שותפים להצלחה

עבודה בוחרים, משפחה לא - לעשות רילוקיישן יחד עם המשפחה

מעבר לארץ אחרת נשמע לא פעם כמו התחלה חדשה ומלהיבה. השינוי באווירה, המפגש עם עולם לא מוכר ומסקרן ואפיקי הקידום שנפתחים בפניכם בן לילה מציתים את הדמיון ומעוררים התרגשות רבה. ובכלל, המילה 'רילוקיישן' תמיד נתפסה כהזדמנות להפוך לאנשי העולם הגדול.

עבודה בוחרים, משפחה לא - לעשות רילוקיישן יחד עם המשפחה

אך כשעושים רילוקיישן עם המשפחה, המפגש עם חיי היום-יום בארץ זרה עלול להיות לא פשוט כלל וכלל - החל מהקשיים הבירוקרטיים, דרך המרחק מקרובי המשפחה וכלה בקשיי השפה ובפערים התרבותיים. במילים אחרות, ההבדל בין תקופת רילוקיישן מושלמת לבין סיוט של ממש טמון לא פעם בדבר מאוד משמעותי: המשפחה.

כדי לנסות לרכך את המעבר יש כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם:

לפני הנסיעה
לפני הנסיעה חשוב לדבר עם הילדים ולהסביר להם מהי סיבת המעבר ואיך החוויה הזו תשפיע על המשפחה. גם הפרטים הטכניים, אגב, חשובים לא פחות: מתי עוברים, היכן הם ילמדו ויגורו והיכן יבלו את שעות הפנאי שלהם. הילדים חוששים לא פחות מכם, אפילו יותר, ותמונת מצב מקיפה ככל הניתן תפיג את המתח ותחזק את תחושת הביטחון שהילדים זקוקים לה.

הנחיתה
הנחיתה בארץ חדשה צפויה, מטבע הדברים, להיות מורכבת - ולכן חשוב להתייחס לכמה נקודות. ראשית, קשיי השפה והפער המנטלי. בארצות דוברות אנגלית ההבדלים הם בדרך כלל פחות משמעותיים, אך בארצות שאינן דוברות אנגלית - ובמיוחד בארצות המזרח – לוקח זמן 'ליישר קו' ולהבין את התרבות המקומית.

משרות הייטק מבוקשות:
תפקידים רלוונטים:

לכם ולבני זוגכם מומלץ לעבור סדנאות, לשוחח עם עמיתים לעבודה או להתייעץ עם מכרים על הפתרונות האפשריים - אך קחו בחשבון שלילדים שלכם המפגש הזה עלול להיות טעון למדי. במזרח הרחוק, לדוגמה, אסור לילדים להביט בעיניו של מבוגר מכיוון שהדבר נחשב לחוסר כבוד. כאן בישראל, לעומת זאת, ילד שלא יביט בעיני המבוגר בשעה שהוא מדבר אתו עלול להיתפס כמסתיר מידע או משקר.

כבר ברגע הנחיתה (ואם אפשר אף קודם) כדאי לספר לילדים על התרבות המקומית, ללמד אותם בסבלנות מה מותר ומה אסור – ובעיקר להבין שגם אם הם מפשלים, הזמן יעשה את שלו. כושר ההסתגלות של ילדים הוא גבוה, וגם אם הדבר לוקח קצת יותר זמן מאשר למבוגרים, לא צריך להיבהל. חשוב לשדר לילדים תחושת רוגע, ביטחון ואמונה כי המצב ישתפר במהרה.

צריך שניים לטנגו
בכל המהלך המורכב הזה יש גורם נוסף שחשוב לזכור – בן הזוג. אם אתם הסיבה למעבר, קרי מדובר בהתקדמות מקצועית שלכם, סביר להניח שעבור בן זוגכם מדובר בתהליך ההפוך – הקפאה של הקריירה או לכל הפחות שינוי בתכניות. לא פעם בני הזוג נותרים בבית או נאלצים לעבוד בעבודה זמנית שאינה משאת נפשם – והדבר עלול לגרום לתסכול ולחיכוכים ביניכם.

מומלץ להתייחס בכובד ראש לסוגיה זו, להתייעץ עם אנשי מקצוע ולנסות למצוא דרך שגם בן הזוג יפיק תועלת מהמעבר. שינוי מקצועי, פתיחת עסק עצמאי שאינו דורש נוכחות פיזית אלא רק מחשב ואינטרנט או התמקדות (מרצון) בגידול הילדים - הפניית הכוחות לאפיקים חדשים תתרום הן להתפתחות האישית של בן הזוג והן לרמת הפרגון שלו כלפיכם.

והכי חשוב – לזכור שעבודה בוחרים, משפחה לא. נסו להתמודד עם האתגרים, להפוך את המעבר לחוויה משפחתית מהנה – כי רק התמיכה של המשפחה, החיוך של האישה וההנאה של הילדים יהפכו את התפקיד שלכם למשתלם באמת.

מידע נוסף:

המשרה הבאה שלך נמצאת כאן

תחום
מקצוע

אזור

אזור

נא לבחור תחום
שלחו קורות חיים