מפתחים? 2 טכנולוגיות לוהטות שאתם חייבים להכיר
ברגע שנכנסתם לעבודה בתחום ההייטק נכנסתם ללופ אינסופי שלעולם לא עוצר מלכת...לעולם שכל הזמן ממשיך להתפתח, לגדול, להשתנות במהירות. ומכיוון שאתם חלק מהעולם הזה, בין אם תרצו או שלא- תצטרכו כל הזמן להתקדם יחד איתו. על אחת כמה וכמה אם אתם רוצים להישאר מבוקשים בשוק העבודה ומחוזרים על ידי החברות המובילות.
מזה מספר חודשים מצוינות שוב ושוב מספר טכנולוגיות כדרישות חובה בהרבה מאוד משרות, כאלה שכדאי מאוד להכיר אותן, כדי להישאר בעניינים. הנה:
Blockchain
מה זה? בתרגום לעברית: "שרשרת בלוקים". Blockchain היא טכנולוגיה המאפשרת להתמודד עם ניהול המידע והעברת הערך במגוון פעולות עסקיות מאובטחות באינטרנט תוך כדי שחרור מהתלות במתווכים למיניהם כמו למשל: בנקים, ממשלות וענקיות האינטרנט. כך גם חוסכים בעמלות התשלומים לגורמים הללו.
את המתווכים למיניהם מחליפים עכשיו בלוקים מוצפנים של מידע הנוצרים בזכות שיתוף מבוסס רשת תקשורת מסוג P2P (PEER TO PEER). המערכת המבוזרת בין מחשבים ברחבי העולם מאפשרת להעביר מיד ליד מניות, אג"ח, כסף, קולות בבחירות וגם שטרי קניין.
תפקידים רלוונטים:
משרות הייטק מבוקשות :
- Fullstack Java (Angular)
- Malware Researcher לחברת הייטק מבוססת
- Data Scientist לסטארטאפ מוביל בעולם הניווט
- מי יודע/ת לפתח ב-#C ורוצה לעבוד בחברה שהכי כיף לעבוד בה?
- Big Data Engineer למרכז פיתוח בבאר שבע
- Big Data Engineering Team Leader
- דרוש/ה חוקר/ת Malware
- Tech Lead .net עבור חברת הייטק בירושלים
- מפתח/ת BIg Data עבור סטארטאפ בחזית הטכנולוגיה
- Data Science NLP
אגב, הטכניקה עצמה איננה חדשה כלל וקיימת כבר משנת 1991, בעיקר בתיאוריה ובאקדמיה. ולמרות זאת, הניסיון הראשון ממש ליישם Blockchain התרחש רק ב- 2009 כחלק מתשתית התוכנה של הביטקוין. זו גם הסיבה לכך ש- Blockchain וביטקוין הן מילים שנאמרות בדרך כלל יחד והמטבע המבוזר הוא בינתיים גם השימוש העיקרי ב Blockchain.
אבל Blockchain שימושית לא רק לעולם התוכן הפיננסי, אלא לכל צורך שעולה על דעתכם להחלפת מידע בצורה מאובטחת ברשת, תוך אימות של הפעולה על ידי אלגוריתמים וללא רגולטור כלשהו בדרך. שימוש אפשרי נוסף הוא למשל בכל תהליך בו נדרש מעקב אחרי משאבים הנעים בשרשרת אספקה, לצורך יצירה ומימוש של חוזים באופן אלקטרוני וגם לצורך העברת רשומות רפואיות באופן מאובטח בין מספר גורמים רפואיים המטפלים בחולה. זאת ועוד, הטכנולוגיה מתאימה גם לכל תהליך של קניה שמתבצעת באתרי ה e-commerce השונים ברשת. Blockchain נחשבת לאמינה במיוחד בזכות העובדה שמדובר בשיתוף פעולה המוני משולב הצפנה.
למי כדאי ללמוד את זה? לבודקי תוכנה, למפתחי NET., JAVA, ++C, ANGULAR/React.
משרות כאלה נפתחות כל הזמן בסטארטפים חדשניים, בחברות FINTECH, בחברות אבטחת מידע, מחשוב ענן ותשתיות והביקוש עולה בעקביות, יחד עם רמות השכר. הצפי לגדילה השנה בביקוש בתחום הזה עומד על 63% יחסית לביקוש ב- 2017 ועל כן גם השכר המוצע לתפקידים כאלה גבוה ב 20% מהשכר הממוצע במשרות פיתוח אחרות. שימו לב, חלק מהמעסיקים מציעים בנוסף לתנאי השכר הקלאסיים גם מענק חתימה במטבעות וירטואליים (אם כבר, אז כבר!).
KUDU
מה זה? טכנולוגיה נדרשת בתפקידים בתחום ה- BIG DATA. מדובר בתוספת ל- open source של Apache Hadoop KUDU - משלים את שכבת האחסון ומאפשר לבצע אנליזות מהירות על DATA מהיר ובקיצור- אנליזות REAL TIME על שכבת Storage אחת.
KUDU הוא גם המנוע שמאחורי הטמעות git/hg, WebJobs ומגוון פיצ'רים אחרים של אתרי WEB מבוססי Azure.
אגב, KUDU איננו היחיד בתחומו, יש לו חלופות טכנולוגיות אחרות שלBIG DATA (Data infra), למשל: Cassandra / HBase / Spark / Kafka / Redis / Aerospike /Hadoop
למי כדאי ללמוד את זה? למפתחי JAVA, למי שעובד בסביבת APACHE, למי שעולם התוכן של ביטקוין מעניין אותו, למי שרוצה להיכנס לחברות IOT, Machine data analytics -Network Security, Health ועוד...
תחום ה BIG DATA נמצא בחוד חנית הביקושים לעובדים כבר מספר שנים באופן עקבי והצפי הוא להמשך עליה בביקוש גם ב 2018 של לפחות 15% יחסית לשנת 2017.
לסיכום, הטכנולוגיה יותר ויותר מהר, אז גם אם ממש נוח לכם וכייפי בתפקיד הנוכחי, אל תשכחו מידי פעם לבדוק מה קורה בשוק העבודה בכדי להיות מעודכנים במגמות החדשות.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח