יש סטארט-אפ? יש סיבות לבחור בחברת השמה!
כששומעים 'סטארט-אפ' חושבים על יזמות, על חדשנות, על התחלות חדשות ועל הזדמנויות, אבל גם על האתגרים הרבים: חבלי הלידה, שעות העבודה הארוכות ומגוון לחצים נוספים (אין ספק שניסיונות לגייס משקיעים כדי לשרוד מעלים את מפלס העצבים...)

אבל רק מי שהקים סטארט-אפ או עבד בו בתפקיד ניהולי יודע שיש אתגר משמעותי נוסף: גיוס העובדים המתאימים. המציאות מלמדת שחברות סטארט-אפ רבות, בעיקר בתחילת דרכן, קמות ונופלות על צוות העובדים שלהן – ועל כן נושא זה רגיש וחשוב במיוחד.
שלא יהיה ספק: אף חברה אינה אוהבת לקלוט לשורותיה עובד ולגלות בדיעבד שהוא לא מתאים לתפקיד. אך בעוד חברות גדולות יכולות להרשות לעצמן לטעות מדי פעם, בחברות סטארט-אפ המחיר הכרוך בכך הוא גבוה מדי – כי עובד לא מוצלח פירושו הוצאה מיותרת של משאבים: הכסף ש'נזרק' על תהליך הגיוס, הזמן שהוקדש על ידי המנהלים והאנרגיות שנדרשו לשם כך.
בדיוק כדי להימנע ממצבים כאלו החלו חברות סטארט-אפ רבות לפנות לחברות השמה ולהיעזר בשירותיהן, מתוך הבנה שהדבר יקדם אותן במספר היבטים:
החיסכון הכספי – נכון, שירותיהן של חברות ההשמה עולים כסף, אך בראייה רחבה ניתן לראות שניסיונות הגיוס העצמאי עולים גם הם כסף רב, לעתים יותר מהפנייה לחברות ההשמה. פרסום מודעה באחד מאתרי הדרושים, הזמן המבוזבז על קריאת קורות החיים וכמובן הראיונות הארוכים גוזלים זמן רב - וזמן, כידוע, שווה כסף.
משרות הייטק מבוקשות:
- מנהל/ת פרויקטים - רקע טכני - inbound
- ראש צוות Data Science לסטארטאפ באזור השרון
- Op-Sec לחברת הייטק מובילה בעולם הסייבר
- Senior Android Developer לעולם הבינה המלאכותית
- ראש צוות Python לסטארטאפ בעולם ה- Machine Learning
- Senior Project Manager
- Cyber Security Architect
- דרוש מפתח אנדרואיד
- Machine Learning NLP לחברת סטארטאפ בתל אביב
- VP R&D לחברת SU מובילה!
תפקידים רלוונטים:
ההיבט המקצועי – לא יעזור בית דין: יזם הוא לא בהכרח מנהל טוב, ומנהל הוא לא בהכרח איש גיוס איכותי. לא פעם ניתן לראות סטארט-אפים שבהם המנהלים מתעקשים לגייס כל אחד מהעובדים באופן אישי, אך חוסר הניסיון שלהם מוביל אותם לקבל עובדים שאינם מתאימים. לעתים הם אינם שואלים את השאלות הנכונות, לעתים הם מקבלים רושם מוטעה, ולפעמים הם מתלהבים ממועמד אך לא שמים לב שהפרופיל שלו מתאים לחברה גדולה ולא לסטארטאפ בתחילת דרכו. כן, כן – לא כל מי שהצליח בחברת הייטק בינלאומית יחזיק מעמד בסטארט-אפ.
מניעת נזקים – טעות בבחירת עובד עשויה לגרום נזק מאוד כבד למיזם – הרבה יותר מעצם הצורך להחליף עובד. העבודה שנעשתה עד כה עלולה לרדת לטמיון, הידע עלול לזלוג החוצה, לוחות הזמנים עלולים להשתבש והאווירה במשרדים עלולה להשתנות לרעה.
למגייסים בחברות ההשמה יש ניסיון עשיר בגיוס לסטארט-אפים – בניגוד למנהלים עצמם, אשר לפעמים אלו הימים הראשונים שלהם בעולם הסטארטאפים בכלל ובסטארט-אפ הנוכחי בפרט – ולמעשה השימוש בהם יצמצם משמעותית סיכונים אלו.
הניסיון והקשרים – נכון שהסיבה העיקרית לפנות לחברת השמה היא כדי לזכות בעובדים טובים ואיכותיים, אך למגייסים בחברות ההשמה יש יתרון נוסף: הם חיים את עולם ההייטק, יש להם קשרים עם ארגונים רבים, הם יודעים לזהות הזדמנויות – ולחברות חדשות, שעדיין לא 'התערבבו' בביצה, הדבר עשוי לפתוח דלתות רבות.
בקיצור
הקמתם סטארט-אפ חדש? כדאי לחשוב ברצינות על גיוס מקצועי. היכולת להיות יצירתי ולהגות רעיון טכנולוגי חדשני לא הופכת את היזם או את המנהל לאיש גיוס טוב – והיתרונות שמציעות חברות השמה, לצד הסיכון שהן מונעות, הופכים את הפנייה אליהן לכדאי, משתלם וחיוני.
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח