6 ערוצי תוכן שאנשי Devops חייבים להכיר
בתחום שלכם, חשוב להישאר מעודכנים. אלה ערוצי היוטיוב, עמודי הטוויטר והפודקסטים שיעזרו לכם לעשות את זה
אחד האתגרים הכי גדולים בתחום הדבאופס הוא העמידה בקצב של התחום, שפשוט לא מפסיק להתחדש ולהתקדם. כשאנחנו מלווים אנשי דבאופס ועוזרים להם למצוא משרות Devops שמתאימות לניסיון ולכישורים שלהם, אנחנו פוגשים אנשים שיש להם את כל היכולות לעמוד בקצב – הם בעלי משמעת עצמית, יכולת למידה מהירה והסתגלות לשינויים – אבל לא תמיד יש להם את הזמן.
בין העבודה למשפחה, למעט הזמן הפנוי שנותר ולמשאב הראשון שמצטמצם - שעות השינה, זה לא מובן מאליו להישאר עם היד על הדופק, שלא לדבר על להעמיק ידע, לשכלל כישורים ופשוט להפוך למפתחים טובים יותר. אבל כשהתוכן נמצא ממש בכף היד שלכם – ביוטיוב, בטוויטר, בפודקאסטים – זה מאוד עוזר.
אז בחרנו עבורכם 6 ערוצי תוכן שבלי לדרוש מכם שום מאמץ נוסף, יתנו לכם השראה, יספקו תשובות לשאלות ולבעיות שמעסיקות או מעניינות אתכם וידאגו שתישארו מעודכנים בכל מה שחדש בשוק. כל מה שנותר לכם לעשות הוא לבחור את הפלטפורמה שלכם:
YouTube
1. TechWorld with Nana
ננה היא מפתחת Devops מנוסה שעם הזמן ויתרה על חיפוש מודעות דרושים Devops והתחילה לעבוד במשרה מלאה כיוצרת תוכן בתחום. בנוסף, היא משמשת כיועצת לחברות בבניית תהליכי וצוותי דבאופס. את דרכה היא התחילה בתחום השיווק וכשחיפשה מקצוע שיש לו ביקוש גבוה יותר, הגיעה, כמעט במקרה, לתחום ה-IT. מהר מאוד היא הבינה שהלימודים האקדמיים אף פעם לא יעמדו בקצב ההתפתחות של התחום ולכן יישארו תמיד לא מעודכנים. באופן אישי, היא מצאה שהיא מפיקה תועלת הרבה יותר גדולה ממקורות לימוד אונליין ומעבודה מעשית, וזה גם מה שהיא ממליצה לכל מי שרוצה להיכנס לתחום. הערוץ שלה עוסק, בין היתר, בהנגשת המידע הנחוץ לשם כך - מה צריך ללמוד, באיזה שלב ובאיזה סדר. תוכלו למצוא אצלה סרטונים שהם קורסים של ממש, כמו 5 וחצי שעות של לימוד Python, from zero to hero, כמו שהיא קוראת לזה, 3 וחצי שעות של צלילה למעמקי ה-Kubernetes או לחלופין קורס מזורז בחצי מהזמן. יש לה גם המון סרטונים קצרים וממוקדים יותר, שעוסקים בכלים ספציפיים בתחום או שמדברים על מסלולי קריירה אפשריים, ובסך הכל היא מעניקה המון מידע מועיל לכל מי שעוסק בתחום, בעיקר למתחילים, אבל גם ראש צוות Devops יוכל להרוויח מלעקוב אחריה.
2. Hitesh Choudhary
היטש הוא מפתח ויזם שהקים את LCO – אתר ללימוד תוכנה, ובמקביל הוא גם מתפעל ערוץ יוטיוב פעיל ופופולרי. הסרטונים בערוץ שלו מאוד מגוונים ונעים בין לימוד כלים או פונקציות בשפות ספציפיות, הכנה לראיונות עבודה, סרטונים כלליים ובסיסיים יותר כמו מה זה API, Devops או Machine Learning אבל גם סרטונים עם עדכונים על חדשות והתפתחויות מעניינות בתחום, על מגמות עדכניות או צפויות וכדומה. כמי שמכיר היטב את התחום, הוא יודע שזמן זה המשאב הכי חשוב שלכם ומשקיע מאוד גם בגזרת ה-Shorts שגם הם מאוד פרקטיים ומעוררי השראה, וכמו הסרטונים הארוכים יותר – מלאים במודעות עצמית והומור.
3. Mayuko
אנחנו לא יודעים אם היא נעזרה בשירותים של חברת השמה בשביל לעשות את המעבר הזה, אבל כמו ננה, גם מיוקו פנתה לעולם יצירת התוכן אחרי שמיצתה את התחום הטכנולוגי, במסגרתו עבדה מספר שנים כמהנדסת iOS בחברות ענק כמו נטפליקס, פטראון ו-Intuit. אבל בניגוד לננה והיטש, שממש עוסקים בלימוד כלי פיתוח, מיוקו משתפת סרטונים אישיים יותר, בהם היא יכולה לפרט מצד אחד מה היא לובשת לעבודה בתור מהנדסת תוכנה או מה הבחירות שהיא עושה כדי "לארגן" את החיים שלה.
דרך השיתוף האישי היא נוגעת בכלים מקצועיים ופרקטיים שבתור חברת השמה להייטק, אנחנו יכולים להעיד כמה הם חשובים – כמו איך לעשות בחירות נכונות בקריירה ואיך לנהל משא ומתן על התנאים, אבל כדאי לעקוב אחריה גם אם אתם לא נמצאים כרגע בשלב של חיפוש מודעות דרושים Devops כי הערך העיקרי שהיא מעניקה בערוץ שלה הוא תכנים שעוסקים בשמירה על בריאות מנטלית ו-Well Being. בין היתר, היא מדברת על טיפול עצמי בסטרס, שמירה על Work/Life Balance, התמודדות עם תחושות של חוסר פרודוקטיביות, דרכים לשמירה על פוקוס ומוטיבציה כשעובדים מהבית ועוד.
Twitter
@bitfield
אם ההאשטאג החביב עליכם הוא #פידטק, בטוויטר תמצאו לא מעט מפתחי Devops שחולקים מדי פעם מאמרים, דעות ושאלות עם העוקבים שלהם. ההנדל ביטפילד שייך לעמוד שהוא גם אחד הנעקבים שבהם, גם אחד המעניינים שבהם, וגם אחד שבאמת מתרכז בנושא המקצועי. המוטו של ביטפילד, כפי שתראו בעמוד שלו, הוא: "תכנות זה כיף, אתם צריכים לעשות כיף", ויש לו קרוב ל-100 אלף עוקבים שכנראה חושבים אותו דבר או לפחות היו רוצים לחשוב ככה. מי שעומד מאחורי העמוד הוא ג'ון ארונדל, איש דבאופס ותיק שכתב, בין היתר, את הספר “Code for your Life”. בעמוד שלו הוא משתף גם טקסטים ומאמרים מתוך האתר שלו – BITFIELD CONSULTING – שאותו הוא מגדיר כאתר מנטורינג ידידותי ומקצועי למפתחי GO. הוא נוגע גם בבעיות טכנולוגיות ספציפיות וגם בשאלות מתוות קריירה כמו מה הדרך הנכונה לפתח את הכישורים שלכם, איך תבינו אם אתם זקוקים לשינוי, מה הדרך הנכונה לעשות שינוי בקריירה, ועוד.
פודקאסט
1. Devops paradox
פודקאסט שבועי שמוגש על ידי דארין פופ וויקטור פארסיק – אנשי תוכנה ודבאופס מנוסים וותיקים. הפודקאסט נוגע בשאלות בסיסיות ורחבות, כמו "מה זה דבאופס" (עם הבטחה לתשובה שעשויה להפתיע את חלקכם), אבל גם מעמיק לתוך נושאים שקשורים/ משיקים לעולם הדבאופס, כמו מהו סוד המשיכה של Kubernetes, או איך אפשר לנהל את הזמן בצורה יעילה. עם מעל 200 פרקים עד כה, סביר שחלק מהתכנים המוקדמים כבר לא מעודכנים, אבל גם בהם תמצאו הרבה מאוד מידע מועיל ועדכני, וכמובן שווה להמשיך להקשיב לפרקים האחרונים ולאלה שיצאו בעתיד.
2. Adventures in Devops
פודקסאט נוסף ששווה להוסיף לרשימת ההאזנה שלכם הוא Adventures in Devops, שכל פרק בו הוא שיחה על רעיונות וטכנולוגיות שקשורים לתחום, כמו "ללמוד איך ללמוד" או "דבאופס כשירות". אחת לשבוע, כבר מ-2019, עולה פרק חדש, שבו מתארחים מומחים מתחום הדבאופס ומתחומים משיקים, כך שאפשר להיחשף למגוון דעות, גישות ודרכים מקצועיות, וזה מעניין וממלא בהשראה.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח