שותפים להצלחה

11 טיפים לראיון טלפוני מנצח

נכתב ע"י יניב בן ישי, סמנכ"ל שיווק, Gotfriends

יכול להיות שתעשו אותו בפיג'מה, יכול להיות שיפתיעו אתכם ולא יתאמו מראש, אבל אל תתנו לחוסר הפורמליות להטעות אתכם: ראיון טלפוני הוא חלק חשוב בתהליך הגיוס שלכם בדיוק כמו כל ראיון אחר, ואלה הטיפים שיעזרו לכם לעבור אותו בהצלחה.

כחלק משלביו הראשוניים של תהליך הגיוס, רוב חברות ההייטק עורכות ראיון טלפוני. בחלק מהמקרים זה יהיה ראיון מתואם מראש עם האחראי על הגיוס או עם נציג של הנהלת החברה בחו"ל, ובמקרים אחרים זאת עלולה להיות שיחת טלפון פתאומית שתתפוס אתכם לא ממש מוכנים.

גם אם הראיון נקבע מראש וגם אם לא, ואפילו אם נדמה לכם שזו בסך הכל שיחת גישוש לא פורמלית ולא משפיעה - ההיפך הוא הנכון. ראיון טלפוני הוא חלק משמעותי בדרך למציאת עבודה בהייטק ואחד המרכיבים העיקריים ברושם הראשוני שאתם מייצרים. כדי להגדיל את הסיכוי שלכם להתקבל לעבודה, עליכם להיות מוכנים לכל שיחה, גם אם היא מגיעה בהפתעה, לדעת מה להגיד ואיך ולזכור מאילו טעויות נפוצות כדאי להימנע. 11 הטיפים הבאים יעזרו לכם לעבור את הראיון הטלפוני בהצלחה.

איך כדאי להתכונן לראיון

  1. הכינו את הפלאפון - מרגע שהתחלתם לחפש עבודה, קחו בחשבון שבכל רגע יכולה להגיע שיחה חשובה. כשזה יקרה, הפלאפון שלכם יהיה הדבר הראשון שהאדם שמעבר לקו יפגוש, אז אם יש לכם שיר המתנה או הודעה במענה הקולי – מומלץ לוודא כבר עכשיו שהם מתאימים לרושם שאותו אתם רוצים להעביר. אם אין לכם עדיין מענה קולי, כדאי מאוד שיהיה לכם, למקרה של שיחה חשובה שתגיע דווקא כשאתם לא זמינים.

  2. חשבו מראש מה לעשות אם אתם לא יכולים לענות – כאמור, לא תמיד יתאמו איתכם ראיון מראש, וכדאי להבין מראש מה לעשות אם הצלצול יגיע דווקא בזמן הלא נכון. אם דאגתם למענה קולי זה מצוין, אבל קחו בחשבון שלא כל מגייס שמתקשר יטרח להשאיר הודעה. עד כמה שאפשר, כדאי לענות בכל זאת, להסביר בנעימות שאינכם יכולים לדבר כרגע ולשאול אם תוכלו להחזיר שיחה בהקדם. נסו לא לסיים את השיחה עם הבטחה שהם יחזרו אליכם, כי יכול מאוד להיות שזה פשוט לא יקרה. בנוסף, כשאתם לוקחים את פרטי המתקשר, בררו גם את שם החברה ונצלו את ההזדמנות בשביל להתכונן לשיחה החוזרת בהתאם לטיפים הבאים.

  3. עשו תחקיר על החברה – אם תואם מולכם ראיון מראש או אם הרווחתם קצת זמן בזכות הסעיף הקודם, זה הרגע להכיר טוב יותר את החברה עבורה אתם עומדים להתראיין. היכנסו לאתר החברה ורשמו לעצמכם נקודות חשובות לגביה, אותן תוכלו לשלוף בטבעיות ובהקשר המתאים במהלך הראיון. הפגנת בקיאות בערכי החברה ובהישגיה תייצר רושם מקצועי וחיובי.

  4. התכוננו בהתאם לדרישות המשרה – הקדישו זמן לקריאה חוזרת של דרישות המשרה על מנת להתכונן מבחינה מקצועית ולהבליט את החוזקות שלכם. צוינה העדפה למועמדים בוגרי 8200? תוכלו להזכיר באגביות את עברכם הצבאי במהלך השיחה. מנגד, אם לדוגמה נדרש ניסיון קודם כ-Android Developer בסביבת עבודה שאינכם מכירים מספיק, אל תילחצו. היו כנים, הפגינו מקצועיות בתחומים בהם אתם מתמחים והבליטו את הכישורים האחרים שלכם, אשר עונים על הדרישות. בשלב זה מומלץ גם להעיף מבט בטבלאות שכר הייטק על מנת לבסס את ציפיות השכר שלכם בהתאם למקובל בתפקיד.

  5. השתיקו התראות בנייד – תזכורת או התראה מאפליקציה, מייל או הודעה הם רעשים מיותרים שיפריעו גם לכם וגם למראיין. כדי לשמור על הריכוז ולייצר רושם מקצועי ככל האפשר, דאגו להשתיק התראות לקראת הראיון.

  6. השתיקו הפרעות חיצוניות – בחרו פינה שקטה בבית שבה תהיו רחוקים גם מהפרעות חיצוניות של שאר בני המשפחה או של גורמים אחרים מבחוץ. דאגו גם לדף ועט, אתם תשתמשו בהם בהמשך.

משרות הייטק מבוקשות:
תפקידים רלוונטים

מה חשוב לזכור בזמן הראיון

  1. השתמשו בקול שלכם – הרושם שאתם מותירים על המראיין נקבע לא רק על ידי תוכן הדברים שאתם אומרים אלא גם על ידי האופן בו אתם נשמעים. נסו לחייך לאורך השיחה – המראיין יוכל לשמוע זאת בקולכם. בנוסף, שימו לב שאתם מדברים בצורה ברורה, לא מהר מדי ולא לאט מדי, והקפידו להישמע אנרגטיים, חיוביים ובטוחים בעצמכם.

  2. הישארו ממוקדים – מקובל להקדיש לראיון טלפוני זמן קצר יותר מאשר לראיון עבודה רגיל. נסו להישאר ממוקדים ותמציתיים בתשובותיכם ולא להיכנס להרחבות מיותרות.

  3. כתבו נקודות במהלך הראיון – כדי שהריכוז שלכם לא ינדוד למחוזות אחרים, כמו שקורה בדרך כלל בשיחות טלפוניות, כתבו נקודות שיאפשרו לכם להישאר במעקב על השיחה: פרטים שהמראיין ציין, שאלות ששאל, תשובות שעניתם וכן שאלות או נקודות נוספות שאתם רוצים לזכור להעלות בהמשך השיחה.

  4. אל תישארו תלויים באוויר – דאגו לסיים את השיחה כשיש לכם אינפורמציה לגבי המשך התהליך – מתי עליכם לצפות לתגובה ומה השלבים הבאים לאחריה.

טיפ אחרון וחשוב לשלב שאחרי הראיון

  1. הראו עניין אך שמרו על איפוק – כמו בסיום של דייט מוצלח, אתם רוצים שהצד השני יידע שאתם מעוניינים, אבל שלא יחשוב שאתם נואשים ושיזכור אתכם לטובה מבין כל המועמדים האחרים. מה עושים? שולחים מייל למראיין בשעות שאחרי הראיון, כותבים שאתם מודים לו על השיחה ושתהיו שמחים להמשיך את תהליך הגיוס למשרה.

זהו, מרגע זה נותר לכם רק לחכות. בניגוד לתהליך שנעשה דרך חברות השמה, אשר יכולות לברר עבורכם היכן הדברים עומדים, כאן תצטרכו לגייס את כל האיפוק והסבלנות שלכם כדי להתגבר על המתח והציפייה. נסו במיוחד להילחם בדחף להציע למראיין חברות בלינקדאין, זה לא מקובל בשלב זה. אם אתם רוצים, תוכלו לצרף קישור לפרופיל שלכם במייל התודה ששלחתם. מכאן ואילך – סמכו על הכישורים שלכם ועל ההכנה שעשיתם לקראת הראיון ותנו להם לעשות את שלהם.

מידע נוסף:

המשרה הבאה שלך נמצאת כאן

תחום
מקצוע

אזור

אזור

נא לבחור תחום
שלחו קורות חיים