לפתוח אחד כמו שצריך. כל מה שעליכם לעשות הוא לענות על השאלות הבאות. אם התשובה שלכם היא "לא", "לא יודע/ת" או "לא בטוח/ה", אל דאגה – יש לנו גם את כל התשובות:

  1. הפרופיל שלכם מלא?

הרבה אנשים פותחים פרופיל לינקדאין אבל ממלאים אותו רק באופן חלקי. אחד הדברים החשובים ביותר ליצירת רושם מקצועי הוא למלא כמו שצריך את כל חלקי הפרופיל. בנוסף, מילוי הפרופיל משפיע על הדירוג שהוא מקבל, וכתוצאה מכך גם על החשיפה שלו לאחרים. הדירוג שאותו אתם רוצים הוא דירוג All Star. עכשיו עליכם לעשות את כל מה שצריך כדי להגיע לשם.

טיפים חשובים:

  • כתבו את השם המלא שלכם, בלי כינויים או התחכמויות. אתם רוצים שיצליחו למצוא אתכם בקלות גם אם מגיעים ממקורות אחרים.
  • בחרו כותרת עדכנית שמתארת במשפט מי אתם ומה אתם עושים כרגע.
  • שימו לב שאתם יכולים לשנות את סדר הקטגוריות בפרופיל (אפשרות שתיפתח כשתעמדו על הצד השמאלי של הקטגוריות) ולהעלות לראש העמוד את החלקים שאתם רוצים להבליט.
  • ה-Summary אמור לכלול 3-5 פסקאות של היסטוריה תעסוקתית, השתמשו בו בשביל לתאר את ההישגים והיכולות שלכם.
  • כשאתם מפרטים את התפקידים הקודמים שלכם, אל תסתפקו רק בשם התפקיד. פרטו מה כללה המשרה ומה הערך המוסף שתרמתם לה/ קיבלתם ממנה.
  • שיפור פרופיל לינקדאין קיים או בניית פרופיל לינקדאין חדש מרמזים על חיפוש עבודה חדשה. אם אתם רוצים לעשות זאת בצורה דיסקרטית, ודאו בהגדרות הפרופיל שלא כל אנשי הקשר שלכם יכולים לראות שאתם מבצעים שינויים.
  1. אתם משתמשים במילות מפתח?

לינקדאין מאפשר למגייסים למצוא מועמדים פוטנציאליים על ידי חיפוש מילות מפתח שמתארות את המשרה שהם מבקשים לאייש. ככל שבפרופיל שלכם יופיעו יותר מילות מפתח רלוונטיות, כך תדורגו גבוה יותר בתוצאות החיפוש. חשוב לשים לב שאתם משבצים את מילות המפתח המתאימות לכם בכל חלקי הפרופיל, אך עושים זאת בצורה הגיונית, קריאה ולא מוגזמת. אם אתם לא יודעים אילו מילות חיפוש להכניס, חפשו מודעות דרושים של כל עבודה בהייטק שמקבילה לתפקיד שאתם עושים וחפשו את המילים שחוזרות על עצמן או חפשו פרופילים של קולגות בתפקיד דומה (כדאי לקחת דוגמה בעיקר מאלה שמקבלים דירוגים גבוהים בחיפושים).

  1. מה עם תמונה?

אנחנו חיים בעולם ויזואלי ואנשים רוצים לראות בפרופיל של מי הם נמצאים. תמונה מעלה משמעותית את הסיכוי שייכנסו לפרופיל שלכם, כל עוד היא נראית כמו שצריך. מה זה כמו שצריך? מומלץ להשקיע בתמונה מקצועית או לכל הפחות לוודא שהיא מצולמת על רקע נייטרלי, במקום מואר ועם מצלמה מספיק איכותית. שימו לב- מומלץ שהפנים שלכם יתפסו כ-60% מהפריים ושתצטלמו בבגדים שאיתם אתם מגיעים לעבודה.

  1. ביקשתם המלצות מקולגות ומעסיקים קודמים?

המלצות הן כלי מאוד חשוב בלינקדאין, הן מבחינת המידע שהן מעניקות למגייסים והן מבחינת הדירוג בתוצאות החיפוש. שימו לב שיש לכם שני סוגים של המלצות ואת שניהם כדאי לנצל:

  • Endorsements – מעין רשימה של כישורים שאנשי הקשר שלכם יכולים לסמן וכך לאשר את היכולות שלכם בתחום הנבחר
  • Recommendations – המלצות כתובות ממעסיקים קודמים או קולגות למקום העבודה, שמנוסחות כרצונם ומעידות על כישוריכם ועל הערך שאתם מביאים אתכם לסביבת העבודה. עם כל הכבוד ל- Endorsements, אלה ההמלצות הנחשבות באמת, ומומלץ לצרף לפרופיל לפחות שתיים כאלה אך לא יותר מחמש.
  1. יצרתם מספיק קשרים מקצועיים?

כמו העולם שבחוץ, גם הלינקדאין נשען על קשרים. ככל שיהיו לכם יותר קשרים מקצועיים כך הדירוג שלכם יהיה גבוה יותר. המטרה הראשונית היא להגיע ל-500 חברים ומשם להמשיך לעלות גבוה ככל האפשר. שימו לב לצרף אליכם אנשי קשר רלוונטיים לתחום שלכם ולעקוב אחרי חברות שמעניינות אתכם ואנשים בעלי השפעה בתחום שלכם ובתעשייה בכלל. את הרחבת מעגל הקשרים שלכם עשו רק אחרי שהפרופיל שלכם מלא ומוכן לחלוטין, אחרת יש כאלה שעלולים לא לאשר אתכם.

  1. אתם פעילים ברשת?

חשוב לזכור שהלינקדאין הוא רשת חברתית שמפרגנת למשתמשים הפעילים. אם אתם רוצים להגדיל את פוטנציאל החשיפה שלכם, עליכם להיות פעילים: לפרסם סטטוסים משלכם, לשתף סטטוסים של אחרים, להגיב ולקחת חלק בדיונים מקצועיים. חשוב להצטרף לקבוצות מקצועיות ולהיות פעילים גם בהן, כי המגייסים, המנהלים והאנשים שאחראים על משאבי האנוש של חברות רבות נמצאים בהן בעצמם ויכולים דרכן להיחשף אליכם. קבוצות רלוונטיות יכולות להיות: קבוצות של בוגרי האוניברסיטה/ המכללה בה למדתם, קבוצות של מחפשי עבודה, קבוצות שקשורות לחברה שהייתם רוצים לעבוד בה, קבוצות של חברת השמה ידועה, קבוצות מקצועיות בנושאים שמעניינים אתכם ועוד.

  1. הפרופיל שלכם מראה את היכולות שלכם?

גם אם קורות החיים שלכם מרשימים במיוחד, הם לא באמת מראים את היכולות שלכם, את צורת החשיבה שלכם ואת הערך המוסף שאתם מביאים לכל תפקיד. הדרך שלכם להראות את זה למגייסים היא על ידי צירוף קישור לכל פרויקט או משימה אפשרית שעשיתם. מומלץ כאן לפתוח את הראש, במיוחד אם אין לכם דרך ממשית להראות את הפרויקטים שעשיתם בעבודה, ולצרף קישורים למאמרים מקצועיים שכתבתם, למצגות שערכתם, להרצאות שהעברתם בכנסים מקצועיים ואפילו לפעילות שלכם באתרים כמו GitHub או Stack Overflow שמעוררים לא מעט תשומת לב בקרב המגייסים. 

  1. אתם מנסים לעורר את תשומת ליבם של מגייסים?

בעניינים שקשורים ליחסים רומנטיים, כולנו מכירים את העצות שקוראות לנו לשחק אותה קשים להשגה. לא להסתכל, למשל, בסטורי של מי שמעניין אותנו, כדי לשמור על פאסון. בלי להתווכח על כמה כדאי להקשיב לעצות האלה, אנחנו יכולים לומר לכם שבלינקדאין אופן הפעולה המומלץ הוא הפוך. אתם רוצים שהמגייסים יראו שביקרתם בפרופיל שלהם כי זה ירמוז להם שאתם מחפשים עבודה, והם יסתקרנו לראות מי צפה בהם וייכנסו בחזרה לפרופיל שלכם. אחרי שעשיתם את כל הצעדים הקודמים יש סיכוי טוב מאוד שהפרופיל שלכם ייראה בדיוק כמו מה שהם מחפשים, כך שכדאי שתתחילו לבדוק את האינבוקס שלכם.

  1. אתם יוצרים לעצמכם את התדמית הרצויה?

חשבו על הלינקדאין כמו על במה וירטואלית שנותנת לכם את האפשרות להראות מי אתם, בבת אחת, לאלפי אנשי מפתח חשובים. כדאי מאוד שהתדמית שמשתקפת מהפרופיל תייצג אתכם כמו שהייתם רוצים. אם אתם מרגישים שהסטטוסים שאתם מעלים או ההשתתפות שלכם בקבוצות ובדיונים לא מספיקים, והייתם רוצים לחשוף עוד את הפרסונה האישית והמקצועית שלכם, אל תהססו להשתמש בלינקדאין גם כפלטפורמה לבלוגינג. יש סיבה שהרשת מאפשרת זאת - זו פשוט הזדמנות מצוינת להעלות תכנים מקצועיים שכתבתם ולחשוף עוד קצת על הידע והיכולות שלכם, תוך מתן ביטוי לאישיות ולסגנון האישי שלכם. וגם כאן, כרגיל – ככל שתנצלו יותר את הפיצ'רים שלינקדאין נותן לכם – כך תזכו ממנו לחשיפה יותר גדולה.

זהו, אלה כל הצעדים שאתם צריכים. לא מסובך, נכון? נדרשת אמנם קצת השקעה ראשונית ומעט תפעול בשוטף, אבל זה לגמרי יכול להפוך להרגל מהנה ובעיקר - לפתוח בפניכם הזדמנויות נפלאות שיגיעו מעצמן עד אליכם. תאמינו לנו, זה שווה את זה.

מידע נוסף:

המשרה הבאה שלך נמצאת כאן

תחום
מקצוע

אזור

אזור

נא לבחור תחום
שלחו קורות חיים