האקרים, הדור הבא - הכול על לוחמת סייבר
הסייבר, לוחמת רשת, הוא תחום הולך ומתפתח בעולם ההייטק הישראלי. הגופים העוסקים בו מרחיבים את שורותיהם מיום ליום, והסיבה העיקרית לכך היא העובדה שארגונים רבים בישראל - גופי ציבור, משרדי ממשלה וחברות בעלות השפעה - נתונים ללא הרף לאיומי התקפות סייבר מצד גורמים עוינים וארגוני טרור.
תפקיד אנשי הסייבר הוא להגן על מערכות המידע מפני החדרת וירוסים ופריצות של האקרים (פצחנים בעברית), ובמקרים מסוימים הם אפילו יוזמים תקיפות – שהשתיקה, כמובן, יפה להן.
אז מהי לוחמת סייבר?
במציאות של ימינו ניתן לראות יותר ויותר ניסיונות פריצה למסדי הנתונים או לאתרים של ארגונים. בדרך כלל מדובר בתקיפות לא חוקיות של עבריינים או של ארגוני טרור המנסים לפרוץ לאתרים של ארגונים אחרים, להחדיר אליהם וירוסים ותוכנות מזיקות ואף להעלות מסרים מטעמם לאתרים או לרשתות החברתיות שלהם. ארגונים ישראליים ומשרדי הממשלה שלנו חשופים אף יותר לאיומים מסוג זה, בעיקר בשל השייכות הישראלית.
משרות הייטק מבוקשות:
- Senior Decoder לחברה מובילה עולמית - ממוקמת בפתח תקווה
- Vulnerability Researcher לחברת יעוץ בתחום הסייבר
- Malware Researcher בבתחום ה Trust & Safety
- Reverse Engineer לסטארטאפ בעולם הסייבר
- Lead Security Researcher לחברת אבטחת מידע ברמת גן-בורסה
- חברת סטארט-אפ סייבר בתחום ה-Threat Hunting מגייסת Cyber Researcher
- Threat Hunter Researcher
- Security Analyst לסטארטאפ פנימי בעולם אבטחת המידע
- חוקר/ת חולשות לחברת אבטחת מידע
תפקידים רלוונטים:
לרוב פעולות הפריצה אינן דורשות יותר מדי משאבים - למעט מחשב חזק, יכולות טכנולוגיות מפותחות של התוקפים וכמה פרצות אבטחה בארגונים המותקפים. בדיוק בגלל זה הנזק שנגרם הוא בלתי נתפס, בייחוד בהשוואה לעלות הנמוכה של הפעילות המזיקה. גניבת מידע, הדלפתו או גרימת נזק בעזרת וירוסים ותולעים מסוגים שונים יכולות להיות הרסניות לארגון. זכרו כמה בהלה הייתה בציבור כאשר היה חשש לדליפת מידע על כרטיסי האשראי של חברת ויזה בשנה שעברה, ותוכלו להבין כמה חשוב שארגון גדול לא ייחשף למצבים כאלו.
מה עושים אנשי הסייבר?
מעבר לתקיפות יזומות (שהרי ידוע שההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה) - שעליהן כמובן לא נשמע בגלוי אף פעם - אנשי הסייבר מסייעים לאנשי מערכות המידע לשמור על ביטחון המידע בארגון ולהגן בצורה שוטפת על הנכסים הדיגיטליים שלו. להזכירכם, גם פריצה לעמודי פייסבוק או טוויטר והשתלת מסרים עוינים מזיקה לתדמית הארגון וזורעת פחד בקרב הלקוחות או האזרחים – בדומה למה שקרה במבצע צוק איתן, כאשר האקרים של ארגון חמאס פרצו לחשבון הטוויטר הרשמי של צה"ל ולשידורי ערוץ 10. בנוסף, אנשי סייבר רבים עוסקים במחקר התחום ובשיפור הטכנולוגיה שקשורה בו, לצד איסוף מודיעין שוטף והתמקצעות בתחום.
ואיפה עובדים בזה?
את אנשי הסייבר ניתן למצוא במוסדות ביטחוניים כגון צה"ל, שב"כ והמוסד, חברות סייבר, חברות ביטחוניות, משרדי הממשלה וכן בחברות גדולות המחזיקות במידע בעל ערך: חברות אשראי, בנקים, חברות מחשוב ועוד. לאנשי הסייבר חייב להיות ניסיון עשיר בתחום אבטחת המידע והסיסטם, וכמובן להגיע מעולם המחשבים וה-IT.
לא סתם נקרא התחום 'לוחמת סייבר'. הנחת העבודה היא כי המלחמה הבאה לא תהיה בשדה הקרב אלא בחדרי המחשבים - ובהתאם לכך לוחמי הסייבר, אותם אנשי מקצוע מבריקים שמונעים מהארגון להיות מותקף ולהיפגע, זוכים לכבוד ולשדרוג בלתי פוסק של תנאיהם. בקיצור, כל מי שחושב על כיוון חדש ומסעיר לקריירה ומאמין שהוא בעל כישורים מתאימים – יכול למצוא דרך מקצועית חדשה, מרתקת וחשובה מאין כמוה.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח