שקט, מחפשים: 10 עצות לחיפוש עבודה בהייטק בדיסקרטיות
מי לא מכיר את הסיטואציה? אתם עובדים אבל הבוס מעצבן או דורש דרישות לא הגיוניות, התנאים לא משהו או שאתם פשוט חושבים על שינוי. אתם מעוניינים לחפש משרה חדשה, אבל חוששים לסכן את מקומכם ואת הפרנסה הבטוחה (יחסית). זה לא אומר שצריך להיתקע במקום עבודה אחד לכל החיים. לפניכם 10 עצות לדרך האופטימלית לחיפוש עבודה בדיסקרטיות.

1
שכתוב קורות החיים
1. כללים לשכתוב קורות החיים - כאשר משכתבים את קורות החיים לא כדאי לציין בפירוש את שם החברה בה עובדים. כן כדאי לציין את התחום בו עוסקים. לדוגמה - ניתן לכתוב "חברה גדולה בתחום התקשורת" או "מפעל יצרני" על מנת להיראות אטרקטיביים למעסיקים מהתחום. רצוי גם לציין באופן ברור ומודגש שהחיפוש הוא דיסקרטי ויש לשמור על סודיות.
2. מייל (וטלפון) פרטיים - עשו שימוש בתיבת הדואר האישית שלכם לשליחת קורות החיים ולקבלת הצעות העבודה. אל תכתבו את הכתובת של העבודה, גם אם זו הכתובת שמשמשת אתכם באופן שוטף. לעולם אין לדעת למי יש גישה אליה. כנ"ל לגבי הטלפון הנייד. אתם עלולים לקבל שיחות "מביכות" באמצע יום העבודה.
משרות הייטק מבוקשות:
- Experienced Business Analyst לחברת הייטק מצליחה!
- Devops לסטארטאפ בעולם מנועי החיפוש
- Director of Product Management
- דרוש/ה DEVOPS לחברת הייטק בשרון
- FullStack Developer - יתרון משמעותי ליוצאי 8200/ממר"ם
- Marketing Data Developer לחברה בולטת בעולם הפינטק
- Product Manager למעבדת innovation בתחום התקשורת
- VP Product לחברת Fintech
- Cyber Security Engineer מתאים ליוצאי יחידות טכנולוגיות - 8200, ממר"ם ועוד
- CTO לחברת סטארט-אפ צעירה בתחום ה-Agriculture
תפקידים רלוונטים:
הפצת קורות החיים
3. תפוצת נאט"ו - לא רעיון טוב. אל תפיצו את קורות החיים שלכם במנועי הפצה, שאינכם יודעים בבירור מי הצד שמקבל אותם. במנועי הפצה מסוג זה קורות החיים מתגלגלים ועוברים ידיים רבות, ואין לדעת למי הם יגיעו בסופו של דבר. במדינה קטנה כמו שלנו, לכו תדעו, אולי אישתו של המנכ"ל היא רכזת הגיוס שמטפלת בקורות החיים בחברת השמה, או שמחלקת משאבי האנוש של הארגון בו אתם עובדים משתמשת באותו שירות?
4. שימו לב לבעלויות ולשיתופי פעולה בין חברות. חפשו משרות באתרי הדרושים השונים. בחרו מספר משרות שמעניינות אתכם, ולפני כל שליחה בררו האם החברה קשורה לארגון בו אתם עובדים כיום. כיום חברות רבות משתפות ביניהן פעולה, חברות קטנות נרכשות על ידי חברות גדולות או מנוהלות על ידי אותם הבעלים. כדאי להיות עם אצבע על הדופק.
5. חברות השמה - כן, אבל בשכל. לא צריך להירתע מחברות השמה אולם כדאי לבחור אותן בקפידה. כדאי לחפש חברות השמה המתמחות בתחום בו אתם עובדים או רוצים לעבוד, ולהדגיש בפניהן שהחיפוש דיסקרטי. בקשו והדגישו חזור והדגש (בכל שיחת טלפון) שיעדכנו אתכם לפני כל שליחה של קורות החיים. בקשו את פרטי ההתקשרות של הרכז או הרכזת שמטפלים בכם. עדכנו את חברת ההשמה כל זמן שהחיפוש עדיין רלוונטי, והתעדכנו בהתקדמות שלכם לגבי המשרות השונות.
6. שימוש ברשתות חברתיות - חיוני. אפשר גם בדיסקרטיות. התחברו למעסיקים פוטנציאליים ב-LinkedIn. ברשת החברתית הזו קיימים אינסוף אנשים שמחפשים עובדים או עבודה. אפשר לאתר הצעות עבודה ולהתכתב באופן דיסקרטי עם המעסיק. שימו לב שאינכם מפרסמים בשום מקום גלוי את היותכם "מחפשים", אף לא ברמז. סביר להניח שבין מכריכם יש גם קולגות ממקום העבודה הנוכחי... אל תשכחו להיעזר בחברים ובמכרים שאתם סומכים עליהם. אין דרך טובה יותר להתקדם בקריירה מאשר דרך חברים. הם גם יכולים להעביר את קורות החיים שלכם ישירות למעסיק, תוך שמירה מרבית על סודיות.
הצעות עבודה טלפוניות וראיונות
7. איך לענות לטלפון? אחרי ששלחתם קורות חיים, רוב הסיכויים (אם אתם טובים) שתקבלו פה ושם כמה צלצולים מכמה חברות. אם מתקשרים אליכם בזמן העבודה צאו למספר דקות מהמשרד. אם אין מקום פרטי בו אפשר לדבר, בקשו לשוחח בשעה נוחה יותר, או אם אפשר להתכתב במייל. אולם אל תדחו את השיחה/מייל כי עלולים לאייש את המשרה עוד לפני שבכלל הגשתם לה מועמדות. אל תתפתו לענות להצעות עבודה ולראיונות טלפוניים מהמשרד, זכרו שהאח הגדול - אוזנו פקוחה.
לצאת מהקופסה: ראיונות עבודה
8. ראיונות בימי חופש. קחו ימי חופש לצורך ראיונות עבודה. אם זו לא אופציה מבחינתכם, קבעו ראיונות לפני תחילת יום העבודה או לאחר סיומו. כך לא תפגעו במעסיק הנוכחי ותעמדו בהתחייבויותיכם למעסיקים עתידיים. פגישות "על הדרך" עלולות ליצור סימני שאלה במידה והן מתארכות, או שזקוקים לכם בדחיפות במשרד.
9. תיעוד ביומן נפרד. השתמשו ביומן קבוע כדי לתזמן ראיונות. ניירות עלולים להיקרע או ללכת לאיבוד, שימוש ביומן המשרדי מהווה סיכון ושימוש ביותר מיומן אחד מבלבל. אמצעים שתמיד זמינים הם היומן בטלפון הסלולרי או אפילו Google Calendar, יומן אינטרנטי שיודע גם לשלוח SMS עם תזכורות!
10. ומה אם "עולים עליכם"? אופס... כדאי פשוט לספר למנהל את האמת. לא ניתן לדעת, אולי דווקא יתעקשו שתישארו ויפתו אתכם בקידום או בתנאים טובים יותר?
לסיום...
חיפוש עבודה תוך כדי עבודה הוא סיפור לא קל. בדקו קודם כל אם אתם בטוחים ב-100% שאתם רוצים להחליף את מקום עבודתכם, ואם אתם נכונים למשימה (הלא קלה) הזו. אם מקום העבודה מאפשר זאת, נסו תחילה ליזום שיחה עם הבוס ולברר מה מצבכם לפני נקיטת הצעד. במידה ובכל זאת החלטתם שאין מוצא, נאחל לכם המון בהצלחה.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח