שותפים להצלחה

שש דרכים למציאת עבודה בהייטק

"מה יהיה?" היא אחת השאלות המטרידות ביותר בעולמו של מחפש עבודה בהייטק ובכלל. החשש מפני חוסר הצלחה בתהליך החיפוש ומתקופת אבטלה ארוכה מדי עלול לערער את תחושת הביטחון של מחפש העבודה – והדרך להתמודד אתו, כמו עם כל חשש אחר, היא להיות אקטיביים, ליזום ולעשות.

שש דרכים למציאת עבודה בהייטק

הדבר נכון לכלל מחפשי העבודה, אך הוא נכון שבעתיים למי שמחפש עבודה בהייטק. בתעשייה שבה היזמות ו'הראש הגדול' שולטים, חייב כל מי שמחפש עבודה להיעזר בכל דרך אפשרית כדי להגיע למשרה הבאה. אז הנה כמה דרכים יעילות למציאת עבודה בהייטק:

Networking פנייה למכרים ולעמיתים עסקיים, ובעיקר לאנשי הייטק, היא אחת מהדרכים הטובות ביותר למציאת עבודה. כדי להביא לידי מיצוי את מלוא הפוטנציאל הטמון בקשרים הסובבים אותנו, כדאי להכין רשימה מסודרת של כל האנשים שיכולים לבוא לעזרתנו - ולהתמיד בשמירת הקשר עמם. ההשקעה הזו תתגלה עד מהרה כנבונה ביותר, והיא יכולה להניב את התוצאות המיוחלות.

תפקידים רלוונטים:
משרות הייטק מבוקשות:

פייסבוק – הרשת החברתית היא לא רק מקור לפוסטים משעשעים. לא פעם ניתן לראות אנשים המשתפים את כולם לגבי מצבם, כותבים שהם מחפשים עבודה - וכתוצאה מכך אכן חוזרים למעגל העבודה. מסתבר שכשאנשים מעזים וחושפים את עצמם (בכל זאת, לא פשוט לבקש עזרה ולכתוב על כך באופן גלוי), הם מעוררים את אהדתם של חבריהם (לרבות חבריהם הווירטואליים) וגורמים להם להתאמץ בשבילם.

בפייסבוק, אגב, יש לא מעט קבוצות המיועדות לחיפוש עבודה בתחומים שונים: קבוצה לאנשי פיתוח, קבוצה לאימהות המחפשות עבודה ועוד. מומלץ מאוד להצטרף לקבוצות הרלוונטיות ולהיעזר בהן בעת הצורך (וכמובן גם לעזור לאחרים המחפשים עבודה).

לינקדאין – לינקדאין היא ללא ספק אחת הדרכים הטובות ביותר למציאת עבודה בהייטק. מדובר ברשת עסקית, עם זיקה ברורה למקצועות ההייטק, ותוכלו למצוא בה משרות רבות וקשרים שימושיים. אך רגע לפני שאתם מתחילים להסתער קדימה, אזהרה קטנה (הנכונה גם לשאר המדיות החברתיות): אם אתם מחפשים עבודה באופן דיסקרטי, כדאי מאוד שתשימו לב למי אתם פונים ומה אתם מפרסמים בפרופיל שלכם. תנועה לא זהירה, והשמועה על חיפוש העבודה שלכם תגיע למקום הלא נכון...

חברות השמה – יש כיום מספר חברות השמה המתמחות במציאת עבודה בהייטק. המומחיות שלהן מהווה יתרון חשוב מאוד למחפשי העבודה בתחום: הן יכולות לספק היצע עצום של משרות – וחלקן מסוגלות ללוות את המועמד גם בשלבים מאוחרים של תהליך הגיוס (כגון בשלב המשא ומתן על התנאים).

חבר מביא חבר - חברים הם השגרירים הטובים ביותר של כל אחד ואחת מאתנו. יש חברות הייטק שמגייסות עובדים רק באמצעות המלצות מעובדים בחברה – ועל כן כדאי מאוד שחבריכם ידעו כי אתם מחפשים עבודה ויחזיקו במחשב שלהם את קורות החיים שלכם.

עבודת רגליים – אף על פי שאתם אנשי היי-טק, שיש לכם טלפון חכם ושאתם חסידים של טכנולוגיה, אל תוותרו על השיטות המסורתיות: טלפונים, שליחה יזומה של קורות חיים ואף סיבוב שטח באוניברסיטאות וחיפוש מודעות דרושים בלוחות המודעות. מי יודע, אולי תופתעו ממשרה מעניינת שטרם פורסמה במקומות אחרים.

והכי חשוב – לעשות, לעשות, ושוב לעשות. נקטו יוזמה, נצלו את הזמן לחיפוש בכל החזיתות – והוכיחו לעצמכם (ולמעסיק הבא שלכם) שאתם נחושים למצוא עבודה, להצליח ולבנות לעצמכם קריירה.

מידע נוסף:

המשרה הבאה שלך נמצאת כאן

תחום
מקצוע

אזור

אזור

נא לבחור תחום
שלחו קורות חיים