שותפים להצלחה

7 טיפים לשמירה על תזונה בריאה בעבודה

נכתב ע"י עורך GF

במסגרת העבודה קשה יותר לשלוט ולשמור על תזונה בריאה, הפיתויים רבים והתפריט לפעמים מוגבל.

הנה 7 טיפים שיעזרו לנו לשמור על תזונה בריאה ומפנקת גם במסגרת העבודה:

7 טיפים לשמירה על תזונה בריאה בעבודה

ותכננת לך מראש
ההכנה בבית של אוכל לשעות העבודה אומנם דורשת השקעה אבל בהחלט שווה את המחיר. כך נוכל לשלוט ולבחור את סוג המזון ואיכותו לאורך היום. אפשר להביא כריכים טעימים (רצוי מלחם מלא ותוספת ירקות), להכין סלט ירקות עשיר (אם נוסיף גם תירס וטונה לסלט כבר יש לנו ארוחה שלמה ומשביעה), להביא בקופסא את שאריות ארוחת הערב מאתמול ולחמם לצהריים. ברוב המקרים אם לא נתכנן קדימה איך יראו הארוחות לאורך היום אנחנו עלולים למצוא את עצמנו שוב אוכלים בורקסים וצ'יפס.

לקנח ולא את האף
תתפלאו כמה רמת הרעב יכולה להשפיע על כוח הרצון שלנו כשמדובר באוכל. קל יותר להתמודד עם פיתויים בפה לועס ובטן מלאה כל טוב. נושא ההכנה מראש תופס לגבי ארוחות שלמות אבל גם לגבי שלב הנשנושים. קרקרים או בייגלה מקמח מלא, עוגיית גרנולה ביתית, ירקות חתוכים, פירות טריים ויבשים, שקדים/אגוזים לא קלויים, יכולים להיות תחליף מצוין ולתת מענה לצורך לנשנש. בו בזמן יש לזכור שגם מזון בריא ואיכותי מכיל קלוריות וסוכרים לכן רצוי להגביל את הכמויות ולא להשתגע. 2-3 תמרים ושבעה שקדים או שתי עוגיות גרנולה מספיקים כארוחת עשר. 

משרות הייטק מבוקשות:
תפקידים רלוונטים:

דחיית סיפוקים
עדיף לדחות את הקינוח הרחק מהארוחה כיוון שסוכרים פשוטים, אפילו אלו מפירות מפריעים לעיכול, במיוחד אחרי ארוחה גדולה. הצורך במתוק בסוף ארוחה הוא אגב, עניין של הרגל ודרך טובה להיפרד ממנו היא להשתמש בשעון! הרחיקו במספר דקות, הגדל בכל פעם קצת, את הקינוח מהארוחה. הפכו את הקינוח לארוחת הביניים שלכם, חסכתם קלוריות והיטבתם עם העיכול. אבל אם חייבים, פשוט מוכרחים לבחור קינוח אז, עדיפים כמובן פירות העונה. עם זאת יש לזכור שגם פירות מכילים כמות לא מבוטלת של סוכר ורצוי שלא להגזים בכמות. רצוי לא לכלול אבטיח, ענבים או מלון כי הם עשירים בסוכר ולזרום עם משמש, תפוח, אגס או דובדבנים. 

מיץ מן הטבע
שלא נתבלבל - מים הם הם טעם החיים! לפעמים מתבלבלת תחושת הצמא בתחושת הרעב, במיוחד כשלא מסתובבים בשמש. כדי לעקוב אחרי כמות השתייה אפשר לשים בקבוק מים בקרבת מקום ולשתות מהראש במקום לחכות לתחושת הצמא. מיץ פרי טבעי יכול להיות אופציה מרעננת טעימה ובריאה. נסו להמעיט בכמויות הקפה, הקולה ושאר משקאות קלים ממותקים/ דיאטטים, אלו עתירי קופאין וקלוריות, ועוד חומרים, שרצוי להעניק אחר כבוד, לפח הזבל. 

אוי הסיבוס
כשאוכלים בחוץ קשה יותר לשלוט על מרכיבי המזון והתפריט המוצע. נסו לבחור מקומות המגישים גם מנות בריאות. דגנים מלאים (קינואה, אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה, כוסמת) סלטים טריים ומנות המבוססות על ירקות וקטניות (שעועית או ירקות מוקפצים / אנטיפסטי). דרך אגב, תפוח אדמה מטוגן זה לא ירק! במסגרת חדר האוכל בעבודה נסו לחפש את המנות המכילות יותר ירקות, קטניות (שעועית, אפונה, חומוס, עדשים) ודגנים, רצוי מלאים. 

בדרכים
מבלים הרבה זמן באוטו, פגישות במקומות שונים והרבה אכילה בחוץ? גם כאן הטיפ החשוב ביותר הוא התארגנות מראש: כריך שהכנתם בבית וירקות חתוכים כתוספת. פירות טריים, פירות יבשים (תמרים, דבלים, משמש) ואגוזים לא קלויים (אגוזי מלך ופקאן, שקדים, גרעיני דלעת וחמניה), יכולים להיות נשנוש נחמד בין הארוחות ויעזרו לשמור על העירנות בכביש. אלו מכילים כמות יפה של ויטמינים ומינרלים, נותנים אנרגיה וטעימים להפליא. רצוי שלא להשאיר אגוזים, שקדים וגרעינים ברכב לאורך זמן ולקחת טריים מידי יום כיוון שהחום והשמש באוטו יפגעו באיכות השמן שבהם. אם נתקעתם בדרכים בלי משהו לנשנש בייגלה עדיף על הצ'יפסים למיניהם. וכמובן - לא לשכוח לשתות מים!  

להישאר רעב זו לא אופציה
חשוב לאכול ולשתות לאורך היום, ולא להגיע למצב של רעב, שיעלה לנו מאוחר יותר בארוחה כבדה ועתירת קלוריות שבאה לפצות על כל היום, או לחילופין נמצא את עצמנו ביס פה וביס שם מכל הבא ליד. גם אם אתם עובדים בהייטק וגם אם בתחום אחר, ארוחת הבוקר חשובה לריכוז, לביצועים טובים ולמחמאות מהבוס. ובסך הכול מומלץ לאכול 5 ארוחות ביום: 3 גדולות ושתי ארוחות ביניים. אפשר לבחור גם במשהו קל כמו פרי, דייסה, יוגורט וגרנולה או כריך. העיקר לאכול!  

לסיכום
מה שאנחנו אוכלים נספג בגוף והופך להיות חלק מאיתנו, לכן כדאי שנבחר במזון איכותי. הרגלי אכילה ותזונה בריאה נכונים ומומלצים תמיד, בבית ובעבודה, בחג ובימי חול. כן, מותר לפעמים להתפנק במשהו שאוהבים, אבל עדיף שלא להתפנק בכל ארוחה בכל יום כשהפינוק הקולינרי בא על חשבון הפינוק הבריאותי. הפכו את הקינוח לארוחת הביניים שלכם, הביאו פרוסה של עוגה שאפיתם בבית, אם תאפו בבית את העוגות תוכלו לשלוט בכך שתהייה עשויה קמח מלא, מעט סוכר, ותוספות בריאות כמו אגוזים או פירות יבשים, ובכך- חסכתם קלוריות והיטבתם עם העיכול.

מידע נוסף:

המשרה הבאה שלך נמצאת כאן

תחום
מקצוע

אזור

אזור

נא לבחור תחום
שלחו קורות חיים