זה הזמן להתבלט: המדריך המלא לכתיבת קורות חיים להייטק, כולל פורמט קו"ח באנגלית להורדה
כשהמשק בהאטה וכמות המשרות הפתוחות בהייטק נמצאת בירידה, החברות מתחילות לברור מועמדים בפינצטה. המיון הראשוני הוא קורות החיים שלכם – מתי בפעם האחרונה וידאתם שהם כתובים כמו שצריך?
כולנו שמענו לאחרונה על גל פיטורים בהייטק, על ההאטה במשק ובענף ועל הירידה בכמות המשרות הפתוחות שמתפרסמות בלוחות דרושים הייטק. המשמעות של כל זה בפועל היא שהיום יותר מתמיד - לאף חברה אין משאבים מיותרים לבזבז על גיוס לא מוצלח, ולכן גם החברות שממשיכות לגייס מועמדים חדשים, ויש לא מעט כאלה, מנהלות כרגע תהליכי גיוס הרבה יותר בררניים ומוקפדים.
לפיכך, בין אם אתם מחפשים עבודה באופן פעיל או חוששים שגל הפיטורים יגיע גם אליכם ומעדיפים להתכונן לכל מקרה שלא יבוא – זה בדיוק הזמן לרענן את קורות החיים שלכם. קורות חיים בהייטק הם אחד הכלים שהכי חשוב להשקיע בהם. אתם לא יכולים להסתמך רק על היכולת שלכם לעשות רושם טוב בראיונות האישיים והמקצועיים או על זה שחיפשתם בגוגל שאלות מראיונות עבודה הייטק וחרשתם עד שיצא עשן. אם קורות החיים שלכם לא יעשו את העבודה – אתם בכלל לא תגיעו לראיונות האלה.
למסמך שנקרא קורות חיים הייטק יש חוקים ברורים ומבנה מקובל שהמגייסים מצפים לראות אצל כל מועמד, בין אם הוא דאטה אנליסט או מהנדס תוכנה. מספיק שהמסמך שלכם לא עובר את הסריקה הראשונית שלהם – ואתם בחוץ. אבל גם אם כבר עברתם את המיון הראשוני, אתם עדיין צריכים להתבלט מעל שאר המועמדים כדי להגיע לראיון.
איך עושים את זה? קורות חיים בהייטק מנוסחים בדרך כלל באנגלית, ומטרתם לסכם ולייצג את הניסיון שלכם בלא יותר מ-1-2 עמודים. אתם לא צריכים לחפש מישהו שינסח עבורכם קורות חיים להייטק בתשלום וגם לא להוריד מסמכים מפוקפקים בשם "קורות חיים מתכנת באנגלית לדוגמא", כי הכנו לכם כאן את הטמפלייט המצורף – קורות חיים לדוגמא הייטק – אותו תוכלו להוריד ולהשלים עם הפרטים שלכם.
על מנת שתייצרו מתוך הטמפלייט הזה קורות חיים מרשימים ומסקרנים שמייצגים אתכם בצורה מדויקת ומועילה, פנינו למגייסת בכירה שלנו ב-Gotfriends, מעיין טל – Technology Recruiter, וקיבלנו ממנה את הדגשים החשובים ביותר:
שומרים את הטוב ביותר להתחלה: ה-Summary
קורות חיים הייטק נהוג לפתוח בפרק ה-Summary. כמי שמופיע בראש המסמך, הדבר הראשון שתופס את עיניהם של המגייסים. נרצה להשתמש ב-Summary על מנת להביא לפרונט את כל מה שחשוב להבליט. מתחת לפרטי הקשר שלכם (שם, מספר טלפון, כתובת מייל, קישור לעמוד הלינקדאין), נייצר רשימה של 5-6 בולטים שמפרטים את הכישורים העיקריים שלכם:
- סך שנות הניסיון שלכם בתעשייה + השכלה רלוונטית
- יכולות עבודה שלכם ב-Scale/ סוגי דאטה/ מוצרים/ תעשיות/ סביבות עבודה בהן עבדתם -Data products, High-scale, Web, Mobile, SaaS, Big Data, Cloud, Analytics וכדומה
- כמות שנים בסטארט-אפים ו/או Corporates
- שיטות עבודה, מתודולוגיות וממשקים עיקריים
- מומחיות טכנולוגית – המקום להדגיש את החוזקות שלכם
- סממני הצטיינות – כל הישג רלוונטי שאתם יכולים להבליט, כמו שירות ביחידה טכנולוגית, ממוצע גבוה בתואר ממוסד מוביל, פרסומים ומאמרים, ליווי ל-IPO וכן הלאה
אם יש לכם ניסיון ניהולי – ציינו אותו בבולט נפרד ופרטו – כמה אנשים ניהלתם, פרטים בנוגע לצמיחה של המחלקה בזמן שניהלתם אותה – בכמה הגדלתם את המחלקה מ-X ל-Y אנשי צוות, מה הייתה רמת המעורבות Hands On/ היחס בין משימות ניהול להובלה טכנולוגית, מה המעורבות בגדילה ומהן המשימות שביצעתם כחלק מתפקיד הניהול וכיו"ב.
אפשר גם להוסיף במסגרת התקציר שורה שמתארת אילו תפקידים אתם מחפשים או באילו סוגי משרות אתם מתעניינים.
פירוט בסדר יורד, גם בפרק ה-Education
קורות חיים בהייטק ובכלל, נכתבים לפי סדר כרונולוגי הפוך: התפקיד האחרון/ הנוכחי יופיע בראש הרשימה והתפקיד הישן ביותר בתחתית הרשימה. באותו האופן, גם את ההשכלה שלכם יש לפרט לפי סדר יורד: MSc יופיע מעל BSc, ומתחת לתארים האקדמאיים מומלץ להוסיף קורסים רלוונטיים, גם כאלה שעברתם אונליין, כמו ב-AI או ביג דאטה.
עיקרון חשוב נוסף הוא שקורות החיים הם לא המקום להתחיל להצטנע בו, אלא להיפך. כשם שציינתם בפרק ה-Summary שיש לכם ממוצע גבוה בתואר, כאן המקום לציין זאת שוב.
הגענו לעיקר: Professional Experience
פרק הניסיון המקצועי הוא הפרק המרכזי והמפורט ביותר בקורות החיים שלכם. כאמור, גם הוא ייכתב בסדר כרונולוגי הפוך, ויש גם מבנה מקובל לאופן בו ייעשה הפירוט:
(Dates) January 2021 - Present (Position) Senior Data Scientist (Company) (Industry/ Domain)
עבור כל תפקיד שביצעתם נציין באותה השורה: את התאריכים בהם עבדתם במקום, את טייטל התפקיד, את שם החברה ואת המוצר/ השירות אותו החברה פיתחה. גם כאן, לא מספיק לציין שמילאתם משרה של מהנדס תוכנה, למשל, כיוון שאנחנו רוצים לתת למגייסים מושג לגבי הניסיון והכישורים הספציפיים שלכם. לכן, מתחת לשורה זו, נשתמש שוב בבולטים ונפרט לגבי כל תפקיד:
- משימות שוטפות שביצעתם במסגרתו
- תחומי אחריות
- הישגים נוספים בתפקיד
- סטאק טכנולוגי
חשוב לשים לב:
- קורות החיים שלכם צריכים להיות מותאמים כל פעם מחדש לכל משרה שאליה אתם רוצים להתראיין. משמעות הדבר היא שבכל שליחה של קורות חיים תצטרכו לבחור מה רלוונטי יותר להדגיש – ועליו תרחיבו – ומה פחות חשוב עבור התפקיד הנוכחי. בהתאם לכך, הקפידו שלא לפרט ביותר משורה או שתיים על תפקידי עבר שלא רלוונטיים לחיפוש הנוכחי.
- ודאו שהטייטלים שאתם מציינים הם לא רק טייטלים פנים ארגוניים אלא תואמים להגדרה הרוחבית של התפקיד בתעשייה. בנוסף, הקפידו על היגיון בבחירת הטייטלים שאתם מציינים ועל התאמה למסלול הקריירה שלכם – אם תוך פחות מ-3 שנים בתעשייה אתם כבר מקבלים טייטל של VP R&D זה לא הגיוני, וכך גם לגבי מעבר מ-Junior Developer ל-Data Science Team Leader בלי להיות DS, ועוד.
- אם יש לכם מעברים תכופים בין תפקידים ותקופות עבודה קצרות – חשוב לציין את סיבת סיום העבודה, בייחוד אם מדובר בסטארט-אפ שנסגר, שהמימון שלו נגמר וכדומה.
- אם יש "חורים" של תקופות מסוימות בין תפקידים – מומלץ להכניס שורה שמתארת במה עסקתם בתקופה זו.
- אם עברתם בין תפקידים באותו מקום עבודה – פרטו מה עשיתם בכל תפקיד.
- אם הייתם בצוות Core והקמה מאפס/ צוות תשתיות/ צוות דאטה – ציינו את ההתמחות שלכם ופרטו אם התפקיד כלל גם מחקר טכנולוגיות וארכיטקטורה.
הפן הטכנולוגי של קורות החיים שלכם
תוך כדי תיאור התפקידים שביצעתם, מומלץ לשב, כאמור, את ה-Stack הטכנולוגי הרלוונטי לכל תפקיד. בפרק ה-Main Technologies ניתן לפרט יותר על הטכנולוגיות בהן אתם מתמחים ועמן אתם עובדים בצורה שוטפת. טכנולוגיות אלו יצוינו בראש הרשימה, כאשר הפירוט על כל אחת מהן יהיה רב יותר ויכלול את האופן בו השתמשתם בהן. לאחריהן יש לציין באופן מתומצת ומרוכז טכנולוגיות נוספות שרמת ההיכרות שלכם איתן נמוכה יותר.
מומלץ לעבור על תיאורי משרות בתחום אליו אתם רוצים להתראיין, לשים לב אילו מיומנויות טכנולוגיות שחוזרות על עצמן תואמות את הניסיון שלכם ולהבליט אותן בחלק הזה.
סממני הצטיינות – לא רק בהקשר לניסיון הטכנולוגי
כאמור, קורות חיים הייטק הם לא המקום בו כדאי להפגין צניעות, ולכן נרצה להוסיף ולפרט את כל סממני ההצטיינות הרלוונטיים: אם יש, נוסיף קישור ל-GitHub, לפרסומים או מאמרים שהעליתם, לפרויקטים אישיים שביצעתם – כל דבר שיכול לשמש כמעין תיק עבודות שלכם ולהעיד על היכולות שלכם.
בנוסף, נדגיש את רמת העניין שלכם ואת התשוקה שלכם ללמוד ולהתפתח גם מחוץ למקום העבודה שלכם, על ידי ציון מיטאפים והאקאתונים שבהם השתתפתם, קהילות מקצועיות שאתם מנהלים וכדומה. מומלץ להוסיף גם סממני הצטיינות שלא קשורים בהכרח לניסיון הטכנולוגי שלכם כגון: התנדבויות שאתם מבצעים, תחרויות שחמט או ספורט בהן השתתפתם, קורס טיס, יזמויות עבר שלכם ועוד.
קורות חיים ליוצאי יחידות טכנולוגיות
אם אתם בוגרים טריים של אחת היחידות הטכנולוגיות בצה"ל, אתם אולי קצת מבולבלים עכשיו. חלק מהסעיפים הנ"ל עשויים להיראות לא רלוונטיים לגביכם, אבל גם אתם צריכים לייצר קורות חיים מרשימים שיבליטו את הניסיון והכלים שרכשתם במהלך השירות.
על מנת לעזור לכם להיכנס לשוק המקצועי בצורה חלקה, הקמנו צוות שכל כולו מוקדש לכם. הצוות מורכב מרכזות גיוס טכנולוגיות שהן עצמן יוצאות יחידות טכנולוגיות, אשר שירתו ביחידות שלכם כקצינות איתור. לקראת השחרור, אנו מזמינים אתכם לשבת איתן ולנסח יחד קורות חיים הייטק בצורה מיטבית ומדויקת, רגע לפני שאתם מתחילים את תהליכי הגיוס בחברות השונות. בנוסף, תוכלו לקבל מהרכזות שלנו שירותים נוספים כגון הכוונה בבחירת החברה המתאימה לכם, ייעוץ לגבי שכר ותנאים, ניהול מו"מ על החוזה ועוד. כמו שירותי ההשמה שלנו, גם שירות זה ניתן ללא כל עלות.
ועוד כמה טיפים אחרונים לסיום
כפי שאתם יכולים להבין מהפירוט הנ"ל, כתיבת קורות חיים בהייטק מצריכה השקעה לא קטנה, אבל הכרחית. כחברת השמה להייטק הגדולה בישראל, שמלווה אלפי מועמדים בתהליכי גיוס מול חברות הייטק וסטארט-אפים בכל הארץ, אנחנו יודעים בדיוק מה החשיבות של קורות חיים מצוינים, ויכולים להבטיח לכם שכל המאמץ שתשקיעו בכך בהחלט ישתלם. אבל רגע לפני שאתם מתחילים לעבוד, יש לנו עוד כמה דגשים אחרונים:
ראשית, הקפידו לשמור את הקובץ כ-PDF או כקובץ WORD בלבד, שכן פורמטים אחרים לא תמיד נסרקים במערכות ה-HR של החברות. זה המקום גם להפריך את המיתוס של הוספת תמונה לקורות החיים – אין בזה צורך, זה לא ישפר את הסיכויים שלכם להגיע לראיון. המקום בו כדאי לכם להוסיף תמונה מקצועית, איכותית וייצוגית הוא פרופיל הלינקדאין שלכם, שגם אותו כדאי לרענן, לוודא שהכתוב בו תואם לקורות החיים, ולהוסיף לו המלצות ממנהלים שעבדתם איתם בעבר – פרט חשוב מאוד בעיניי המגייסים.
ואם אתם עדיין זקוקים ליד מכוונת בכתיבת קורות החיים, לליווי בתהליכי הגיוס או לתיווך בשלבי המשא ומתן על החוזה – אנחנו כאן, בשאיפה להיות עבורכם לא רק חברת השמה אלא בית אמיתי שיספק לכם את כל הידע, המומחיות והתמיכה שאתם צריכים.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח