9 שגיאות שאתם לא רוצים לעשות במקום עבודה חדש
חיפוש עבודה הוא מסע ארוך שסופו הוא רק ההתחלה... אז אחרי שעברתם את כל השלבים, כולל ראיון ראשון, שני, שלישי, תרגיל בית, שיחות עם ממליצים והתקבלתם לעבודה תצטרכו להוכיח את כל מה שהצהרתם עליו בראיונות העבודה.
אז נכון שבתור עובדים מתחילים יש לכם מרחב לטעויות, לפחות לתקופת זמן כלשהי, מצד שני, למרות זאת, יש גם כמה שגיאות שממש לא כדאי לכם לעשות. הנה תשע הטעויות שלא כדאי לעשות במקום עבודה חדש:
1. להתקמצן
אל תתבלבלו- אנחנו לא מתכוונים לכסף, אלא לשעות עבודה. כעובדים חדשים אתם אמורים להוכיח את עצמכם, להגיע לעבודה בזמן ולהישאר בעבודה כמה שצריך, גם אם שאר הצוות יצא מוקדם. אל תשוו עצמכם לעובדים הוותיקים, צברו קילומטראז' ורק אז הרשו לעצמכם ליהנות מגמישות בשעות.
2. לנחש
גם אם כבר צברתם מעל 10 שנות ניסיון, כשאתם חדשים במקום עבודה מותר לכם לחזור (זמנית) לעמדת התלמיד: זה הזמן לשאול שאלות, ללמוד שיטות עבודה חדשות, להתייעץ, ולא לנחש לבד. ניחושים עלולים להוביל לטעויות, וזה מביך הרבה יותר מאשר לשאול ולהתייעץ.
משרות הייטק מבוקשות:
- Fullstack Ruby לסטארטאפ בעולם ה- E-commerce
- Senior Data Scientist לסטארטאפ בעולם הרפואי
- סטארטאפ מתחת לראדר מגייס חוקר/ת אבטחת מידע
- Senior Security Researcher סטארטאפ בעולם המציאות הרבודה
- Data Engineer למשרת פיתוח בכירה
- דרוש/ה Security Researcher
- דרוש/ה Cyber Researcher
- Data Science לחברת סטארטאפ בחיפה
- Cyber Blue Team Expert לונדון
- Fullstack Ruby on Rails לחברת אבטחת מידע
תפקידים רלוונטים:
3. לבקר
גם אם אתם בטוחים שבמקום העבודה הקודם היו שיטות עבודה טובות יותר ושבמקום החדש עובדים עקום ולא יעיל, עשו טובה לעצמכם ותשתקו. למה? משום שכעובדים חדשים, עליכם קודם כל ללמוד את הסביבה החדשה ואת העבודה ורק כשתתחילו להתבסס שם תוכלו להתחיל להעלות הצעות ייעול. עד אז התאפקו!
4. לדחות הצעת עזרה
זה באמת לא משנה כמה ניסיון צברתם ועם איזה ותק אתם מגיעים לעבודה החדשה, בימים הראשונים תצטרכו להיות צנועים ופתוחים. למה? ללמידה, לאיסוף אינפורמציה, להכרת השטח החדש. אז כשקולגה יציע לכם עזרה או הדרכה כלשהי, הסכימו ואל תחששו שזה יפגע ברושם הטוב, בשם שלכם או ברמת המקצועיות שלכם. אתם תרוויחו ידע חדש והקולגה ירגיש טוב עם עצמו.
5. לשתף מידע אישי מדי מוקדם מדי
נחמד שיש לכם דעות פוליטיות מוצקות, תחביבים קריפיים ואינספור צ'יזבטים שאתם אוהבים לספר בארוחת הצהריים לכל מי שמוכן להקשיב. ולמרות זאת השאירו את כל אלה תשמרו לקומזיץ מסביב למדורה בעוד חצי שנה. בינתיים – שימרו על פאסון.
6. להתלונן על מקום העבודה הקודם שלכם
לא סבלתם את הר”צ הקודם? שמרו את זה לעצמכם; ההנהלה הקודמת לא ידעה לקחת החלטות? לא נעים, אבל גם לא לעניין לספר על כך מחוץ לחברה. שמרו את האנרגיות שלכם לכאן ועכשיו במקום להתבוסס במה שקרה בעבר.
7. לדחות הזמנות לארוחת צהריים
גם אם אתם ממש לחוצים ומעדיפים לתקתק עבודה, עשו מאמץ וצאו לאכול צהריים עם הקולגות שלכם. אין הזדמנות טובה יותר מאשר ארוחת צהריים משותפת כדי להכיר אנשים ואולי גם להתחבר איתם.
8. לרכל
אתם עדיין לא יודעים מי נגד מי, מי לא סובל את מי ומי אמר מה על מי במקום העבודה החדש... אז כל עוד שאתם לא שוחים באינפורמציה, אל תתעסקו ברכילות. זה לא אומר שאתם לא יכולים לפקוח היטב עיניים ואוזניים, אבל את הפה השאירו סגור, אוקיי?
9. לקפוץ למסקנה שהתפקיד לא בשבילכם
כל ההתחלות קשות (בעיקר אם עברתם למקום עבודה חדש לאחר תקופה ארוכה במקום הקודם), ולרובנו לא כזה קל להסתגל לשינויים. היו גמישים, קבלו בהבנה את תקופת ההסתגלות ואת הקשיים שמגיעים איתה ואל תמהרו להסיק מסקנות נמהרות. בעוד מספר שבועות הדברים יתחילו להתבהר ועד אז- סבלנות!
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח