מה מסתתר מאחורי הוילון? 8 שאלות שמפתחים חייבים לשאול בראיונות עבודה
אם אתם מפתחים, אתם יודעים שהביקוש לנסיון שלכם בשוק ההייטק הוא גבוה. אבל, דווקא בגלל זה, כדאי שלא תסתנוורו מהשפע ותבחרו נכון את מקום העבודה הבא.
אבל, איך עושים את זה? מה אתם חייבים לברר כשאתם בראיונות העבודה בכדי לוודא שמדובר במקום עבודה שבאמת מתאים לכם? איזה שיקולים אתם חייבים לעשות ומה חשוב לדעת?
8 השאלות שחייבים לשאול במקומות עבודה כדי לוודא שאתם בוחרים נכון:
1. חזון ודרך- מה אתם יודעים על הארגון, על המוצר, על יציבות החברה, על בעלי החברה/יזמיה ועל חוסנה הכלכלי? ומה סיפרו לכם על המוצר והשלב שבו הוא נמצא, על החזון והתוכניות לעתיד של החברה? האם אתם מתחברים לחזון הזה? האם אתם מאמינים בחברה? האם אתם צופים לה הצלחה? את כל השאלות הללו חייבים לשאול את המראיינים ולאחר מכן גם את עצמכם.
2. התפתחות מקצועית- חשוב לכם לעבוד במקום עבודה שיפתח אתכם וילמד אתכם כישורים ומיומנויות חדשים? מעולה ולא מפתיע. לכן, חשוב לשאול: כיצד החברה יכולה לתרום להתפתחות המקצועית שלכם. שאלו אם בחברה קיימות תוכניות ההכשרה ואילו, מה מדיניות הקורסים הממומנים ע"י החברה (או מסובסדים) ולכמה ימי עיון/ כנסים יוצאים ברבעון או בשנה וכו'.
תפקידים רלוונטים:
משרות הייטק מבוקשות:
- לסטארטאפ ביקנעם Python QA Automation
- Digital Verification Engineer
- ראש צוות אוטומציה לסטאראפ
- BI Developer לחברת אד-טק ברמת החייל
- מהנדס/ת וריפיקציה מנוסה מאוד לחברת תוכנה גלובלית
- FullStack Developer - יתרון משמעותי ליוצאי 8200/ממר"ם
- מפתח/ת אוטומציה לצוות ה-Core של חברת אבטחת מידע
- Cloud Application Security Expert למעבדת חדשנות
- מפתח/ת BI לחברת היי טק מובילה
- Threat Hunter Researcher
3. איזון בית- עבודה- לא משנה מה מצבכם המשפחתי, בטח חשובים לכם החיים שמחוץ לעבודה. לכן כדאי לברר: האם יש גמישות בשעות העבודה? האם יש אפשרות לעבוד מידי פעם מהבית? האם יש נסיעות ללקוחות בחו"ל ובאיזו תכיפות? מה קורה כשצץ משבר באמצע הלילה? האם יש תורנויות בשבתות או בחגים? ככל שתתאמו ציפיות מראש - ככה טוב.
4. מהי האווירה בחברה? איך האווירה בחברה? ואיך האנשים? נכון שאת זה מגלים אחרי שמתחילים לעבוד, אבל, נסו לאסוף מידע עוד לפני: מהאינטואיציה שלכם ועל פי מה שראיתם ושמעתם, מתשובות שאתם מקבלים מהמנהלים שמראיינים אתכם וגם מאנשי הצוות שאולי ראיינו אתכם במהלך תהליך הגיוס.
5. באיזה טכנולוגיות עובדים? כמפתחים, ברור שתרצו לפתח בטכנולוגיות החדישות ביותר. אל תתביישו לשאול את כל השאלות הטכניות שעולות לכם, כמו למשל: באיזה פריימוורק עובדים? באילו טכנולוגיות חדשות החלו להשתמש לאחרונה? אילו בסיסי נתונים/שפות פיתוח/מערכות הפעלה? וכן הלאה...
6. האם אפשר לקבל מידע נוסף על מתודולוגיות העבודה? למשל- האם משתמשים במתודולוגיית Agile? KANBAN? SCRUM? איך בודקים את הקוד? שאלות מהסוג הזה גם יראו למראיינים ש You mean business!
7. איך מתבצעת חלוקת העבודה בצוות? וגם... כמה אנשים יש בצוות? ומהם הטייטלים שלהם? מהם גבולות הגזרה בין העובדים, איך מתבצעת חלוקת העבודה, מי עושה מה וגם עד כמה קיימת גמישות ביחס למי שרוצה לקחת על עצמו אחריות נוספת ולהרחיב את תפקידו? ומול איזה ממשקים עובדים בשוטף?
8. ראיתי שהחברה קיבלה בחוות הדעת בגלאסדור ציון X מתוך 5... חקרו קצת על החברה ברשת ודרך מכרים. אם תגלו חוות דעת חצויות או שמידע כלשהו ידאיג אתכם, נצלו את הראיון בכדי לשאול על כך, גם אם מדובר בנושאים שקצת פחות נעים לשאול עליהם.
9. האם טוב לך לעבוד פה? ואם כבר לא נעים... אז- אל תתביישו לשאול את המראיין גם שאלות אישיות והקשיבו היטב לתשובות שלו והאם הוא מהוסס או אותנטי. למשל: מה למדת מבחינה מקצועית מאז שהתחלת לעבוד פה? מה היה הפרוייקט הכי מעניין שלקחת בו חלק מאז שאתה פה? ממה אתה הכי נהנה בעבודה? נסו להבין מהתשובות האם הוא באמת מאמין בחברה או במוצר ולמה.
לסיכום, גם אם תנאי השכר קוסמים לכם ומציעים לכם ים של פינוקים, אל תשכחו...זו לא ערובה לכך שמדובר במקום עבודה טוב עבורכם. אז... אל תתביישו ופשוט תשאלו!
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח