הסודות נחשפים: כך תענו ל 7 השאלות המכשילות ביותר בראיון עבודה בהייטק!
כל מי שעבר אי אלו ראיונות עבודה בקריירה שלו (ואנחנו בטוחים שחלקכם עברו לא מעט, בטח ובטח אם אתם מחפשים עבודה בהייטק) יודע זאת: יש סיכוי גבוה שתצאו מראיון עבודה בתחושה של ביטחון שהמשרה הזו בכיס שלכם ולא תבינו איך זה שוב קורה לכם שקיבלתם תשובה שלילית.
זה לא מפתיע, כי במקרים רבים מה ששואלים אתכם בראיונות עבודה הוא בעצם הרבה יותר מורכב ממה שעל פניו נראה ומאחורי השאלות השכיחות ביותר יש לא מעט רבדים שעל פיהם מסננים אתכם.
אז מה עומד מאחורי 7 מהשאלות הכי שכיחות בראיונות עבודה?
הנה התשובות:
1. השאלה: ציין חולשה או חיסרון או לחילופין: ספר על כישלון או משבר שקרה לך בעבודה.
כוונת המראיין: לבחון כיצד אתם עונים לשאלות שליליות ואפילו מכשילות ביסודן, לבחון האם אתם כנים וכמובן שגם לבחון את היחס שלכם לאותו כישלון או לחיסרון.
כך תענו: "אין כישלון שאני יכול לחשוב עליו כרגע" זו בהחלט לא התשובה הנכונה, כמו גם "אה... אין לי חסרונות". למה? בגלל שאין אדם שהוא חף מטעויות ומכישלונות בדיוק כמו שאין סיכוי שהוא מושלם. אז איך צולחים את השאלה הזו? היו כנים, תארו מקרה שאיננו קיצוני מידי, הציגו את הדרך בה התמודדתם, מה למדתם ממה שקרה וכיצד פתרתם אותו בסופו של דבר. אל תבחרו בכישלון או בחולשה שנותרו ללא פיתרון.
2. השאלה: למה עזבת את מקום העבודה האחרון?
כוונת המראיין: לוודא שגם את המקום שבו אתם מתראיינים לא תעזבו בעוד חצי שנה בדיוק מאותה הסיבה.
כך תענו: במקום להגזים בתיאורים שליליים של המקום הקודם ולמה ברחתם ממנו, הסבירו למה החלטתם לפנות למקום שבו אתם מתראיינים. במילים אחרות הדגישו מה אתם מחפשים ולמה אתם רוצים את המשרה הספציפית הזו, מה יש בה שמושך אתכם- אולי זו הטכנולוגיה החדשנית? אולי המוצר המגניב?
משרות הייטק מבוקשות:
- Big Data Engineer לחברה בתחום ה- On Line advertising
- Senior Machine Learning
- Big Data Engineering Manager
- Data Scientist לחברת אלגוטריידינג
- Big Data Devops Engineer
- Android Security Expert למרכז חדשנות בעולם הבלוקצ'ין
- Machine Learning לסטארטאפ בעולם ה- Fraud
- Senior Data Scientist לחברת פינטק מובילה
- Android Software Engineer
- Devops לחברת סטארטאפ המפתחת פלטפורמה יחודית
תפקידים רלוונטים:
3.השאלה: מה פחות אהבת במקום העבודה הקודם שלך או בתפקיד הקודם שלך?
כוונת המראיין: לבחון אמינות וכנות ולהבין טוב יותר איזו סביבת עבודה מתאימה לכם יותר (או פחות) והאם זה משהו שמאפיין את הסביבה בחברה שבה אתם מתראיינים כרגע.
כך תענו: קודם כל הבינו שהמראיין חושש מגיוס לא מוצלח- עובד שלא יתחבר למקום העבודה ולא יצליח בתפקיד. הוא כן מעוניין לגייס עובד שיהיה מרוצה מעבודתו ושיישאר בה לאורך זמן. לכן לא תוכלו לענות באופן אובייקטיבי ולא נכון לציין מאפיינים של מקום העבודה הקודם שמתארים גם את זה שבו אתם מתראיינים עכשיו. בחרו במאפיין שבוודאות לא רלוונטי ולא מתקיים בארגון שעל הפרק.
4.השאלה: למה אתה רוצה לעבוד כאן?
כוונת המראיין: לבדוק אם הגעתם מוכנים, אם חקרתם על החברה וגם עם כמה מוטיבציה אתם מגיעים.
כך תענו: לפני כל ראיון חשוב לבצע תחקיר מעמיק ככל האפשר- מה החברה מפתחת? מיהם לקוחותיה? באיזה שלב התפתחותי היא נמצאת? בזכות מה הסטארט אפ הזה הופיע ברשימת 20 הסטארט אפים המבטיחים של השנה? כדאי מאוד למצוא את המכנה המשותף בין מה שהחברה עושה ומה שמאפיין אותה לבין המומחיות שלכם, מה שאתם מחפשים, אוהבים לעשות ורוצים לעשות. הראו שאתם שם מבחירה ומרצון אמיתיים.
5.השאלה: איפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים?
כוונת המראיין: המראיין מנסה לבצע תיאום ציפיות, הוא רוצה לדעת מהן השאיפות שלכם ולאן אתם רוצים להגיע בקריירה שלכם. הוא גם רוצה לוודא שמה שיש לו להציע לכם, זה גם מה שאתם מחפשים.
כך תענו: זה לא הזמן להתוודות וגם לא הזמן לשתף בכל התוכניות האישיות. רוצים את התפקיד? הראו שזה בדיוק מה שאתם מחפשים.
6.השאלה: אם אשאל את הממליץ שנתת לי, מה הוא יספר לי עליך?
כוונת המראיין: המראיין מנסה עכשיו לבלבל אתכם ומנסה לבדוק עד כמה אתם כנים. הוא גם בודק עד כמה אתם מודעים לעצמכם.
כך תענו: התשובה שתתנו צריכה להיות דומה לזו שהממליץ שלכם ייתן בשיחת הממליצים. מצד שני - בדיוק כמו בשאלת החסרונות - עליכם למצוא את השביל שבין לבין: בין להיות לגמרי כנים לבין להרוס לעצמכם ובין לשבח את עצמכם לבין ליצור את הרושם שאתם חסרי מודעות ומנותקים מהמציאות. היו כנים, אך עד גבול מסוים.
7.השאלה: יש לך שאלות?
כוונת המראיין: לבדוק אם הגעתם מוכנים לראיון, ועל פי מה אתם בוחרים מקום עבודה.
כך תענו: אם תגידו "לא, הכל מובן!" בכדי לחסוך אי נעימויות, תוכיחו למראיין שלא הגעתם מוכנים לראיון או שפשוט לא באמת אכפת לכם אם תקבלו את העבודה הזו או שלא. אבל, אם תשאלו רק על כל מה שמסביב לתפקיד כמו על שעות עבודה ועל עבודה מהבית ועל השכר ועל מספר ימי החופש תוכיחו למראיין שהתנאים חשובים לכם יותר מאשר התפקיד עצמו. לכן הכינו מראש לפחות 3-4 שאלות: על הצוות, על הלקוחות, על המוצר, על הסביבה הטכנית ועל הארגון. שדרו ביטחון וכנות ושגם אתם בוחנים את המראיין בדיוק כפי שהוא בוחן אתכם.
בהצלחה!
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח