SecOps Specialist – כל הפרטים על התפקיד החדש והמסקרן בעולם הסייבר
מול איומים ומתקפות שהולכים ומשתכללים כל הזמן, תחום הסייבר חייב להתחדש ולהשתכלל בעצמו. SecOps Specialist הוא תפקיד חדש שנוצר על מנת להתמודד מול האיומים המתגברים – מה הוא כולל, כיצד הוא משפר את מערך האבטחה וכמה מרוויחים בו?
על החיוניות של ענף הסייבר ועל ההצלחה העולמית של תחום הסייבר הישראלי אין צורך להרחיב. חברות סייבר בישראל הופכות ליוניקורנס בקצב מסחרר, סטארט-אפים חדשים מוקמים כל הזמן, פתרונות חדשים ומצוינים מפותחים באופן שוטף, וגם האיומים והמתקפות הולכים והופכים תכופים יותר, מתוחכמים יותר ואכזריים יותר.
כחלק מהקרב הבלתי פוסק של תחום הסייבר עם האיומים מבחוץ, עולה אחת לזמן מה גם הצורך לייצר תפקיד חדש. אחד התפקידים החדשים והמסקרנים שנולדו לאחרונה בתחום הסייבר במטרה לתת מענה לצרכים חדשים, הוא תפקיד ה- SecOps Specialist. מה הוא כולל? מדוע צריך אותו? מה השכר ומהן דרישות התפקיד? כל התשובות ממש כאן.
מה זה SecOps specialist?
אם השם SecOps מצלצל לכם כמו DevOps, אתם ממש לא טועים. כשם שמתודולוגיית ה-DevOps, הלחם של Development ו-Operations, מאפשרת שיתוף פעולה בין הפיתוח לאופרציה, כך SecOps, הלחם של Security ו-Operations נוצר על מנת לאפשר חיבור בין האופרציה לבין אבטחת המידע.
מדוע צריך SecOps specialist?
הקצב המהיר של תהליך הפיתוח, העבודה בתפיסת ניהול אג'ילית ובסביבת עבודה המבוססת על ארכיטקטורת API’s, ריבוי מיקרוסרוויסים וריבוי עננים, יוצרים מצב בו שיטות האבטחה המקובלות כבר לא מספיקות. גם משרות סייבר קיימות, אשר פועלות בהתאם לשיטות אלו, כבר לא מצליחות לספק מענה מלא, ולכן נוצר צורך ביצירת משרה חדשה.
תפקידים רלוונטים:
משרות הייטק מבוקשות:
- ראש צוות אוטומציה לחברה בתחום הסייבר
- Cyber Security Researcher
- מנהל/ת IT לחברת סטארטאפ - הקמה מאפס
- Security Analyst לסטארטאפ פנימי בעולם אבטחת המידע
- Devops לסטארטאפ מצליח בתל אביב
- מפתח/ת אוטומציה לחברה מובילה בעולם הסייבר
- Cyber Security Analyst and Incident Response
- IT Lead בחברת סטארט-אפ מדהימה בתחום ה- Security!
- Head of Devops
- h חברת סטארט-אפ מרשימה אשר עוסקת בפיתוח מוצר Enterprise בתחום של ניהול חולשות
מה עושה SecOps specialist?
SecOps specialist אחראי על מספר דברים במסגרת תפקידו:
1. הטמעת תהליכי אבטחת מידע החל משלבי הפיתוח ההתחלתיים, מבלי לפגוע בקצב המהיר של תהליכי הפיתוח ובדינמיות הנדרשת בהם.
2. מעורבות בתהליכי התכנון, הפיתוח ובדיקת האיכות והבטחת שיתוף פעולה אפקטיבי בין התפעול לפיתוח.
3. מעקב שוטף אחר תשתיות ה-IT של החברה ועננים בהם היא עובדת, ביצוע הכנות למתקפות סייבר אפשריות, ניתוח איומים קיימים, מתן מענה מיידי למתקפות סייבר ובחינה מדוקדקת של פרצות האבטחה והגורמים הנוספים שאפשרו להן לקרות.
מהן דרישות התפקיד?
כפי שתוכלו לראות בכל לוח דרושים סייבר, איוש משרת SecOps Specialist מצריך היכרות מקיפה עם סביבת הענן על שירותיה השונים, ידע וניסיון בתחום אבטחת המידע והיכרות עם תהליכי אוטומציה ו-AI. בנוסף, מתוקף תפקידו כמקשר בין מספר מחלקות ותחומים, נדרש ה-SecOps specialist להציג יכולות עבודה בצוות והנעה של צוות לצד יכולת הנעה עצמית, וזקוק למידה רבה של יצירתיות ויכולת חשיבה אסטרטגית.
מה השכר?
על פי טבלאות עדכניות של משכורות סייבר, SecOps specialist שמחזיק בניסיון של שלוש שנים בתחום אבטחת המידע וה-Ops יכול להגיע לשכר של 25-33 אלף ₪, ועם ניסיון רב יותר ניתן להגיע לסכום גבוה בהרבה, שנע סביב 40 אלף ₪ בחודש.
מה מדד הביקוש ובאילו חברות?
הביקוש למומחי SecOps הולך ועולה, ומגיע בעיקר מחברות אבטחת מידע כמו appsflyer או varonis שמגייסות מועמדים לתפקידי DevOps.
ולסיום – איך מגיעים לתפקיד?
חברות הסייבר שכבר מכירות בצורך במומחי SecOps ישמחו לגייס אתכם לתפקיד פנוי אם יש לכם את הרקע הנדרש עבורו. אם אין לכם את הרקע המתאים עדיין, נסו לרכוש אותו באמצעות תפקידים חדשים, קורסים מקצועיים או למידה עצמית בתחומי הענן, האוטומציה וה-AI. עם הרקע הנכון אתם גם יכולים להציע פתיחה של משרת SecOps specialist אצלכם בחברה, אם עדיין לא קיימת כזאת, ולהסביר למקבלי ההחלטות כיצד הקמת תפקיד כזה ואיושו יתרמו לתהליכי העבודה ולמוצר המוגמר. היוזמה שתגלו, שנדרשת גם היא לביצוע התפקיד, תותיר רושם חיובי על המנהלים שלכם, ללא ספק.
אבל אם אתם רוצים לנצל את ההזדמנות כדי להיכנס למקום עבודה חדש, אתם צריכים למצוא את ההצעות המתאימות. שימו לב שמדובר בתחום שהולך ותופס תאוצה, אך עדיין לא מככב בלוחות דרושים להייטק. כדי להגיע אל ההזדמנויות הכי טובות, להקדים את המתחרים שלכם ולשכנע את המגייסים שאתם האנשים הנכונים עבורם, אתם צריכים אותנו: Gotfriends – ההייטק של ההשמה.
אם חברות השמה מבחינתכם הן בסך הכל תחליף ללוחות הדרושים, כנראה שעוד לא הכרתם אותנו. המשרות שאנחנו נציע לכם לא מתפרסמות בשום מקום אחר אלא מגיעות אלינו מתחת לרדאר, ואנו מגייסים את כל הידע והניסיון שלנו כדי לברור מתוכן את אלו שיתאימו לכם במיוחד, על סמך הנתונים והשאיפות המקצועיות שלכם, ועל סמך ההיכרות המעמיקה שלנו עם החברות השונות. אנו מלווים את המועמדים שלנו מתוך מחשבה על הדרך המקצועית שיעשו בטווח הארוך ומתוך הבנה יסודית של השוק, ומבטיחים שיבצעו את הבחירות הנכונות. שלחו לנו קורות חיים וגם המשרה הבאה שלכם בדרך.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח