ללמוד להיות הטוב ביותר: 6 אתרים חינמיים שכל מפתח חייב להכיר
לימוד עצמי ותרגול הם חלק בלתי נפרד מהעבודה של כל איש פיתוח. קבלו 6 אתרים חינמיים שיהפכו אתכם למפתחים טובים יותר:
אם האתרים היחידים שבהם אתם מבקרים כדי לקדם את עצמכם מבחינה מקצועית הם אתרי דרושים, זה הזמן לעצור ולחשב מסלול מחדש. לשלוח קורות חיים למודעות דרושים מיקרוסופט או דרושים גוגל זה בהחלט צעד שיכול לקדם אתכם, אבל אם החלום שלכם הוא לעבוד בחברה מוצלחת, אתם חייבים להשקיע קודם כל בעצמכם.
הלימודים שלכם לתואר אולי הסתיימו, ויכול להיות שזה היה כבר מזמן, אבל התחום שבו אתם עובדים מתקדם ומתפתח כל הזמן, ואם לא תתפתחו יחד איתו אתם תישארו מאחור. איך שומרים על הקצב? לא מפסיקים ללמוד, להעמיק, לשכלל את ארגז הכלים ולשפר מיומנויות. עכשיו זה חשוב יותר מתמיד, כיוון שהשוק הנוכחי הוא שוק של מעסיקים, התחרות גדולה ויש שני דברים שיגרמו לכם להתעלות על פני המתחרים שלכם: רמת ההתמחות שלכם בתחום שממנו אתם מגיעים ויכולת הלימוד העצמי שלכם.
אל דאגה, זה שאתם מרוויחים שכר הייטק לא אומר שמצופה מכם להוציא את המשכורת שעבדתם קשה עבורה על קורסים והכשרות מקצועיות. בייחוד כשיש כל כך הרבה אתרים שמאפשרים לכם ללמוד, לתרגל ולהשתפר בחינם לחלוטין, בזמן ובקצב שלכם.
אז נכון, יש אתרים שכל מהנדס תוכנה מכיר כמו: Stack Overflow - קהילת האונליין הענקית לשיתוף ידע בתחום התכנות וכמו אתרי הקורסים הגדולים: MIT OpenCourseWare – שמציע מעל 2,500 קורסים מצולמים היישר מאולמות ההרצאות של MIT, אתר הקורסים בשיתוף מעל 275 אוניברסיטאות וחברות מכל העולם - Coursera או Codecademy – בו תמצאו מגוון קורסים למתכנתים ומפתחים ותיקים ומתחילים.
תפקידים רלוונטים:
משרות הייטק מבוקשות:
- Markerting Analyst לחברת Data בתל אביב
- Devops לחברת Security מצליחה
- System Analyst - ניהול מוצר
- מנהל/ת מוצר עם רקע בפיתוח לחברת סטארטאפ בצמיחה
- Data Analyst לחברה גלובלית ורווחית בתעשיית הFintech
- Frontend Tech Lead
- מפתח/ת Big Data
- משרת Frontend Developer לחברה המפתחת מוצר SaaS
- Senior Devops -לתפקיד יחיד בחברת סטארטאפ
- לחברה בתחום האנרגיה המתחדשת דרוש/ה מפתח/ת Java
אנחנו רוצים להכיר לכם אתרים שאולי לא שמעתם עליהם עד כה, אבל הם לא פחות ממעולים, והם בגדר חובה לכל מי שרוצה להתפתח בתחום:
מעל 40 מיליון משתמשים לא טועים – האתר הוא מקום מצוין ללמוד בו, בין אם אתם רק מתחילים את דרככם בתחום או שאתם כבר מתכנתים מנוסים. ראשית, יש כאן קורסים במגוון נושאים ובדרגות קושי של מתחילים (היכרות עם פייתון, ג'אווה, SQL ועוד), ביניים (פיתוח משחקים עם JS, פייתון לתחום הפיננסים, שפות פיתוח ברמה בינונית ועוד) ומתקדמים (Angular + NestJS, React + Redux ועוד). בנוסף, תמצאו כאן פורום לדיונים בשאלות תכנות שונות וגם מגרש משחקים למתכנתים – Code Playground – שמאפשר לכל מבקר באתר להריץ קטעי קוד פשוטים שכתבתם, סתם בשביל הכיף. אם תרצו גישה בלתי מוגבלת לתרגולים ופיצ'רים נוספים תוכלו להירשם לגרסת הפרו של האתר בתשלום.
2. Envato Tuts+
היתרון הגדול של האתר הוא קודם כל המגוון – יש כאן יותר מ-30,000 תרגולים ולמעלה מ-1,300 קורסים, במגוון רחב של נושאים החורגים מעולמות הטכנולוגיה לעולמות העסקים והאמנות – עיצוב, מוזיקה, סאונד וצילום. יתרון נוסף הוא שאם אתם לא מחפשים להיכנס לעומקו של נושא מסוים ולעבור קורס של ממש מ-א' ועד ת', תוכלו למקד את הלימוד שלכם בבעיות ספציפיות או בנושאים ממוקדים עם מגוון eBooks, מדריכי How To, Tutorials ושורה של מדריכים כתובים.
מגזין התכנות Smashing Magazine משמש כבר מעל עשור וחצי כמקור מידע מוסמך שאליו מגיעים מפתחים ומתכנתים מכל העולם כדי להתעדכן. מיטב המומחים כותבים במגזין מאמרים וחולקים עצות, רעיונות וטריקים שיכולים לעניין כל מתכנת, איש סייבר או דאטה אנליסט. עם זאת, הסדנאות והקורסים באתר הם בתשלום וכך גם האפשרות להזמין או להוריד ספרים בגרסה מודפסת או אלקטרונית.
HackerRank נוצר במטרה לבנות קהילה להעסקת מתכנתים שתאפשר לחברות לזהות בקלות מועמדים חזקים. היום, מעל ל- 3,000 חברות מכל העולם נעזרות באתר, הן כדי להעריך את כישורי המתכנתים שמגיעים אליהן לראיון עבודה, והן כדי לצוד בו כישרונות. אנחנו אמנם לא מציעים לכם להשתמש באתר כתחליף לחברת השמה להייטק, אבל אנחנו בהחלט ממליצים להיעזר במידע, בתרגולים, בתחרויות ובאתגרים שהוא מציע, הם מותאמים למה ששוק העבודה היום מחפש ויכולים לעזור לכם להגיע מוכנים יותר לראיונות העבודה שלכם. בנוסף, תוכלו לתגמל את הצד התחרותי שלכם כיוון שכל השתתפות בפיצ'רים של האתר תעניק לכם דירוג בהתאם ליכולות ולכישורים שתראו.
גיקים למען גיקים, כמו שאפשר היה לצפות מאתר עם השם הזה, מציע לכם את כל מה שאתם צריכים בעצם בשביל ללמוד ולהתעדכן במגוון נושאים הקשורים לתחום הפיתוח והתכנות: מאמרים, תרגולים, מבחנים, קורסים שמועברים לייב אונליין, קורסי וידאו מוקלטים וקורסים שהם שילוב של השניים. בנוסף, תוכלו לצפות באתר ובוובינרים ובראיונות ולהשתתף באתגרים ותחרויות שבראשם האתגר היומי Problem of the day. רוב התכנים חינמיים אבל יש גם תכנים בתשלום.
6. Programming Praxis
אחרון חביב, האתר שלא בא ללמד אתכם אלא לתת לכם לשחק, והרי אומרים שזאת הדרך הטובה ביותר ללמוד. מדובר באתר שנראה כאילו יצרו אותו לפני כמה וכמה עשורים, וגם אז לא ממש השקיעו, אבל הוא עושה את העבודה. כל תרגיל תכנות באתר בנוי כך שהפתרון שלו לא ידרוש מכם יותר משעה, ויש מאות כאלו. אחלה דרך לתרגל ולשייף את התאים האפורים בכיף ובקלילות.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח