שותפים להצלחה

קריירה בקלינטק - העתיד נמצא בטכנולוגיה ירוקה

נכתב ע"י עורך GF

מקור המילה "קלינטק" הוא בטכנולוגיה נקייה (באנגלית), והוא בא לתאר את התעשייה אשר התפתחה מסביב לייצור ואספקה של מוצרים או שירותים אשר מפחיתים את זיהום הסביבה, צריכת האנרגיה וייצור הפסולת.

חשוב להדגיש שתחום הקלינטק אינו מתמקד בטכנולוגיות הנקיות עצמן, אלא בתהליכים אשר מאפשרים אותן. לדוגמה, הפקת אנרגיה סולרית מתחדשת, התפלת מים או תהליכים המייעלים את צריכת האנרגיה הקיימת. 

כיצד הפכה ישראל למעצמה בתחום הקלינטק?

למרות גודלה הקטן יחסית של ישראל, פועלים בה לפי הערכה לא פחות מ-500 חברות קלינטק והיא נחשבת למובילה בתחום זה בעולם, במיוחד בכל הקשור להתפלת מי ים (ולעובדה שלמדינת ישראל יש היסטוריה ארוכה בכל הנוגע לשליטה על מקורות המים שלה, בהחלט יש חלק בכך).

הסיבה לכך שדווקא ישראל מתמחית בתחום נעוצה בכמה סיבות : בראש ובראשונה, האוניברסיטאות בארץ הבינו את חשיבות הנושא כבר לפני מספר שנים, וכיום הן מציעות קורסים "סביבתיים" גם למי שאינו מגיע בהכרח מתחום הביולוגיה ומדעי החיים. בנוסף למוסדות האקדמאיים, קיימות בשוק גם מספר מכללות פרטיות ובתי ספר המציעים להעשיר את הידע בתחום.

כך קורה שגם מהנדס אלקטרוניקה או אפילו מנהלי מוצר ומכירות המגיעים מתחום השיווק, יכולים להרחיב את תחומי הדעת שלהם ולהתחרות על המשרות האטרקטיביות בשוק.

סיבה שנייה לזיקה החזקה שלנו לתחום קשורה כנראה לעובדה שמשקיעים זרים נוטים באופן מסורתי להשקיע כספים רבים בחברות סטארטפ ישראליות, להן יש שם עולמי בכל הקשור לפיתוח טכנולוגיות מתקדמות. ככל שהמאמץ העולמי לשמירה על הסביבה עולה, כך גם גדל היקף ההשקעות בתחום בעולם ובישראל בפרט. לדוגמה, רק בשנת 2013 הושקעו לא פחות מ-250 מיליון דולר על ידי גופים זרים בחברות קלינטק ישראליות, לא כולל שבע עסקאות נוספות שהתגבשו במהלך השנה, אך לא נסגרו עד סופן.

הזדמנויות תעסוקה בתחום

כאמור, תעשיית הקלינטק זקוקה למגוון רחב של בעלי תפקידים, החל ממזכירות ועד למהנדסים בכירים. מהנדס מתחיל בתחום איכות הסביבה ירוויח בין 6,000 ל-8,000 ש"ח, ואילו מהנדס מכונות מקביל ירוויח בין 10 ל-13 אלף ש"ח. בתפקידים הבכירים יותר, עם חמש עד עשר שנות ניסיון, השכר יתחיל לרוב ב-15 אלף ש"ח ועשוי לטפס עד לכדי 30 אלף ש"ח בתפקידים ניהוליים.

מבחר החברות שזקוקות לעובדים בתחום אף הוא גדול למדי: החל מחברות העוסקות בקידוח נפט ומחפשות דרכים לצמצם את הפגיעה בסביבה, דרך חברות המייעצות בנושא איכות הסביבה ומחפשות מנהלי פרויקטים, ועד למהנדסי מכונות בחברות המפתחות טכנולוגיות סולאריות. עם זאת, חשוב לשים לב שחלק מאתרי הדרושים ואף החברות עצמן אינן תמיד מקטלגות את המשרות הללו תחת תחום הקלינטק, אלא תחת פילוח שונה כגון טבע, חקלאות או אפילו הנדסה.

בגלל האופי הנישתי של התחום, והעבודה שהוא מצריך אנשים בעלי רקע מקצועי מסוים, הרבה משרות קלינטק מתפרסמות בחברות השמה, שמכירות את החברות בתחום ואת הכישורים הספציפיים שהם מצריכות מהעובדים. בחלק מהמקרים התחום מצוי תחת חברת ההשמה באותה כפיפה עם תחומי הביוטק, הביומד והמכשור הרפואי, שלמרות שהם מצריכים התמחות וניסיון שונים מתחום הקלינטק, יש בהם משותף מבחינת סוג המועמדים וההישענות שלהם על המשאב האנושי כמקור החשוב ביותר שלהם.

משרות דרושים הייטק לרשותך >>>
טבלאות שכר הייטק לרשותך >>>

המשרה הבאה שלך נמצאת כאן

תחום
מקצוע

אזור

אזור

נא לבחור תחום
שלחו קורות חיים