10 טיפים לחיפוש עבודה ברשת
בימינו כולם כבר יודעים שעבודה מחפשים Online. הפופולריות של הלוחות האינטרנטיים והקבוצות בפייסבוק ובלינקדאין עולה, ואיתה עולה המספר של מועמדים לכל משרה. אומנם קל יותר לראות מה מחפשים המעסיקים, אבל קשה יותר להתקבל לעבודה.

אם כן, איך מתבלטים בין ההמון ואיך מגיעים ראשונים לעבודות המוצלחות?
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם המתחרים שלכם ברשת:
1. If you build it they will come
כולם יכולים לשלוח קורות חיים למעסיק, אבל לא לכולם יש אתר משלהם. כן כן, נשמע מופרך אבל מה אומר "כישרון, יצירתיות ותושייה" יותר מעמוד נחיתה מושקע בו יופיעו קורות החיים שלכם, תיק עבודות וכמה שורות לגבי מטרות והישגים? שווה השקעה, אם יש לכם את הכלים.
2. תגגלו את עצמכם
החיים שלנו כבר מזמן לא פרטיים. כל פסיק שאי פעם כתבתם או נכתב עליכם (כולל תגובות בפורומים או סרטון ממסיבת סיום של כיתה ו') נמצא אי שם במרחבים הווירטואליים של הרשת, ממתין שהמעסיק הפוטנציאלי שלכם יעשה Google על שמכם.
מה עושים? קודם כל בודקים בעצמכם מה עולה בחיפוש, ואם לא אוהבים את מה שרואים עושים בקרת נזקים ומנסים לשנות תגובות, פוסטים וכדומה שיכולים להזיק לשמכם הטוב. אם תוצאות החיפוש בעייתיות ואתם מוכנים להשקיע כמה שקלים ב"טיהור שמכם", אפשר לשכור את שירותיו של מומחה שיווק באינטרנט העוסק נקודתית בניהול מוניטין ובמיתוג אישי אונליין.
משרות הייטק מבוקשות:
- מנהל/ת צוות פיתוח לחברת סטארט-אפ בצמיחה מתמדת!
- Software Engineer בחברת סטארט-אפ בתחום ה-AI בעולם האנרגיה
- Senior Data Analyst לחברת סטארטאפ בעולם המדיקל
- Fullstack Python לחברת אבטחת מידע מובילה
- Cyber Security Engineer מתאים ליוצאי יחידות טכנולוגיות - 8200, ממר"ם ועוד
- Product Analyst לחברת SU בעולם הגיימינג
- ראש צוות Python לסטארטאפ בעולם ה- Machine Learning
- Marketing Buisness Analyst
- Director, Software Engineering לחברה בתחום החשמל האלחוטי
- Product Analyst לחברת הייטק גלובלית ויציבה בתחום הFintech
תפקידים רלוונטים:
3. הפוך על הפוך
במקום לבדוק אילו חברות מחפשות עובדים, חפשו את החברה בה אתם רוצים לעבוד. אתם בוודאי מכירים את השמות המובילים בתעשייה אליה אתם משתייכים (ואם לא אז לכו לבדוק מייד!).
במקום לחכות שיציעו לכם עבודה, חפשו באתרי החברה אפשרות להשאיר קורות חיים ושלחו לחמכם על פני המים. זה נקרא להיות פרו-אקטיביים, מה שיכול להוסיף לכם נקודות זכות מול המראיין.
4. פרוטקציה יזומה
דרך נוספת להגיע למקום עבודה ספציפי, היא ליצור קשר עם מישהו "מבפנים". מנהל משאבי האנוש הוא הקשר האידיאלי, אבל גם עובדים אחרים שבמקרה למדו אתכם בכיתה ג' יוכלו לעזור, אם רק תמצאו אותם. אחד הכלים היעילים ביותר למצוא אנשי מפתח הוא לינקדאין. הרשת המוגדרת כעסקית מאפשרת לכם לחפש אנשים לפי שם, חברה בה הם עובדים ומילות מפתח כמו "תפקיד" או "עיר".
הגאונות בשיטה הזו טמונה בסוד הקסם של לינקדאין - האפשרות לראות איך אתם מקושרים לאנשים אחרים. המושג "שש דרגות של הפרדה" טוען כי כל שני אנשים בעולם מקושרים ביניהם על ידי חמישה אנשים אחרים לכל היותר. בארץ אפשר לצמצם את זה כנראה לשלושה אנשים, כך שיש לכם סיכוי מצוין למצוא מישהו שמכיר מישהו שעובד בחברה שבה אתם מעוניינים. כל שנותר הוא לעשות קצת Networking (או להתחנף לבחור שפגשתם לפני 5 שנים בתאילנד, באיזה חוף).
