שותפים להצלחה

מנהלי מוצר, הנה 12 צעדים שיובילו אתכם להצלחה בתפקיד

נכתב ע"י שירי וקס, מנכ"לית, Gotfriends

מנהל מוצר טוב יודע של-30 הימים הראשונים בתפקיד יש השפעה מכריעה על הביצועים של המוצר והצוות בעתיד. מתחילים תפקיד חדש בניהול מוצר ורוצים להגיע הכי רחוק שאפשר? הנה המדריך שלנו.

לא משנה כמה ניסיון קודם יש בתחום, תמיד מאתגר להתחיל בתפקיד חדש, מנהלי מוצר מכירים את התופעה הזו מקרוב, שכן מדובר בתחום שבו עובדים מול גורמים רבים ומגוונים בארגון – החל מצוותי הפיתוח ועד מחלקת השיווק. גודל הצוותים ופרקטיקות העבודה משתנות מחברה לחברה, ובהתאמה גם תחומי האחראיות במסגרת התפקיד. אז איך צולחים את ההתחלה החדשה? מנצלים נכון את הימים הראשונים בתפקיד, שכן להם השפעה מכרעת על ההצלחה של מנהל מוצר במסגרת המשרה החדשה.

בשנה האחרונה אנחנו רואים בגוטפרנדס שהביקוש למנהלי מוצר עלה, נפתחו לנו משרות חדשות בחברות מובילות וראינו אפילו עליה בשכר בממוצע בכ-7% לעומת אשתקד. אז אם אתם מנהלי מוצר מוכשרים שמצאו את התפקיד החדש שלהם בתחום, או בדרך לשם ורוצים לנצל את 30 הימים הראשונים שלכם בתפקיד כמו שצריך - קבלו 12 צעדים שיקדמו אתכם לעבר הצלחה:

1.  צעד #1: היכרות אמיתית עם אנשי המפתח בחברה

אם תסתכלו על מודעת ניהול מוצר תראו שיכולת עבודה בצוות היא דרישה שחוזרת על עצמה, ויש לכך סיבה. מנהלי מוצר נדרשים במסגרת התפקיד שלהם לעבוד מול פונקציות שונות בארגון – מחלקת מכירות, אנשי פיתוח, מחלקת שיווק וכיוב'. מנהל מוצר טוב צריך לדעת לתקשר עם כל הגורמים האלה. יתרה מכך, הקשר היומיומי בתוך צוות המוצר עצמו יהיה לרוב אדוק ומשמעותי, ההצלחה של הצוות תלויה בטיב העבודה המשותפת. לכן חשוב להקדיש בימים הראשונים של התפקיד זמן למפגשים אישיים עם חברי הצוות שלכם, זאת בכדי להכיר ולהבין את היכולות, החוזקות והצרכים של כל אחד מהם, ולנהל את העבודה שלכם מולם באופן המיטבי.

2.  צעד #2: היכרות עם היסטוריית המוצר שלכם

לפני שתנהלו את השינויים וההתפחויות העתידיות של המוצר שלכם, חשוב שתכירו טוב את ההיסטוריה שלו. בקשו להבין מאיפה המוצר התחיל ואיך הגיע לאן לצורה הנוכחית שלו. נסו להבין אילו הנחות מוצא התבדו במהלך הדרך, מה הוכח כנכון ואילו כשלונות חווה הצוות בעבר. המידע הזה יסייע לכם להכיר את המוצר על בוריו, ללמוד מטעויות העבר ולקבל החלטות מבוססות יותר.

3.  צעד #3: למידת תהליכי עבודה קיימים

הסעיף הזה משמעותי במיוחד עבור אלו מכם שמגיעים עם ניסיון משמעותי בתחום המוצר ומתחילים אתגר חדש בחברה חדשה. ודאו שאתם מקשיבים, לומדים דברים חדשים ופותחים את הראש. לכל מקום שיטות עבודה משלו ולרוב תהיה סיבה טובה לכל החלטה שנלקחה על ידי הצוות לפני שהגעתם, גם אלה שיכולות להיראות תמוהות בהתחלה (זוכרים את הלמידה מטעויות מהסעיף הקודם?). שיטות העבודה ששירתו אתכם בעבר נאמנה יוכלו להמשיך ולשרת אתכם גם בעתיד, ונקיטת יוזמה על מנת לשפר תהליכים קיימים היא מבורכת, אבל תחילה, ודאו שהבנתם את שיטות העבודה הקיימות בחברה. עשו מאמץ להבין מה עומד מאחוריהן לפני שתנסו לשנות אותן. מי יודע, אולי אפילו תלמדו משהו חדש.

4. צעד 4#: השקעה בהבנת ה- Roadmap של המוצר

בתור מנהלי מוצר אתם ודאי מכירים את חשיבות ה-Roadmap של המוצר שלכם. אבל עוד לפני שתתחילו לעבוד, רדו לעומקו של ה-Roadmap. כך תוכלו להפוך את תהליכי העבודה שלכם לאופטימלים, לשים את הדגש על הדברים הנכונים ולהפוך את התוכניות התיאורטיות למציאות באופן באופן הטוב ביותר.  הכרות מעמיקה עם ה-Roadmaps תוכל לשמש עבורכם גם השראה ולעזור לפתח כיווני חשיבה חדשים בכל הקשור למוצר החדש. 

צעד #5: היכרות מעמיקה עם התחרות שלכם בשוק

אתם בטוח מכירים את המתחרים של החברה החדשה שלכם, אבל כמנהלי מוצר אתם צריכים לקחת את הידע הזה לשלב הבא. הכירו את המוצרים של המתחרים שלכם מ-א' ועד ת'. ערכו סקירה מסודרת ווודאו שאתם אכן מבינים את היתרונות והחחסרונות של המוצר שלכם מולם (מבלי לעשות הנחות לאף צד). ברגע שתכירו את התחרות שלכם תדעו במה להשקיע ומה צריך להיות סדר העדיפויות שלכם בפיתוח המוצר.

6. צעד #6: שיחות עם המפתחים בחברה

נכון, ניהול מוצר הוא לא תחום שמצריך מכם עבודת תכנות כחלק מהיום יום שלכם, ויכול להיות שזו הסיבה שבחרתם בו. אבל כפי שכבר ציינו, היכרות שלכם עם המוצר היא מפתח להצלחה, וחלק משמעותי מאוד מהכרת המוצר שלהם – הוא הבנה של הטכנולוגיות העומדות מאחוריו. זו אחת הסיבות לכך שיש בכל לוח דרושים הייטק ביקוש רב למנהל מוצר עם ניסיון בפיתוח. קבעו מפגשים אחד-על-אחד עם מפתחים בחברה שיסבירו על אילו טכנולוגיות המוצר מבוסס ומהם האתגרים הטכנולוגיים. זוהי דרך נוספת לרדת לעומקו של המוצר שלכם ולהבין את המשמעות של המשימות שאתם מורידים לצוות הטכני שלכם.

מנהלי מוצר - משרות חמות רלוונטיות בתחום:
1.  Director of Product Management
2.  Product Director לסטארטאפ מוביל בהרצליה
3. Product Manager לסטארטאפ בעולם הרכב האוטונומי
4. מנהל/ת מוצר עם רקע בפיתוח לחברת סטארטאפ בצמיחה
5. Director of Product Management
6. לחברת SU מתחת לראדר דרוש/ה מנהל/ת מוצר בכירה
7. לסטארטאפ בבאר שבע בעולם החיזוי הרפואי דרוש Senior Product Manager  
8.Product Manager לסטארטאפ בתחום הלמידה העמוקה
9. Director of Prodcut לחברת הייטק עם פלטפורמה בעולם הוידיאו
10. VP Product Manager For Stealth mode startup

למשרות נוספות בתחום >> לחצו כאן 

צעד #7: שיחות עם לקוחות

מכירים את תופעת "הטלפון השבור"? אז גם בניהול מוצר היא יכולה לקרות ולהפריע לעבודה שלכם. מנהל מוצר טוב יודע ששיחה ישירה מול הלקוחות היא קריטית. שיחה שכזו מאפשרת לכם לשאול את השאלות הספציפיות שמעניינות אתכם ולהבין טוב יותר את התחושות של הצד השני. בנוסף, בתיעודים של שיחות שנעשות עם לקוחות בעבר תפסידו את הרובד של התקשורת הלא מילולית שיכול לספר לכם עוד על המוצר ועל תחושותיהם בעת השימוש בו.

צעד #8:הגדרת ציפיות, מטרות ויעדים

עם כניסתכם לתפקיד חשוב לוודא שכל חברי הצוות נמצאים על אותו עמוד. דרך נהדרת לעשות את זה היא קביעת מטרות וציפיות שיעזרו לכולם להבין מה סדר העדיפויות שלכם במהלך העבודה. ודאו שאתם מתאימים את צורת העבודה שלכם לצרכים הספציפים של החברה. חברות הייטק שונות זו מזו ובהתאמה גם הצרכים שלהם שונים – חברות AI ידרשו ממנהלי המוצר שלהם סדר עדיפויות שונה מזה של מנהלי מוצר בחברות פינטק, למשל. אל תעבדו על אוטומט והיו מודעים לשינויים האלה.

צעד #9: הגדרת KPI's

על מנת לוודא שלכל בעלי העניין יהיה קל לעקוב אחרי ההתקדמות והביצועים של הצוות – החל מהמעצבים ועד ה- VP Product – חשוב שיהיו לכם הגדרות ברורות (וכמותיות כשמתאפשר) של מטרות ויעדים. ודאו שלכולם ברור מה אתם מודדים, מה סדר העדיפויות ומה המספרים שאתם מצפים לראות.

צעד #10: הצגת דמו לפונקציות שונות בארגון

בתור מנהלי מוצר תידרשו להציג דמו לפונקציות שונות בארגון בתדירות גבוהה, חשוב שתדעו לעשות זאת נכון. דמו אינו מסתכם בהצגת הפיצ'רים של המוצר, חשוב לדעת לספר את הסיפור של המוצר, להדגיש את ההתאמה שלו לשוק ולצורך של המשתמש. הצגת הדמו יכולה להוות עבורכם כלי נהדר ללמידת המוצר בעת כניסתכם בתקפיד - תוך כדי ההצגה תוכלו לבחון את עצמכם ולראות אילו חלקים דורשים ריענון של החומר או למידה נוספת. ודאו שאתם מציגים את הדמו לצוותים שונים בארגון כדי לקבל חוות דעת מגוונות ככל היותר לגבי ההצגה שלכם.

צעד 11#: קבלת משוב

תמיד חשוב לדעת לקבל ביקורת בונה, גם כשמדובר בביקורת שלילית או פחות נעימה. הדבר נכון לכל תחום ובטח כשמדובר בניהול מוצר משום שחשוב שתבינו את האופן האמיתי בו אנשים תופסים את המוצר שלהם, מה הם לא מבינים לגביו ואיך אפשר לטייב אותו כל הזמן. ודאו שהצוות סביבכם מרגיש מספיק בנוח להעלות נקודות לשיפור וקחו אותם לתשומת ליבכם בעת הצורך באופן אובייקטיבי.

צעד #12: יצירת סביבת עבודה שיתופית

ודאו שאתם בונים צוות עם תרבות של שיתוף ולמידה. אם תייצרו במשרד אנרגיה שמאפשרת לטעות וללמוד מטעיות כל הצוות ירוויח ותוכלו לשפר את המוצר שלכם כל הזמן.

לסיכום, נצלו את הימים הראשונים שלכם כמנהלי מוצר בחברה חדשה ללמידה, מחקר והכרות. מדובר אמנם בתקופה אינטנסטיבית אבל סופר מעניינת, זכרו להנות ממנה.

אם מעניין אתכם לשמוע על משרות בתחום ניהול המוצר אנחנו מזכירים לכם שיש לנו בגוטפרנדס – חברת השמה שמתמחה בגיוס טכנולוגי, עשרות משרות פתוחות בתחום ונשמח לכוון אתכם ולעזור להגיע למשרה הבאה. במקום לחפש טבלאות שכר בהייטק, צוותי הגיוס שלנו ילוו אתכם לכל אורך התהליך כולל בשלב משא ומתן עד לחתימה על חוזה. אנחנו משדרגים מאות הייטקיסטים מידי חודש ומוצאים להם את המשרה שמתאימה להם בדיוק בחברות ההייטק והסטארטפים הטובים ביותר בשוק הישראלי.

מידע נוסף:

 

המשרה הבאה שלך נמצאת כאן

תחום
מקצוע

אזור

אזור

נא לבחור תחום
שלחו קורות חיים