גם להם זה קורה - טעויות של מראיינים בראיונות עבודה
אתם מגיעים לראיון עבודה, לוקחים נשימה ארוכה, מקווים לעבור אותו בשלום ובלי טעויות, נכנסים לחדרו של המראיין ו... פתאום קולטים שמשהו לא בסדר עם המראיין הזה...
אז לפני הכול צריך לזכור שגם המראיינים שמולנו הם בני אדם וגם הם עשויים לטעות – וזה בסדר. עם זאת, לפעמים הטעות היא יותר מסתם טעות – היא מעידה על צורת ההתנהלות של המראיין ויכולה לשמש לכם 'נורת אזהרה' לגבי המשך דרככם.
במיוחד בשבילכם - כמה טעויות שמראיינים עושים:
המראיין ששוכח שהוא בראיון עבודה
אלו מתחלקים לשני סוגים: המראיין שמפליג בשבחים על ההישגים שלו ושל מקום העבודה ובסוף לא משאיר זמן לשאול אתכם שאלות ולהכיר אתכם ואת כישוריכם, והמראיין ששואל שאלות מקצועיות - אבל מרחף לו אי שם ולא ממש עוקב אחר התשובות שלכם. המאמצים שלכם לא נזכרים ולא נרשמים, ואתם תוהים אם הבוס הזה בכלל יתייחס אליכם אם תתקבלו.
המראיין המבוקש
הטלפון שלו מצלצל בלי הפסקה, והוא גם טורח לענות - ולרוב מדובר בשיחות אישיות, מלוות בצחוקים ובסימוני "עוד שנייה אני אתך". בשלב הזה מתעוררות התהיות שלכם: 'אם אקח את הדברים ואלך, הוא בכלל ישים לב?'
משרות הייטק מבוקשות:
- מומחה/ית DSP למעבדת innovation מובילה
- לסטארטאפ בבאר שבע בעולם החיזוי הרפואי דרוש Senior Product Manager
- Algorithm Team Leader לחברת סטארט-אפ רפואית
- Data Engineer לחברת הייטק בתחום הסייבר
- Prodcut Manager לחברה מובילה בעולם הסייבר
- לחברה טכנולוגית מובילה דרוש/ה מומחה/ית React
- Firmware למעבדת מחקר ופיתוח בשרון
- מהנדס/ת אלגוריתמים לחברת מוצר בתחום הרפואי!
- חברת רכישה בתחום הE-Commerce בהרצליה מגייסת Data Analyst
- מהנדס/ת אלגוריתמים לחברה בתחום הHealth Care
תפקידים רלוונטים:
המראיין שחושב שהוא עובד בשב"כ
אתם מותקפים בשאלות נוקבות ומוצאים את עצמכם פוזלים לעבר דלת היציאה. "איך קיבלת את העבודה הקודמת שלך?", "יש לך כוונות להתחתן?", "למה לא המשכת לתואר שני?", "איך התמודדת עם המוות של אבא שלך?" ועוד שאלות שגם אם הייתם רוצים, לא הייתם יכולים להתכונן אליהן מראש. שלא יהיה ספק: אתם בסדר, זה המראיין שחורג מתחומי תפקידו.
המראיין שחושב שהוא בדייט
כבר אחרי כמה דקות אתם חשים שהמראיין שכח לאיזו מטרה התכנסתם. הוא נועץ בכם מבטים 'מפשיטים', שואל אתכם שאלות אישיות, מתעניין בתחביבים שלכם ותוהה אם אתם יודעים לבשל. אתם מתחילים להרגיש לא בנוח מאופי השיחה ותוהים איך 'לזרום' בלי להעליב את הצד שני. עצה שלנו? 'אחורה פנה' – זה הזמן למצוא בוס פוטנציאלי אחר.
המראיין שמחפש אוזן קשבת
אתם עונים על שאלת המראיין, ולפתע הוא קוטע את דבריכם ומחליט לשתף אתכם בדילמה אישית. המצב הזה קצת דוחק אתכם לפינה: הוא גורם לכם לתהות מה עליכם לומר ואיך להגיב. בכל זאת, למדתם הנדסת מחשבים ולא פסיכולוגיה קלינית.
המראיין 'המזמר'
אתם נכנסים לעומק הריאיון, ולפתע המראיין רומז על פרויקט חדש וסודי של החברה. צחקוק קל, קול חלש ומבטים מהירים מסגירים את העובדה שהוא לא היה אמור לספר לכם על זה. עד סוף הריאיון אתם יודעים מיהם הלקוחות, מה מצב הפרויקטים של החברה ולמה פוטר המתכנת הקודם...
יש כמובן עוד טעויות ומצבים רבים – כולם, אגב, מקרים שמועמדים חוו על בשרם – ולכן עליכם להיות ערניים ולנסות לזהות מהי טעות נסלחת ומהי טעות המעידה על התנהלות של מעסיק, כזו שהתעלמות ממנה תהיה טעות – הפעם מצדכם.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח