על מה מגייסים מסתכלים בקו"ח ולמה זה לוקח להם רק 20 שניות?
יש כאלה שאומרים שזה לוקח 30 שניות, אחרים אומרים 20 והקיצוניים עוד יותר יחתמו לכם שב-6 שניות ייפול הפור על קורות החיים שלכם: 6 שניות שבהם המגייסים יציצו ויחליטו האם אתם ברי המזל שיוזמנו לראיון עבודה לאחת מהמשרות הפתוחות אצלם או שלא.
האם האגדה האורבאנית הזו נכונה? התשובה (לרוע המזל) היא שבהחלט כן. לא שמישהו באמת מסתתר עם סטופר מאחורי הגב של כל מגייסי העולם, בכדי למצוא את ההוא ששובר את שיא גינס בקריאה מהירה, אבל רוב המגייסים, גם בחברות השמה, מבצעים את שלב הסינון והמיון של קורות החיים במהירות וממש לא משנה בכמה שניות מדובר. סריקה מהירה, רפרוף וקריאת כותרות, קבלת רושם כללי ודילוג מהיר קדימה למועמד הבא.
אבל האין זה זלזול לשמו במועמדים שהשקיעו בכתיבה ובשליחה של קורות החיים כשהמגייסים "קוראים" ככה את קורות החיים?
התשובה היא שזה קורה, פשוט בגלל הלחץ - מגייס בחברה בינונית ומעלה מטפל במספר רב של משרות במקביל. עבור כל משרה נשלחים עשרות קורות חיים או אפילו מאות והלחץ הזה מוביל בלית ברירה לסינון מהיר כל כך.
מה שמוביל, אם ככה, לשאלה עוד יותר חשובה - מה המגייסים מספיקים בכלל לקרוא כל כך מהר? ולאן נודד מבטם מהרגע שהם פותחים את קובץ קורות החיים ועד לרגע שבו הם מחליטים שזה לא זה, או שדווקא כן?
ככה המגייסים קוראים את קורות החיים שלכם ובדיוק בסדר הזה:
משרות הייטק מבוקשות:
- מומחה/ית DSP למעבדת innovation מובילה
- Big Data Engineer לחברה בתחום המובייל!
- Head of R&D לסטארטאפ בעולם ה- Ad-Tech
- Cyber Security Architect
- ראש צוות Python לסטארטאפ בעולם ה- Machine Learning
- Android Developer לתפקיד הובלה מקצועית בצוות
- חברת הייטק גלובלית בתחום החומרה לסלולר מגייסת מהנדס/ת אלגוריתמים
- Cyber Analyst לסטארט-אפ
- Machine Learning Algorithm לסטארטאפ בשרון
- Big Data Engineer לחברה בתחום ה- On Line advertising
תפקידים רלוונטים:
1. תפקיד נוכחי: המגייסים קופצים הישר אל הפסקה של הניסיון התעסוקתי, ובודקים מה עשיתם בתפקיד הנוכחי או האחרון ואם זה רלוונטי עבורם. במקביל הם גם יציצו בכותרות של 2-3 תפקידים קודמים.
אז מה עושים? כותרות התפקידים (במיוחד התפקיד האחרון) חייבות להיות כמה שיותר דומות לכותרת של המשרה שאתם פונים אליה.
2. תאריכים ושנים: המגייס בשלב יבדוק עד כמה יציבים אתם - כמה שנים עבדתם בכל מקום עבודה והאם יש לכם רצף תעסוקתי.
אז מה עושים? ודאו שיש עקביות ורצף בתאריכי ההתחלה והסיום של כל תפקיד, ושלא פספסתם בטעות משהו. אם אתם מאלה שקופצים בין עבודות בתכיפות שבה אחרים מחליפים גרביים, הסתפקו בציון של שנים, בלי לציין חודשים.
3. מקומות עבודה: מעבר לכך שחשוב למגייסים מה עשיתם וכמה זמן, חשוב להם גם איפה זה היה ועבור מי.
אז מה עושים? להבא, כשאתם מחליטים אם לחתום על חוזה עבודה בחברה מסוימת - קחו בחשבון שבחיפוש העבודה הבא, שם החברה יתנוסס בכותרת של הפסקה האחרונה. על כן אומנם חשוב מאוד לבחור בתפקיד הנכון, אך חשוב לא פחות לבחור בחברה נחשבת ושהמוניטין שלה טוב.
4. השכלה: גם התואר שעשיתם וכמובן המוסד שבו למדתם מקבלים תשומת לב.
אז מה עושים? תלוי איפה למדתם ובאיזה ממוצע סיימתם. אם למדתם במוסד אקדמי נחשב וסיימתם בממוצע גבוה - ציינו זאת לפני פסקת הניסיון; אבל אם למדתם במוסד שאף אחד לא מכיר או שציון הסיום שלכם נמוך, העבירו את ההשכלה לחלק התחתון של קורות החיים, ממש לאחר פסקת הניסיון.
5. מילות מפתח: בסריקה זריזה שבה המגייסים מחפשים ניסיון מקצועי מסוים, הם מחפשים את מילות המפתח השגורות בתחום המקצועי הזה.
אז מה עושים? חשוב להשתמש במילות המפתח האלה כשאתם מתארים את המטלות באחריותכם, כדי שגם אתם וגם המגייסים תדברו בדיוק באותה השפה, וכדי שהם ימצאו בקורות החיים את הניסיון שהם מחפשים.
6. כתובת: המגייסים בודקים היכן אתם גרים כדי לוודא שלא תצטרכו לנסוע במשך שעות בכל יום לעבודה, במידה ותתקבלו.
אז מה עושים? מחקו את הכתובת מקורות החיים במידה ואתם פונים למשרה שממוקמת רחוק יחסית מאזור המגורים שלכם.
עיינו עכשיו באופן הזה בקורות החיים שלכם והיווכחו בעצמכם - כל זה לא לוקח יותר מאשר מספר שניות, וככל שאתם מיומנים יותר, כך זה לוקח אפילו פחות.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח