חשים חוסר יציבות? כל הסימנים שהולכים להיות פיטורים בחברה שלכם
מוצאים את עצמכם לאחרונה חוששים מכל מייל? נלחצים בכל פעם שראש הצוות חוזר מישיבה דחופה ולא מסתכל לכם בעיניים? כך תדעו אם באמת עומדים לפטר אתכם ומה כדאי לעשות אם חלילה זה יקרה
את זה שיש גל של פיטורים בהייטק כולנו יודעים, נכון? אנחנו גם יכולים להסכים עם זה שאף אחד – חוץ ממי שמתכנן להגיש בקרוב מכתב התפטרות – לא היה רוצה לחוות את זה בעצמו? יכולים. ועכשיו מה? ממשיכים כרגיל או נותנים מקום לחששות?
עם כל האהבה וההערכה שלנו למנגנון ההדחקה המופלא של המוח האנושי, לא תמיד כדאי להגיד "לי זה לא יקרה" ולקוות לטוב. לפעמים עדיף להיות ערניים לסימנים שמסביבכם כדי שאם זה אכן יגיע גם אליכם, תדעו לזהות את זה בזמן ולהגיב בהתאם.
רוב הסיכויים הם שתהיה לכם איזושהי תחושת בטן מציקה שתבשר לכם רעות, אבל אם אתם חוששים לבלבל אינטואיציה בריאה עם חרדות שהולכות וגוברות, אלה הסימנים האובייקטיביים שעלולים להצביע על זה שמקום העבודה שלכם נמצא בסכנה:
- עצירת גיוסים – הסימן הראשון לבעיה במקום העבודה הוא שהגיוסים נעצרים. חברה שלא מגייסת עובדים חדשים היא חברה שלא נמצאת בצמיחה והשילוב בין חוסר צמיחה לבין ההאטה והמיתון הנוכחיים עלול מהר מאוד להסלים לכדי צמצומים.
- קיצוצים – עברתם למשרד קטן יותר? קיבלתם קיצוץ בתקציב או בתקנים החדשים? יכול מאוד להיות שזו רק ההתחלה.
- שינויים ארגוניים – לפעמים גם שינויים "טובים", כמו רכישה של החברה, מיזוג, כניסה של מנכ"ל חדש לתפקיד או כל סוג של ארגון מחדש והתייעלות, עלולים להוביל לפיטורים. זה לא מה שיקרה בהכרח, אבל אם החברה שלכם עוברת משהו דומה, אנחנו ממליצים לפקוח עין.
- ישיבת בורד דחופה – ישיבות בורד הן לא משהו שאמור להדאיג אתכם, אלא אם כן הן נערכות פתאום בדחיפות או בתכיפות. אנחנו מבטיחים לכם שאף אחד מהחברים בבורד לא היה מפנה את היום שלו מעכשיו לעכשיו אם זה לא היה באמת חשוב, ועד כמה שהיינו רוצים להאמין שהם נפגשים כדי לחגוג הצלחה או להרים כוסית, איכשהו זה אף פעם לא הסיפור.
- קשר עין ומצב רוח כללי – אם אתם מרגישים שינוי במצב הרוח של מנהלת משאבי האנוש או של המנהל הישיר שלכם, ובייחוד אם אתם מרגישים שבזמן האחרון קצת נמנעים מליצור איתכם קשר עין, יכול מאוד להיות שהם יודעים משהו שאתם עדיין לא יודעים. לפטר אנשים זה אף פעם לא קל, וזה בהחלט יכול להסביר את מצב הרוח ואת הקושי שלהם, בין אם זה מולכם או באופן כללי.
- אתם מרגישים שמתעדים אתכם – אם פתאום דורשים מכם דיווח בכתב על החלטות שאתם עושים, אם מעבירים לכם הערות, ביקורת או פידבק במייל במקום בשיחת הערכה תקופתית או בנוסף לה, או מבקשים מכם להעביר בקשות מיוחדות בכתב, אתם לא סתם אוכלים סרט. מתעדים אתכם. לצערנו, זה כנראה לא לצורך סרט הדוקו שיופק על חייכם אלא לטובת הצגת טענות מבוססות בשימוע הפיטורים שמתוכנן לכם.
- אתם מרגישים מחוץ ללופ – המנהל שלכם כבר לא ממש מתייעץ איתכם, אתם רואים צמצום משמעותי במשימות שעליהן אתם אחראיים ומתחילים לקלוט כל מיני פרטים שאיכשהו כולם יודעים חוץ מכם. זה לא חרם, זאת פשוט ההתחלה של הסוף.
תפקידים רלוונטים:
משרות הייטק מבוקשות:
- Data Analytics Manager לחברת Fintech ממומנת היטב!
- Product Manager לחברת סטארטאפ
- Linux Professional Services
- R&D Application Group Leader לחברת סטארט-אפ ישראלית - תפקיד חדש עם הזדמנות לבנות דברים מאפס!
- דרוש/ה Devops Lead
- Big Data Specialist לחברת Cyber Security מובילה
- Group Manager בחברת הייטק רווחית
- DevOps לחברת סטארט-אפ
- Product Manager בכיר
- Technical Support לחברת סטרטאפ בתחום הFin-Tech
אז מה עושים?!
קודם כל – נושמים. כל סוף הוא התחלה חדשה וזו לא סתם קלישאה, זו המציאות. במיוחד בענף ההייטק. אנחנו לא מאחלים לאף אחד מכם להיות מפוטר, אבל כמי שרואים היטב מה קורה בשוק אנחנו יכולים להבטיח לכם שלוחות דרושים הייטק מלאים במשרות חדשות ושעל כל מהנדס תוכנה, איש סייבר או כל טאלנט אחר שמפוטר בענף – יש לא מעט קופצים. אם אתם טובים בעבודה שלכם, אתם יכולים להיות תוך שבועיים בעיצומו של תהליך גיוס חדש למקום שאפילו ישדרג את התנאים שהיו לכם. או אם לצטט עוד קלישאה: כל עכבה (או פיטורים) – לטובה.
אז למה חשוב לזהות את הסימנים? כדי להיות מוכנים לכל מה שיבוא. כצעד ראשון, מומלץ לבדוק היטב את החוזה שלכם כדי להבין מה מגיע לכם במקרה של פיטורים, ולוודא מה גובה הפיצויים שמגיעים לכם – אם אתם חתומים על סעיף 14, קחו בחשבון שהוא יהיה נמוך מהמוגדר בחוק. אחרי שברור לכם מה הזכויות שמגיעות לכם, זה הזמן להתחיל להסתכל קדימה – לשדרג סופסוף את פרופיל הלינקדאין שלכם, לא להתבייש לחפש בגוגל קורות חיים הייטק ולעדכן את שלכם בהתאם לכל הטיפים שאתם מוצאים, ואז ליצור קשר עם חברת השמה להייטק כדי לקצר ולייעל תהליכים.
איתנו תוכלו לקבל שירות חינמי ומיוחד לליווי מפוטרים, הכולל ייעוץ בנוגע לכל הצעדים המפורטים לעיל, תמיכה רגשית והנחייה מקצועית עד למשרה הבאה שלכם. לנו ברור שהיא תגיע הרבה יותר מהר ממה שאתם חושבים, אז אל דאגה ובהצלחה!
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח