7 סיבות לעבור ל-Linux
על Linux, תוכנה המבוססת על קוד פתוח ומציעה מערכות הפעלה למחשב, רובם כבר שמעו. השם Linux נשמע לראשונה אי שם בשנות ה-80, ומאז הוא מתגלגל בפיהם של יותר ויותר אנשים ברחבי העולם. אחותה המפורסמת, ווינדוס, פופולרית הרבה יותר - אך ללא ספק גם Linux נהנית מכמה יתרונות משמעותיים.

נותנים לך – תיקח
בראש ובראשונה Linux מציעה את יתרון הקוד הפתוח. את Linux ניתן להתקין על כמה מחשבים שבא לכם, ללא הגבלה, ומכיוון שמדובר בתוכנה מבוססת קוד פתוח, המחיר לא ישתנה: חינם. כיום יש רבים המחזיקים שני מחשבים או יותר, ומערכת הפעלה חינמית יכולה לחסוך להם כסף רב.
גמישות של בלרינה
Linux, כמערכת קוד פתוח, מאפשרת לכם לשנות ולהתאים אותה לצרכים ולדרישות שלכם. יתרה מזאת, גם את הגרפיקה שלה ניתן לשנות. מי שמתמקצע בLinux- ומכיר אותה לעומק יודע: בLinux- באמת אפשר לעשות הכול.
התפתחות מהירה
אחרי הכישלון של ווינדוס ויסטה לקח למיקרוסופט כמעט שלוש שנים להוציא את ווינדוס 7. Linux, כמערכת קוד פתוח, מתעדכנת באופן קבוע (לרוב מדי שישה עד תשעה חודשים) - וכל בעיה שצצה בגרסה אחת זוכה למענה תוך זמן קצר בגרסה הבאה אחריה.
משרות Linux מבוקשות:
- Linux Application Developer
- מנהל/ת פרויקט לחברת סטארטאפ בעולם התקשורת
- דרוש/ה מפתח/ת Mobile
- System Linux לחברת הייטק בעולם האנרגיה הסולארית
- דרוש מפתח אנדרואיד
- IT Engineer לחברת Security
- דרוש/ה מנהל/ת פרויקטים/מנתח/ת מערכות WEB
- Linux OSX Low Level Developer להקמה של צוות חדש
- Devops Linux לחברה מובילה בתחום ה-ad-tech
- Devops Linux Python
תפקידים רלוונטים
אין התקנות חוזרות
המושג 'פִרמוט', הנפוץ כל כך בווינדוס, לא קיים ב-Linux. אם יש בעיה ב-Linux – ניתן לתקן את הבעיה באופן נקודתי ובקלות יחסית, ואין צורך לפרמט את המחשב בגלל כל באג.
תוכנות, תוכנות, תוכנות
אמנם בגרסאות הראשונות של Linux היה קשה מאוד להתקין תוכנות חדשות – רבות מהן פשוט היו חסרות - אך עם השנים זה הפך להיות יותר ויותר פשוט. כיום, כדי להתקין תוכנה חדשה צריך שורת קוד אחת – והתוכנה אצלכם.
יציבות. מי צריך יותר?
משתמשי Linux ותיקים יגידו לכם פה אחד – המערכת כמעט לא קורסת. גם אם חסר דרייבר, גם אם אירעה שגיאה וגם אם שתי תוכנות מתנגשות זו בזו, המערכת לא תקרוס לכם. היא תמשיך לרוץ גם עם 'רגל אחת' ולא תשבית את פעילותכם.
אבטחה לפני הכול
Linux נחשבת באופן חד-משמעי בטוחה יותר בכל הקשור למידע של המשתמש, שכן היא מצוידת במערכות הגנה חזקות במיוחד. ווינדוס, לעומת זאת, כפי שרבים יודעים, כמעט לא השקיעה מאמץ באבטחת המידע של המשתמשים: עדכוני האבטחה האחרונים בווינדוס באו אך ורק כמענה ללחץ מצד הלקוחות ולא כתפיסת הפעלה.
אז Linux או ווינדוס? ללא ספק שתיהן מערכות הפעלה מצוינות, ונראה כי ככל ש-Linux תצא מהאנונימיות היחסית שלה (בעיקר בהשוואה לווינדוס), התחרות ביניהן על לבם של המשתמשים תהיה יותר ויותר צמודה.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח