איך תדעו שהממליץ באמת ימליץ עליכם?
הגעתם לראיון עבודה, הרשמתם את המראיין, הייתה אווירה טובה והחתימה על החוזה נראית קרובה מתמיד? רגע לפני שאתם פותחים את השמפניה כדאי לזכור את השלב האחרון שמפיל לא מעט מועמדים – שלב השיחות עם הממליצים.
רובנו מאמינים כי מדובר בשלב שמונח בכיס שלנו – אך רכזות הגיוס שלנו מספרות על מקרים רבים שבהם שיחה קצרה שערכו עם הממליצים גילתה צדדים מאוד לא חיוביים על המועמד, מה שפגע בסיכוייו להתקבל לעבודה. אז איך תדעו לבחור ממליצים? הכנו לכם רשימת טיפים.

הכינו את רשימת הממליצים לפני הריאיון - לרוב חיפוש עבודה אינו מגיע בהפתעה, ולכן אנו ממליצים לכם להקדיש זמן מראש לבניית רשימת ממליצים, כדי שאם ישאלו אתכם לגביהם תוכלו לנקוב בשמותיהם במהירות ותדעו גם את הפרטים המדויקים שלהם (תפקיד, טלפון). אם יש לכם ממליץ מוכר ובעל שם, כדאי לשלב את שמו בקורות החיים. אם אין, שלבו את המשפט: "המלצות יינתנו לפי דרישה".
הכינו את הרשימה הטובה ביותר - בחרו ממליצים רציניים ורלוונטיים לתחום העיסוק שלכם או לכישורים הנדרשים לתפקיד. מומלץ לגוון - שכל ממליץ יבוא מעולם תוכן אחר. כדאי לקדם לראש הרשימה את הממליצים שעבדו אתכם בתחום שאליו אתם מתראיינים ולהעביר לתחתיתה ממליצים שעבדו אתכם לפני חמש שנים ומעלה. המעסיק הקודם שלכם סיים אתכם לא יפה? עדיף לתת שמות של לקוחות חיצוניים, ספקים או מנהלים אחרים.
תפקידים רלוונטים:
משרות הייטק מבוקשות:
- Senior BI Analyst לחברה בתחום ה Security!
- מפתח/ת Android לסטארטאפ בעולם ה- Fraud
- Op-Sec לחברת הייטק מובילה בעולם הסייבר
- לחברת הייטק Backend Developer
- Data Analyst
- Machine Learning Algorithm לסטארטאפ בשרון
- Android Developer לחברת Security
- Cyber Security Architect
- Machine Learning Platform Team Lead
- Senior Backend Developer
עדכנו את הממליצים מראש - כדי להימנע מתקריות לא נעימות, ודאו שהממליצים שלכם זוכרים בדיוק מי אתם ומקשרים את הפנים שלכם לשם. אין פדיחה גדולה יותר ממעסיק שמתקשר לממליץ ומגלה שהאחרון לא כל כך זוכר במי השיחה עוסקת... בשיחת ההכנה ספרו להם לאן אתם רוצים להתקבל ומה אתם מחפשים בעבודה החדשה ובקשו מהם להתמקד בנושאים הקשורים לתחום שאליו אתם שואפים להגיע.
נהלו שיחה מדומה - אם אתם חוששים שהממליץ שבחרתם לא ימליץ עליכם בצורה מיטבית, נסו לבקש מחבר או חברה לנהל אתו שיחה מדומה כדי לבדוק בדיוק מה הוא אומר עליכם. השאלות שרוב המעסיקים שואלים עוסקות בתפקוד שלכם תחת לחץ, בתכונות החיוביות והשליליות שלכם ובדרך שבה השתלבתם בארגון. גיליתם שהוא אומר עליכם דברים לא נעימים? מחקו אותו מהרשימה או הכינו משפט תגובה הולם למקרה שהנושא יעלה במהלך הריאיון.
חשוב לזכור בעידן הפייסבוק והלינקדאין, ברגע שמועמד מציין מקום עבודה בקורות החיים שלו או במסגרת ראיון, המראיין עשוי לפנות לקרובים אליו באותה חברה ולקבל חוות דעת אודות המועמד. ולכן, בכל מקום עבודה שבו תהיו מועסקים: התנהלו באופן שיגרום למעסיק לרצות להמליץ עליכם, עזבו בצורה מסודרת ומכובדת – וכבר עשיתם חצי מהעבודה והגדלתם את הסיכויים שהממליץ שהבאתם או פנו אליו ללא ידיעתכם אכן ימליץ עליכם.
בהצלחה!
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח