שותפים להצלחה

AngularJS - ספרייה למיטיבי לכת

נתחיל ב'הפחדות': AngularJS אינה מיועדת לכל אחד. קשה מאוד להסביר את מהותה ואת יתרונותיה, ועוד יותר קשה ללמוד לעבוד אִתה. מנגד, יש חובבי AngularJS (ואף קהילה בינלאומית שוקקת) המתפקדים כקבוצת מעריצים לכל דבר ועניין, ואף מתחרים זה בזה ברמת התחכום של התוצרים שלהם.

AngularJS - ספרייה למיטיבי לכת

ובכל זאת, בלי כמה מילות הסבר על AngularJS אי אפשר:  AngularJS היא ספריית קוד מורכבת, המאפשרת לכתוב תבניות חכמות לצורך ביצוע פונקציות מסוימות, לשימוש אישי או להפצה בקרב מתכנתים. היא פותחה על ידי שני מתכנתי גוגל כספריית צד שרת (Client Side Framework) מבוססת קוד פתוח, והיא שוגרה לאוויר העולם עם רישיון שימוש של MIT. מכיוון ש- AngularJS יושבת, כאמור, ב-Client side, היא מסייעת למתכנתים 'רגילים' לבנות אתרים או אפליקציות מבוססות דפדפן, ובעלי מיומנויות מתקדמות יותר יכולים להפוך בעזרתה את האתרים או את האפליקציות שלהם למרשימים וגמישים במיוחד.

לסיכום החלק הטכני של הסקירה נציין כי AngularJS קוראת את דף ה-HTML שבו מוטמע תג של הספרייה ומפרשת את התכונות המופיעות בקוד כהנחיות של קלט ופלט היכולים לבוא לידי ביטוי במשתנים סטנדרטיים של JavaScript/AtScript. ואל דאגה: אם לא הבנתם שום דבר מהפסקה האחרונה – אתם לא היחידים... בכל מה שקשור ל-AngularJS ניתן לומר שהנסתר עדיין רב מהגלוי, ומי שבאמת רוצה להכיר את הספרייה ואת יכולותיה נדרש ללימוד מקיף ומעמיק.   

משרות הייטק מבוקשות:
תפקידים רלוונטים

עם הזמן הפכה הספרייה לפופולרית למדי, לא מעט בזכות יחצ"ני גוגל חרוצים, ויש המייחסים לה חדשנות המקדימה את זמנה. מנגד, יש קולות הטוענים כי "המלך הוא עירום" ומדברים על ספרייה מגושמת שאינה מצדיקה את המאמצים הכרוכים בלימוד שלה - כזו המתאימה לפרויקטים קצרי מועד ואינה שימושית בעבודה מול צוותים גדולים. המתנגדים מציגים רשימה של ספריות חלופיות, שאינן נופלות מבחינת ביצועים ואף עולות על ה- AngularJS במבחן התוצאה.    

חשוב לציין כי המעבר הנוכחי של AngularJS מגרסה 1 לגרסה 2 (מעבר שהתרחש ממש השנה, ב-2015) מדאיג לא מעט מפתחים, מכיוון שהוא כרוך בשינויים מרחיקי לכת דוגמת מעבר מפיתוח ב-JavaScript ל- ES6/AtScript והיעלמותן של פונקציות מוכרות. עם זאת, חובביה המושבעים של AngularJS צמאים לחידושים ולשדרוגים - וטוענים שיש לאמץ כל שינוי כזה בשתי ידיים.

בסופו של יום צריך לזכור ש- AngularJS היא מבית היוצר של גוגל – ושוב, גם בנקודה זו הכול עניין של פרשנות: המקטרגים טוענים כי היא בעיקר 'רוח וצלצולים' וכי היא זוכה לתהודה רק בזכות יחסי הציבור המשומנים של גוגל, ואילו חסידיה של הספרייה רואים בסביבה הגוגלית יתרון משמעותי וטוענים שהודות לכך גדלים הסיכויים שהיא תמשיך להתפתח, להשתדרג ולשרת משתמשים רבים. מי צודק? ימים יגידו...

מידע נוסף:

המשרה הבאה שלך נמצאת כאן

תחום
מקצוע

אזור

אזור

נא לבחור תחום
שלחו קורות חיים