מחפשים עבודה חדשה בהייטק? כך תגרמו לקורות החיים שלכם לבלוט על פני האחרים
גם בשוק של מעסיקים, כשמתחרים מול עשרות מועמדים, ניתן לייצר בולטות. הקורונה טרפה את הקלפים, ומשוק של ביקוש גבוה לעובדים, הפך שוק ההייטק לשוק עם "רגל על הגז" - חברות ממשיכות לגייס, אבל בהיקפים מצומצמים יותר, והתהליכים עצמם ארוכים יותר.
איך אפשר לגרום לקורות החיים שלכם לבלוט? איך למנוע מצב שבו הם יסוננו עוד בשלבים הראשונים?
משרות הייטק מבוקשות:
- לחברת דאטה מצוינת בתל אביב דרוש/ה תוכניתן/ית BI
- Senior Product Manager לסטארט אפ מרשים בתחום הרפואי
- דרוש/ה DevOps Engineer לעבודה על מוצר הדגל של חברה שנסחרת בבורסה
- חברת Start-Up שגייסו 35M דולר מגייסת Automation Engineer
- R&D Team Leader לחברה מובילה בתחום הFintech בפתח תקווה
- משרת Software Engineer בחברה המציעה פלטפורמה לחיפוש מידע על עסקים ואנשי עסקים
- VP Product בסטארט-אפ צעיר עם גב כלכלי בתחום הDigital Healthcare
- חברה טכנולוגית המפתחת פתרונות DataOps מגייסת DevOps Team Leader
- חברה בתחום של Security בענן מגייסת QA Automation Engineer
- VP R&D לסטארט-אפ ממומן עם לקוחות משלמים
תפקידים רלוונטים
הצד המגייס:
כך תדייקו את קורות החיים שלכם:
1. שימו בפרונט
מה חשוב להבליט כשכותבים את קורות החיים? איזה נתון יותר רלוונטי ואיזה פחות? אם הצטיינתם בלימודים, שירתם ביחידה צבאית אטרקטיבית, זכיתם בהאקתון, התואר שלכם הוא ממוסד אקדמי נחשב - כל אחד מהדברים האלו ניתן וחשוב להבליט. בנוסף, מגייסים אוהבים המלצות. בקשו מהמנהלים שלכם בעבר לכתוב לכם המלצות בלינקדאין.
2. תנו תקציר
מגייסים, אם זה בחברות הייטק או בחברות השמה, רואים עשרות, אם לא מאות קורות חיים מדי יום, ורובם נראים אותו הדבר. כדי לבלוט ספקו תקציר של כמה שורות בודדות שיתמצת את היתרונות שלכם - ניסיון בעבודה עם לקוחות בינלאומיים, ניהול אנשים, פיתוח משלב התחלתי ועוד.
3. תשלבו תיק עבודות
מועמדים שמספקים קישורים לתיק עבודות מגדילים את הסיכוי שלהם להיות מוזמנים לראיון עבודה ב-50%. שימו קישור בקורות החיים לינק לפעילות שלכם ב-GitHub, וככה תאפשרו לאנשי הפיתוח שממונים על תהליך הגיוס לקבל הצצה לתהליך העבודה שלכם. הם יוכלו לראות את האפליקציות שפיתחתם, קטעי הקוד שאתם כותבים ובאופן כללי להתרשם מאופן העבודה שלכם.
4. אל תצטנעו
הבליטו את העשייה המקצועית-טכנולוגית שלכם, גם כזו שאינה קשורה ישירות לעבודתכם. השתתפתם במיטאפ? האקתון? אתם מנהלים קהילה מקצועית ברשת חברתית? תנו לזה ביטוי בקורות החיים.
פעילות זו מראה כי אתם אוהבים את התחום, הישגיים, ובעלי אופקים רחבים - כל אלו תכונות שמגייסים בחבורת הייטק מחפשים. בנוסף, זה גם מראה שאתם מקושרים לאנשים רלוונטיים במעגלים שונים, ויכולים לתרום לחברה בעוד דרכים.
- כך עושים את זה נכון:
5. תסבירו את הקפיצות
כ-20% מהמעומדים לא מזומנים לראיונות עבודה כי בקורות החיים שלהם יש קפיצות - מעברים מהירים בין חברות, לכן חשוב להסביר את המעברים האלו. אם אחרי שנה בתפקיד מסוים החברה נסגרה, או לחילופין - אחרי חצי שנת עבודה בחברה מסוימת עברתם מקום מגורים ונאלצתם לחפש עבודה חדשה קרובה יותר- ציינו זאת.
במקביל - אם עבדתם כמה שנים באותה חברה והחלפתם תפקידים – פרטו מה עשיתם בכל תפקיד וכמה זמן מילאתם אותו.
6. הכל רלוונטי
נראה לכם שלא חשוב לציין את הטכנולוגיות בהן עבדתם במקום עבודה בו הייתם מועסקים לפני 5 שנים? חשבו שוב. שלבו את כל המידע הזה בקורות החיים שלכם, כמו גם מידע שנראה לכם שעלול להיות בעייתי - למשל גיל מבוגר, או רקע יזמי. בעיני מעסיקים רבים עובדים מבוגרים נתפסים דווקא כאטרקטיביים, ובנוסף - זו לא באמת בעיה לברר בני כמה אתם, ורקע יזמי לא מציג אתכם כ- Overqualified אלא דווקא כמי שיש להם ניסיון רלוונטי וחשוב. בנוסף, ציינו את תחומי הפעילות של החברות בהן עבדתם בעבר. לא כל מגייס מכיר את כל החברות.
7. את התמונה תשמרו ללינקדאין
יש מועמדים, ולא מעט, שנוהגים לצרף תמונה לקורות החיים שלהם. זה מיותר. שמרו את התמונה לפרופיל הלינקדאין שלכם. בנוסף - אל תתחכמו עם קבצי PDF ו-JPG. יש 3 מערכות ששולטות בשוק הגיוס ואף אחת מהן לא קוראת קובצי PDF ו-JPG הקפידו שקורות החיים שלכם יהיו בפורמט WORD בלבד.
8. עשו התאמות
זה דורש עבודה, אבל תתאימו את קורות החיים למשרה ולחברה אליה אתם פונים. אם אתם פונים למשרת android developer, למשל, הבליטו את כל הכישורים/ידע הרלוונטיים למשרה זו והצניעו את השאר. בנוסף, הקפידו שקורות החיים יהיו מסונכרנים עם מה שכותב בפרופיל הלינקדאין שלכם.
והכי חשוב - אל תתייאשו. אם יש משרה מסוימת בה אתם חושקים ואליה התראיינתם לפני שנה ולא התקבלתם - נסו שוב. ייתכן שבזמן שעבר התחזקתם בתחומים הרלוונטיים, והסיכוי שלכם להתקבל למשרה זו גדל. רק אל תשכחו להתאים את קורות החיים.