5. תרחיבו את החיפוש
מקובל לחפש עבודה באתרים של חברות כוח אדם או לוחות דרושים, אבל יש עוד מקומות בהם תוכלו למצוא עבודה בתחום שלכם. פייסבוק וטוויטר תופסים תאוצה גם בתחום חיפוש העבודה, ויכולים לעזור לכם לשמוע על משרות פנויות Online.
לפעמים זמן הוא מרכיב קריטי באיוש משרה, ותגובה מהירה תשפר את סיכוייכם. מקור נוסף לחיפוש משרות הוא באתרים ייעודים לתחומכם. למשל באתרים טכנולוגיים יחפשו מתכנתים או בוני אתרים, באתרי משחקים יחפשו מפתחים וכן הלאה.
6. תנו לעבודה לבוא אליכם
ניתן להניח שבשנות חייכם הספקתם לצבור כמה חברים, מכרים וקשרים עסקיים כאלו ואחרים. זה בדיוק הזמן והמקום לנצל אותם. הודיעו לעולם שאתם מחפשים עבודה (אלא אם כן אתם מועסקים כרגע וזה לא לפרסום, במקרה כזה דיסקרטיות היא הכרחית).
פרסמו בפייסבוק, בטוויטר ובלינקדאין; שלחו מייל קבוצתי נחמד לחברים ברשימת התפוצה שלכם; ספרו לשכנים ולמשפחה ואפילו לאנשים שיושבים לידכם ברכבת. אי אפשר לדעת מה יכול לקרות.
7. מוכנים, מצלמות, אקשן!
ייתכן שעשיתם מאמצים רבים ומצאתם את משרת חלומותיכם, אך זו משרת החלומות של 50 מועמדים אחרים ועליכם לבלוט מבין ההמון. כולם שולחים קורות חיים, לכולם רקורד מקצועי כזה או אחר שיכול להיות דומה לשלכם... אז איך מצליחים למשוך תשומת לב? וידאו.
זו אולי אינה תופעה רווחת עדיין, אך שליחת קורות בווידאו הופכת פופולרית מיום ליום. הסינון הראשוני של המעסיקים הוא קורות החיים שלכם, אך הם עדיין מזמינים אתכם לראיון פנים מול פנים כדי להבין עם מי יש להם עסק. כשאתם שולחים וידאו, אתם תופסים שתי ציפורים במכה: המעסיקים זוכים לראות אתכם, לשמוע אתכם ולגבש רושם שמעסיקים אחרים לא יכולים לעשות דרך דף קורות החיים שלהם.
8. השתמשו בהתראות
חיפוש עבודה הוא תהליך שדורש השקעה, בעיקר של זמן. אתם לא יכולים להיות ברשת 24 שעות ביממה בחיפושי עבודה, אז כדי לא לפספס שום עדכון תנו למישהו אחר לעשות את העבודה במקומכם.
במרבית לוחות העבודה ואתרי חברות כוח האדם יש אפשרות לקבל התראות לגבי משרות רלוונטיות (אתם תבחרו מה מתאים לכם בעזרת כלי סינון) שיגיעו היישר לאי מייל שלכם.
אין כמו סוכן חכם שמציע לכם בדיוק את המשרות בהן אתם מעוניינים. אפשרות נוספת היא להגדיר התראות מרחבי האינטרנט באמצעות שירות Google alerts.
9. Crash the party
במרבית סוגי התעשיות קיימים איגודים וקבוצות מקצועיות, שנוהגים להיפגש ולערוך כנסים ואירועים. זה בדיוק המקום ליצור קשרים, ללמוד על התחום ולהכיר את השחקנים. חפשו את הכנסים הללו והגיעו למפגשים. אל תשכחו להביא כרטיס ביקור ועותק של קורות החיים שלכם, ליתר ביטחון.
10. היעזרו במומחים
לפעמים קצת עזרה עושה הרבה הבדל. אם לא הצלחתם למצוא את משרת החלומות שלכם בעצמכם, תנו לאנשי מקצוע לעשות זאת עבורכם. פנו לחברת השמה, למשל.
במידה שמדובר בתחום מסוים כמו השמה בהייטק, מומלץ לפנות לחברת השמה בהייטק המיועדת רק לעבודות הייטק, להסביר למגייסים מה אתם מחפשים ו...זהו. הם כבר יעשו את העבודה במקומכם.
בהצלחה.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח