שותפים להצלחה

10 צעדים שיסייעו לכם להתקבל לעבודה בגוגל

נכתב ע"י שלומית לייבוביץ, סמנכ"לית גיוס, Gotfriends

תשאלו בבקשה איש היי-טק כלשהו, ממש לא משנה מי, באיזו חברה הוא חולם לעבוד. מה הוא יענה לכם? רוב הסיכויים שתקבלו את התשובה: גוגל.

אז נכון שיש עוד המון חברות טובות בישראל, אבל, גוגל ממוקמת כבר שנים אי שם בראש הפירמידה, בנקודה שכולם רוצים להגיע אליה. ליקטנו עבורכם טיפים מאנשים שעובדים בגוגל או שעבדו שם בעבר, כאלה שכבר הצליחו להתקבל לתפקיד בחברה הכה מבוקשת הזו. כי מה טוב יותר מאשר לנתח מקרי הצלחה ולנסות לשחזר את אותה שוב?

הנה 10 צעדים שבהחלט הוכיחו את עצמם ועשויים לסייע גם לכם להתקבל לעבודה בגוגל:

1. אם תשוטטו באתרים כמו Quara ותבדקו מה רוב האנשים שהתקבלו לגוגל משתפים, תגלו שרבים מהם לא הגישו מועמדות לעבוד בגוגל- זו דווקא החברה שפנתה אליהם. אבל כדי שזה יקרה, אתם זקוקים לפרופיל דיגיטלי טוב, כמו פרופיל לינקדין למשל. אבל מה כדאי לכם לכתוב בפרופיל? ובכן לפני הכל- בדקו מה כותבים בפרופיל שלהם אנשים שכבר עובדים בגוגל בתפקיד שאתם מעוניינים בו, באיזה שפות פיתוח הם מפתחים, באיזה כלים טכנולוגיים הם משתמשים. בשלב הבא עשו אחד או יותר משני הצעדים הללו: 1. אם גם אתם מפתחים בכלים הללו- פרטו אותם בפרופיל שלכם. 2. לא מכירים עדיין? למדו אותם ואז עדכנו את הפרופיל.

משרות הייטק מבוקשות:
תפקידים רלוונטים:

2. שימו לב, אם תצליחו להגיע לשלב הראיונות, הגיוני שתישאלו שאלות בשני נושאים חשובים: א. אלגוריתמים ומבני נתונים, ב. System Design.
חפשו חומר באינטרנט או בספרים, התייעצו עם חברים והתכוננו. הנה כמה דברים שכדאי ללמוד או לחזור עליהם: Array, Queue, Linked List, Tress , BST . וגם: Greedy , Dynamic Programming ,Divide and Conquer ,Graphs Algorithms . ולקינוח: DB design , Scalability, Cache design, server choice, sql vs no sql db, distributed infrastructure and cdn.

3. השיגו חברים שעובדים בגוגל. נכון שחשוב ללמוד חומר טכני, אבל לא פחות חשוב להשקיע בחיי החברה שלכם ולהרחיב אותם ככל האפשר. מכיוון שגם גוגל אוהבת לגייס בשיטת "חבר מביא חבר", זה הזמן לאתר את החבר של החבר של החבר שעובד בגוגל ולהתחיל להסתובב באירועים, במקומות ועם האנשים שהוא מסתובב במטרה להיתקל בו ולהתחבר.

4. יצירתיות ויכולת פתרון בעיות, חשיבה מחוץ לקופסא... אולי זה נשמע לכם כמו קלישאות, אבל אלה תכונות שחברה כמו גוגל תמיד תנסה לזהות אצל המועמדים לעבודה. לכן גם תשאלו בראיונות כל מיני שאלות לוגיקה משונות ואפילו כאלה שאין להם תשובה נכונה אחת. אל תיבהלו מהשאלות האלה- זה בדיוק הזמן להבריק ולהראות למראיינים כמה רעיונות טובים יש לכם ואת דרך החשיבה המיוחדת שלכם.

5. שקפו למראיינים את ה"גוגליות" שבכם. מילה מצחיקה? נכון, אבל הביטוי המדוייק: Googleyness באמת קיים. הטיפ הזה הוא דווקא מהספר של לזלו בוק- VP לשעבר בגוגל. והוא גם מסביר שהכוונה לשילוב של צניעות אינטלקטואלית, שעשוע, חריצות והיסטוריה מוכחת של יצירת דברים מעניינים. אז יש לכם את זה? הוכיחו!

6. קראו טוב-טוב את כל המידע שמופיע בעמוד הקריירה של החברה. https://careers.google.com/.

7. גוגל מכריזה כל הזמן שאחד מעקרונות הגיוס שלה הוא Diversity- שונות, מיוחדות, גיוון. בקיצור, יכולות טכניות מעולות זה חשוב, אבל לא רק, אז אם יש לכם יכולת מיוחדת וייחודית, הדגישו אותה. נצלו את הזמן בראיון העבודה בכדי להראות למראיין מה גורם לכם להיות שונים מאחרים.

8. למדו חוג נוסף במקביל למדעי המחשב. ולא הכוונה לברור מאליו כמו למשל מתמטיקה, פיזיקה או מנהל עסקים, אלא דווקא תחומים הכי רחוקים מאלה, למשל- קולנוע, או פילוסופיה. נשמע מוזר? אתם צודקים... אבל מסתבר שפילוסופיה הוא חוג שגוגל מאוד אוהבת לגייס את הבוגרים שלו.

9. לכו לאירועים מקצועיים, לכנסים, למיט-אפים ולהרצאות בקמפוסים של גוגל. נטוורקינג זה תמיד טוב.

10. הכירו היטב את מגוון המוצרים של גוגל וכדאי גם שתהיה לכם דעה על כל אחד מהם. אז, מה אתם יודעים על המוצר? מה דעתכם עליו? מה מוצא חן בעיניכם? מה אפשר לשפר בו? אל תפחדו להביע דעה או להגיד משהו שעלול להיות לא פופולארי (בשילוב כל הטיעונים וההסברים המתבקשים, כמובן, זה דווקא עשוי להיות מאוד מעניין...).

קחו את כל עשרת הצעדים הללו, ערבבו יחד ואל תשכחו לפזר לא מעט אבקת מזל- אם זה לא יועיל, זה בטח לא יזיק.
בהצלחה!

מידע נוסף:

המשרה הבאה שלך נמצאת כאן

תחום
מקצוע

אזור

אזור

נא לבחור תחום
שלחו קורות חיים