שותפים להצלחה

ההייטק מתעורר: תוצאות השכר לשנת 2024 ו-7 סיבות לאופטימיות לשנת 2025

נכתב ע"י שירי וקס, CEO, Gotfriends

למרות האתגרים הכלכליים, הביטחוניים והגלובליים בשנת 2024, השכר הממוצע בהייטק עלה. מה הסיבות לכך ומה נוכל להסיק על 2025?

 

ניתוח הנתונים של שנת 2024 השאיר אותנו אופטימיים לקראת שנת 2025. התחזיות החיוביות לשנה הבאה בארה"ב, לצד ההשקעות בסטארט-אפים חדשים בארץ בסוף השנה, מעודדות אותנו לצפות להמשך גידול בדרישה לכוח אדם מקצועי, שיביא להאצת הצמיחה הכלכלית בישראל.

גם השנה - השכר בהייטק לא נפגע

על אף האתגרים הרבים שניצבו בפני השוק השנה, ברמה המקומית והגלובלית, בשנת 2024 נרשמה עלייה של 1.5% בשכר הממוצע בתפקידים טכנולוגיים, אשר הגיע ל-37,071 ₪ לחודש, לעומת 36,524 ₪ בשנת 2023.

אלו המקצועות ששיפרו את שכרם בשנת 2024 (את הנתונים המלאים על כלל המקצועות ניתן למצוא בעמוד טבלאות שכר בהייטק שלנו):

  1. שיא השכר לשנת 2024 היה בתפקיד מנהל פיתוח, השכר לתפקיד עלה השנה בלא פחות מ-6.01% כאשר הממוצע עומד על כ-46,815 ₪ (לעומת 44,000 בשנת 2023). בתור חברה שמתמחה בעולם של השמת בכירים בהייטק ראינו מגמה דומה בתחומים נוספים כמו למשל ראשי צוות QA ששכרם עלה השנה ב- 4.5%.

  2. מי שרשמו את הצמיחה הגדולה ביותר בשכר השנה היו מפתחי ומפתחות Big Data ששכרכם עלה ב-6.44% ועומד כעת על 41,900 ₪ (לעומת 39,200 ₪ בשנת 2023).

  3. גם חוקרי אבטחת מידע שיפרו את שכרם השנה, הוא עומד על כ- 45,012 ₪, צמיחה של 6.19% משנת 2023.

  4. השכר הממוצע של מפתח Phyton עלה בכ-5.85% ועומד כעת על 41,044 ₪.

אז מה מביא להתאוששות שלה אנו עדים?

אנחנו מזהים מספר סיבות:
1. הפסקת האש בצפון הארץ
הפסקת האש מביאה איתה שינויים משמעותיים בשוק העבודה. ראשית, גיוס המילואים הנרחב בזמן הלחימה הביא לכך שמועמדים רבים גויסו והשהו את חיפוש העבודה שלהם. גם בני ובנות הזוג של אנשי המילואים רבים עצרו את תהליך חיפוש העבודה שלהם כדי להתמקד בניהול הבית. כעת, עם שחרור המילואים, אנו מעריכים שתהיה עלייה בפניות של מועמדים שהיו בלתי זמינים לאורך השנה.

בנוסף, חזרתם של תושבי הצפון לשגרה ולבתיהם עשויה לאפשר לעובדי הייטק מהאזור לשוב לעבודה בצורה סדירה, ולחברות הייטק מקומיות להמשיך בהתפתחותן ובפעילותן העסקית.

2. עליית הבורסה בארצות הברית
השנה האחרונה התאפיינה בקיפאון משמעותי בשוק, בין היתר בגלל העלאת הריבית בארצות הברית שהובילה לכך שהיקף ההשקעות והזרמת ההון לחברות הייטק ירדה באופן משמעותי. עכשיו משהריבית מתייצבת ונראה כי אפילו נמצאת במגמת ירידה, אנו עדים להתאוששות בשוק ההייטק העולמי, המתבטאת בעליות בבורסה האמריקאית ובחזרת המשקיעים לתמונה. תחושת הביטחון המחודשת מובילה לעליית הערך של חברות, צמיחה בגיוסי עובדים והרחבת הפעילות. בתוך כך, חברות הייטק ישראליות הצליחו לגייס בתקופה האחרונה סכום מרשים של 500 מיליון דולר. האמון המחודש שהשוק זוכה לו מחזק את מגמת הצמיחה וצפוי לעודד משקיעים נוספים להשקיע בישראל.

3. התרחבות בתעשייה הביטחונית
במהלך המלחמה ישראל השתמשה באופן נרחב בטכנולוגיות מתקדמות שפיתחה התעשייה הביטחונית המקומית. בעקבות זאת, חלה עלייה משמעותית בעניין שגילו ברחבי העולם בחברות הביטחוניות הללו וראינו עלייה במכירות של התעשייה הביטחונית, מה שהוביל להתרחבות פעילותן של החברות בתחום ולדרישה מוגברת לכוח אדם.


4. מעבר של חברות למודל של לקוחות משלמים
חברות רבות שנשענו פיננסית בעבר על השקעות חיצוניות, עברו לאמץ מודל עסקי המתמקד בהכנסות מלקוחות משלמים, בשל הקשיים שפקדו את שוק ההייטק בתקופה האחרונה. המעבר למודל זה מספק לחברות בסיס פיננסי יציב יותר שמעודדת חברות להרחיב את פעילותן ולפתוח משרות חדשות בביטחון רב יותר.

5. פריחת ה-AI
העלייה המשמעותית בתחום הבינה המלאכותית בשנה האחרונה הובילה להאצה בהקמת סטרטאפים חדשים ברחבי העולם. ישראל, שמוכרת כמעצמת טכנולוגיה, לא נותרה מאחור, ויזמים רבים הקימו חברות חדשניות המבוססות על AI , מה שהוביל לכך שהביקוש לעובדים מנוסים בתחומים אלה הולך וגובר (למשל לתפקידים כמו מהנדס אלגוריתמים או AI Researcher) עד כדי כך שמשרות בינה מלאכותית תפסו תאוצה משמעותית ומהוות כיום 18% מסך המשרות שנפתחו בשנת 2024.

מהם התחומים בהם נרשמת העלייה המשמעותית ביותר בהייטק

תחום הבינה המלאכותית רשם עלייה של 25% בהיקף גיוסי עובדים. רבע מהמשרות שאוישו היו בעולמות ה-Security ו-11% בתחום ה-Fintech.

אילו אתגרים עדיין נותרו בשוק?

למרות ההתאוששות שחווה שוק ההייטק, הוא עדיין מתמודד עם אתגרים משמעותיים. תחומי פעילות שונים מציגים קצב התאוששות משתנה, והתחרות על טאלנטים מנוסים נותרת אינטנסיבית כשהחברות ממשיכות להיאבק על גיוס המועמדים המובילים. החשש מהאטה נוספת ברקע המצב הגיאופוליטי-הגלובלי מביא חברות לנקוט זהירות בתכנון עתידן. לצד העלייה הכללית בשכר הממוצע בהייטק השנה, היו גם תחומים בהם שרשמו ירידה בשכר הממוצע השנה:

כך למשל תפקידי ניהול מוצר חוו ירידה של 2.5% בשכר הממוצע השנה וכעת הוא עומד על כ- 37,878 ₪ לעומת 38,843 ₪ בשנת 2023. גם מפתחי C\C++  חוו גם הם ירידה זהה בשכר השנה וכעת הוא עומד על כ- 39,424 ₪ לעומת 40,234 בשנת 2023.

אתגר נוסף שעדיין ניצב בפני השוק הוא פערי השכר בין גברים לנשים בהייטק הישראלי – פער משמעותי של 12%. השכר הממוצע לגברים עומד על 38,128 ש"ח, בעוד שנשים משתכרות בממוצע 33,625 ש"ח בלבד.

מבט קדימה: האם המגמה תימשך?

שנת 2025 נפתחת באווירה אופטימית עבור שוק ההייטק הישראלי, שממשיך להפגין את עמידותו גם לאחר תקופות מאתגרות. על אף האתגרים הכלכליים-הגלובליים, השילוב בין יצירתיות טכנולוגית, השקעות חכמות ותנאים מקומיים ייחודיים מעידים על כך ששוק העבודה יתאושש בשנת 2025 וחברות ההייטק ימשיכו לחדש ולצמוח. גוטפרנדס היא חברת השמה להייטק הגדולה בישראל בעולמות התוכנה. בשנת 2024 סייענו לאלפי הייטקיסטים לשדרג את הקריירה, וחיברנו מאות חברות הייטק וסטרטאפים לטאלנטים המדויקים עבורם. אנחנו כאן בשבילכם גם בשנת 2025 כדי לחבר בין טאלנטים מהטופ של ההייטק למשרות החדשות שנפתחות בשוק שמתאושש.

מידע נוסף:

 

המשרה הבאה שלך נמצאת כאן

תחום
מקצוע

אזור

אזור

נא לבחור תחום
שלחו קורות חיים