לחפש (וגם למצוא) עבודה ברשתות חברתיות
זה קרה לפני שנתיים. קיבלתי את ההזמנה הראשונה להצטרף ל-Facebook. הגיע אליי מייל מאחותי שמבשר לי שהיא הוסיפה אותי למעגל החברים שלה, והזמינה אותי להירשם.
תודה באמת. אותך לאימא. אז עוד הייתי תמימה. נרשמתי. כל כך פשוט - רק לכתוב את השם והכול בחינם. בהתחלה היו לי 3 חברים. עם הזמן עוד ועוד חברים התווספו, והיום... מי בכלל סופר. אם אתה לא שם, אתה לא קיים.

רשת האינטרנט תפסה תאוצה, וקצת השתלטה לנו על החיים בשנים האחרונות. למי עוד אין אינטרנט בבית? הרשת משמשת לחיפוש מידע, לקריאת ספרים ולקניות, וגם לחיפוש עבודה ואפילו למציאת בני זוג וחברים. החידוש הוא שדי לאחרונה התמזגו השימושים של חיפוש החברים וחיפוש העבודה בתוך הרשתות החברתיות.
הכוח העולה
מספר מחקרים שנערכו בשנה החולפת, העלו כי יותר ויותר ארגונים עושים שימוש ברשתות חברתיות ככלי לגיוס ומחקר על מועמדים פוטנציאליים. עובדה זו לא צריכה להפתיע היות וקשרים חברתיים היו מאז ומעולם הכלי מספר אחת לחיפוש עובדים וקבלת המלצות, ולכן מיפוי הקשרים החברתיים באינטרנט והפיכתם לזמינים פשוט העבירה את זירת הגיוס החברתית לרשת (טוב, אולי מעט פחות באיראן).
הרשתות החברתיות מאפשרות למעסיקים להגיע למועמדים מתחומים מגוונים, אפילו כשהם לא מחפשים עבודה באופן פעיל. לכן למועמדים פוטנציאליים (החושבים באופן פעיל או סביל על החלפת מקום עבודה), כדאי טיפה להשקיע.
תפקידים רלוונטים:
משרות הייטק מבוקשות:
- Senior Machine Learning
- Senior BI Analyst לחברה בתחום ה Security!
- Senior Android Debveloper לחברה בתחום הרובוטיקה
- Architect NodeJS לחברת סטארטאפ בעולם האוטומוטיב
- Cyber Security Architect
- Machine Learning NLP לחברת סטארטאפ בתל אביב
- Android Software Engineer
- VP Product לחברה מובילה בעולם התקשורת
- Solution Architect לחברה גלובלית בעולם המדיקל
- Cyber Analyst לסטארט-אפ
כדור הארץ למחפש העבודה
לא יודעים על מה כל המהומה? ברוכים הבאים לכפר הגלובלי. רשת חברתית היא קבוצה של אנשים המקושרים זה לזה (חברים, משפחה, קולגות וכדומה). כשמדובר בחיפוש עבודה, זו בעצם הרחבה של שיטת ה"חבר מביא חבר" - השיטה היעילה, הזולה והאמינה הנהוגה בארגונים רבים.
פעם, עובדים היו ממליצים על מכרים שלהם בפני המעסיק, וכך היה נוצר מעגל של אמון ומאגר של מועמדים איכותיים. היום הרשת החברתית מאפשרת למעסיק לאתר מועמדים פוטנציאליים ברשתות חברתיות פתוחות, בכמה קליקים ובלי לצאת מהמזגן.
קדימה, לעבודה
רשתות חברתיות צצות ברחבי הרשת כמו פטריות אחרי הגשם. לרוב, לכל אתר יש נושא מרכזי שמאגד את כלל משתמשיו. האתרים העולמיים המובילים (גם) בחיפוש עבודה הם Facebook, LinkedIn ו-Plaxo, ולאחרונה גם Twitter (ו-Xing באירופה, אבל פחות בישראל).
ישנם גם אתרים מקומיים כגון LinQ, Hook, Café themarker וכמובן GotFriends שלנו :-)
כעקרון, כל מה שצריך לעשות הוא לפתוח פרופיל באתר, להזין פרטים אישיים, השכלה והיסטוריה תעסוקתית - ואתם בפנים.
כרטיס עובד
פתחתם כרטיס? כל הכבוד, עשיתם את הצעד הראשון! אחרי שחיפשתם וצירפתם את כל החברים הקרובים והקרובים פחות (אם פגשתם מישהו בכנס ודיברתם שתי דקות - הוא חבר לכל דבר ועניין ברשתות החברתיות שלכם), עליכם להיות אטרקטיביים בעיני מעסיקים.
הטו את הפרופיל לכיוון המקצועי. ב-LinkedIn, למשל, ישנה אופציה לכתוב או לצפות בהמלצות. לכן כדאי לבקש מקולגות שיכתבו עבורכם כאלה. ככל שתקבלו יותר המלצות טובות (בגבולות הסביר כמובן), המעסיק הפוטנציאלי יוכל להתרשם מכם יותר.
פעולה נוספת שכדאי לבצע היא חיפוש פרופילים של מגייסים. אלו אנשים שכדאי לחבור אליהם (סנדרה שלנו, רמז, רמז) ולקבל מהם עדכונים בזמן אמת על משרות פנויות. לא קשה לאתר אותם, הם בדרך כלל יעידו על עצמם ככאלה, יפרסמו משרות בכל מקום אפשרי, יהיו חברים ביותר מ-200 קבוצות ויהיו להם 4,000+ חברים. אל תחששו להוסיף אותם, הם לא ישחקו אותה קשים להשגה...
קבוצות גלויות
כמעט בכל אתר אפשר למצוא קבוצות. הקבוצות מתמקדות בתחומים שונים, ממעריציו של מייקל ג'קסון ז"ל ועד תנועות פוליטיות. כדאי להצטרף לקבוצות של חיפוש עבודה, ועוד יותר של תחומי העבודה המקצועיים בהם אתם מתמחים.
אין לדעת מהיכן תגיע ההזדמנות הבאה. רצוי גם להשתמש בשורת הכותרת או שורת הסטטוס. אם אכתוב "מחפשת עבודה!", מיד אקבל תגובות מחברים דואגים שיציעו את עזרתם, או שהפרופיל שלי יקפוץ לעינו של המגייס המחפש עובדים בקבוצה.
Too Much Information
רשתות חברתיות מאפשרות למעסיקים לאסוף לא מעט ידע על עובדים ומועמדים פוטנציאליים, מעבר לניסיון התעסוקתי, ולכן מומלץ לחשוב טוב טוב על כל פרט אותו אתם מפרסמים בפרופיל (הפרידו גם בין פרופילים "אישיים" באתרים "אישיים" - למשל Facebook, לעומת "מקצועיים" באתרים דוגמת LinkedIn).
הימנעו מלכתוב פרטים אישיים מביכים או לפרסם תמונות מוזרות בפרופיל (טאגים שלכם על תמונות ממסיבת הפורים ההיא שאתם זוכרים רק את ההתחלה שלה - אולי מצחיקים - אבל עדיף להוריד ...).
הפרד ומשול - לא בבית ספרנו
מספר רשתות חברתיות מאפשרות לקשר בין הפרופילים ברשתות השונות. לדוגמא Twitter, Facebook ו-Plaxo מציעות לאחד בין הכרטיסים שלכם, לחסוך זמן עדכון ולהגיע לקהל רחב יותר. כאשר, למשל, מעדכנים סטטוס באתר אחד - הוא מופיע בכל שאר האתרים.
LinkedIn ו-Plaxo מאפשרים קבלת עדכונים במייל בנוגע לשינויים שנעשו אצל חברים שאתם מקושרים אליהם, וכן בקבוצות בהן אתם חברים. בחירה באופציה הזו מאפשרת לכם להיות עם אצבע על הדופק, גם אם אתם לא בודקים את האתר כל יום. כך ניתן לנצח להיות מעודכן!
לסיום, Sign Out
אל תתביישו להיעזר בכל הכלים המוצעים לכם כדי למצוא עבודה. האינטרנט מציע שלל אתרים לחיפוש עבודה ורשתות חברתיות מהוות היום חלק מהתהליך. רשת חברתית היא כבר לא רק שעשוע בולע זמן (זוכרים את זריקת הכבשים על חברים?), כל אחד יכול ובחינם. אז פתחו לכם פרופיל, העלו תמונה יפה, פרטו על פועלכם וצאו לדרך.
בהצלחה!
מידע נוסף:
- מרגישים שזה כבר לא זה? >> לוח דרושים הייטק
- רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
- חיפוש לפי חברות >> חברות הייטק בישראל
- משלוח קו"ח ישירות >> למשלוח קו"ח