החברות משתלמת - הכירו את שיטת 'חבר מביא חבר'
בעולם העסקי יודעים כולם כי 'מפה לאוזן' היא שיטת השיווק הטובה והיעילה ביותר שיש: המלצה המבוססת על ניסיון אישי ועל היכרות מוקדמת תשכנע ותיצור אמון יותר מכל דבר אחר. שיטה זו הוכיחה את עצמה פעמים כה רבות, עד כי באופן טבעי היא גלשה גם לתחומים אחרים – ובעיקר לעולם הגיוס וההשמה.

ואכן, ארגונים רבים - כמו גם גופים רבים העוסקים בגיוס והשמה - בחרו בדרך של 'חבר מביא חבר' כשיטה המרכזית לחיבור בין מועמדים למעסיקים פוטנציאליים. יתרה מזאת, הם אף מעודדים שיטה זו ומבטיחים מתנות ובונוסים כספיים (לעתים בגובה של אלפי שקלים) עבור גיוס מוצלח.
למה זה כל כך חשוב להם? מדוע שיטת ה'חבר מביא חבר' זוכה להצלחה כזו?
אפקט ההזדהות
בשיטת גיוס זו העובדים בחברה מרגישים שהם חלק מהותי ממנה, שדעתם נשמעת ושיש להם השפעה על בניית החברה והעצמתה. תחושות אלו תורמות לשני הצדדים - הן לעובדים, המרגישים שייכות ולויאליות (ועל הדרך מקבלים צ'ק שמן או נופש מפנק), והן לארגון עצמו, שמעלה את המוטיבציה של העובדים הקיימים ומצליח לגייס עובדים איכותיים.
אפקט החיסכון
משרות הייטק מבוקשות:
- Backend Lead לסטארטאפ בשפלה
- מנהל/ת מוצר עם רקע בפיתוח
- Senior Data Scientist
- לחברת הייטק Backend Developer
- Chief Architect לסטארטאפ בתחום הרפואי
- Senior Android Debveloper לחברה בתחום הרובוטיקה
- Product Manager למעבדת innovation בתחום התקשורת
- Data Analyst לחברת סטארטאפ
- Junior Android Developer
- ארכיטקט/ית תוכנה שמחפש/ת את האתגר הבא?
תפקידים רלוונטים:
שיטת ה'חבר מביא חבר' חוסכת לארגון כסף רב. אין זה סוד שגיוס עובדים חדשים בשיטות המסורתיות עולה לא מעט כסף: לטובת פרסום בלוחות הדרושים, קריאת עשרות (ולפעמים מאות) קורות חיים, שעות רבות של ראיונות עבודה וכו'. עובד מתוך החברה, המכיר את החברה ויודע מה הדרישות שלה, ומצד שני מכיר באופן אישי חבר'ה שיכולים לענות על הדרישות, יכול לקצר את התהליך באופן משמעותי – ולחסוך עלויות מיותרות.
אפקט ההיכרות
כאמור, היכרות אישית היא ההמלצה הטובה ביותר שיש. כל תהליך מיון כולל ממילא שלב של ממליצים והמלצות - ובשיטת ה'חבר מביא חבר' הממליצים הם אנשים שהחברה בוטחת בהם. יתרה מזאת: העובדים לא ימליצו על מישהו שלא מתאים למשרה - הם הרי לא רוצים לפגוע במוניטין שלהם.
אפקט התוצאה
מחקרים מעולם ה-HR אשר עסקו בשיטות גיוס וביעילות שלהן מצאו כי תהליך קליטה של עובדים בשיטה זו הוא יעיל יותר משיטות אחרות: עובדים שהתקבלו לעבודה בדרך זו יהיו מרוצים יותר ממקום העבודה, ישתלבו טוב יותר ויתמידו בעבודה לאורך זמן.
אבל... זה לא קצת חברי מדי?
אף על פי ששיטת ה'חבר מביא חבר' פועלת בהצלחה ומוכיחה את עצמה פעם אחר פעם, יש ארגונים החוששים שהחברות תבוא על חשבון המקצועיות. כאן חשוב להבהיר ששיטה זו אינה מחליפה את כל תהליך הגיוס אלא רק את השלב הראשון שלו: איתור המועמדים המתאימים. ארגון שקיבל המלצה חברית חייב כמובן לערוך את הבדיקות המתאימות, לבחון את יכולותיו של המועמד ולהתנהל בצורה מקצועית וקפדנית.
ובשורה התחתונה - זה פשוט עובד. כשמשלבים גיוס 'חברי' המבוסס על היכרות מוקדמת עם תהליך השמה מקצועי ומוקפד, התוצאה תהיה עובד מרוצה ובעל מוטיבציה, תהליך גיוס יעיל וחסכוני וחבר טוב הנהנה מתחושת סיפוק ומעוד כמה שקלים בחשבון הבנק.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח