עולם המובייל - העתיד בכף ידנו?
אין עוררין על כך שתחום המובייל צומח בקצב מסחרר: סקרי שכר אחרונים מלמדים שהביקוש למפתחי מובייל עלה בשנה האחרונה בלמעלה מ-20%, וגם שכרם הולך וגדל: מפתח מובייל מתחיל יקבל בין 18 ל-22 אלף שקלים בחודש, ואילו ראש צוות יראה בחשבונו בסוף כל חודש בין 28 ל-30 אלף שקלים.
עולם המובייל נחלק כיום בין פיתוח לאנדרואיד, סביבת הפיתוח של גוגל, לבין פיתוח ל-iOS – עבור אפל, המתחרה הגדולה. יותר ויותר אנשים גולשים במכשירי הטלפון הניידים שלהם ולא במחשבים הנייחים – והמשמעות של כך ברורה: העתיד (וגם ההווה, מסתבר) נמצא במובייל.
ואם עדיין נשאר לכם ספק, צריך רק לראות את המספרים: כ-60% מהגולשים ברשת עושים זאת בעיקר מהמכשיר הנייד שלהם; המשתמש הממוצע גולש כשעתיים (!) מדי יום בסמארטפון שלו; כ-85% מבעלי הטלפונים הניידים מדווחים כי הם משתמשים בסמארטפון כמסך שני תוך כדי צפייה בטלוויזיה; ובקיצור: המובייל הוא חלק מרכזי מאוד בחיינו.
זו הסיבה שמפתחים רבים בוחרים להתמחות במובייל ולהתמחות בתפקיד מתכנת Mobile. המגמות המרכזיות בעולם זה הן ה-Mobile Gaming הרווחי והתחרותי, ה-Social Mobile (שימוש במובייל לטובת המדיות החברתיות) וכמובן ה-Mobile Apps – פיתוח אפליקציות שימושיות או בידוריות להתקנה בטלפונים החכמים.
משרות הייטק מבוקשות:
- Java Senior Developer לסטארטאפ בעולם הסייבר
- Mobile Architect לסטארטאפ מצליח בתל אביב
- Senior Java Developer כניסה ל-Big Data
- Junior Android Developer
- Information Security Expert
- מפתח/ת IOS לסטארטאפ בתחום הראייה הממוחשבת
- Senior Android Developer לעולם הבינה המלאכותית
- iOS Mobile Developer לסטארט-אפ בצמיחה!
- Cloud Security Engineer לחברת סטארטאפ
- Senior Mobile Developer לחברה מובילה
תפקידים רלוונטים:
באופן טבעי, ככל שהשימוש במובייל גובר, גם הדרישה לאבטחת מידע במובייל הולכת ועולה - שכן איומי האבטחה הקיימים במובייל שונים באופן מהותי מאלו הקיימים בעולם המחשוב השולחני: הטלפונים הניידים עלולים להיגנב או סתם ללכת לאיבוד, והאקרים רבים מנצלים את העובדה שהגלישה נעשית בכל מקום כדי לגנוב מידע אישי מבעל המכשיר.
והמשמעות? המשמעות היא שתחום אבטחת המידע משנה את פניו: סכנות חדשות, איומים אחרים, התראות מסוג שונה, אתגרים מורכבים במיוחד – והרבה משרות חדשות שנפתחו בעקבות זאת בשנים האחרונות.
אז אם מובייל הוא העתיד – גם עבור הצרכנים וגם עבור אנשי המקצוע העוסקים בתחום - האם כדאי למפתחי דוטנט או ג'אווה מנוסים לעשות הסבה? ובכן, ככל הנראה הביקוש למפתחי דוטנט, ג'אווה או שפות אחרות לא ייעלם בעתיד הקרוב. לשפות אלו יש עדיין ערך רב (פיתוח בסביבת אנדרואיד, לדוגמה, נעשה בשפת ג'אווה), ואנשי הפיתוח עדיין נהנים ממעמד גבוה ומשכר הוגן מאוד.
השאלה שעל איש הפיתוח לשאול את עצמו היא אישית-מקצועית: באיזו סביבת עבודה הוא מעדיף לפתח, אילו אתגרים 'מדברים' אליו יותר, מהן הטכנולוגיות שבהן היה רוצה להתמקצע – וכמובן, היכן הוא רוצה להיות עוד שנה, שנתיים או חמש.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח